Nothing tastes as good as skinny feels och nyårslöften

När Kate Moss uttryckte sitt livsmotto möttes hon av en stormvåg med kritik som sa att hon orsakade anorexi hos tjejer. I en intervju sa Kate nämligen att hon lever enligt mottot ”nothing tastes as good as skinny feels”. Om det ger upphov till anorexi borde väl varenda modetidningsomslag och modereportage göra detsamma? Hade det sagts av en överviktig Biggest Loserdeltagare hade debatten inte varit så het. Då hade det gett upphov ryggdunkningar och hejarop istället.

Jag tycker att dessa sju ord sätter huvudet på sin spets och fungerar som en liten kom-ihåg när man står där i köket, sugen men inte alls hungrig. Eller när man är på det där fiket och har beställt in en kaffe men kanske, kanske kan tänka sig något sött och lite ätbart till. Är det värt det? Nothing tastes as good as skinny feels!

Alla behöver inte ha det mottot i jackärmen. Men alla behöver inte läsa tidningar med kom igångtips heller. Och alla behöver inte avge nyårslöften att äta mindre godis, sluta röka, gå ner i vikt, börja träna eller vad det nu kan vara. Vissa gör det redan. I sådana fall är jag den första att gratulera er! Men jag blir lite fundersam när jag hör folk som redan har goda vanor lite föraktfullt beklaga sig över dem som lovar sig själv att förbättra sitt nya liv i samband med nyår.

Javisst kan man lova sig själv förbättringar varje dag och inte bara den sista eller första dagen på året och javisst, det händer alltför ofta att löftena glöms bort efter några veckor. Men inte hos alla. Att ge sig själv ett löfte på nyår är bättre än att inte försöka förändra alls. Låt folk försöka utan att fördöma! Och visst är det lite lättare att jobba med en förändring när det faktiskt är en officiell nystart och när gruppgemenskapen motiverar en.

Problemet är att många tappar motivationen, eller glömmer bort vad man lovat sig själv. Men kanske skulle detsamma hänt om man gav sig själv samma löfte 3 mars, 16 juni eller 27 oktober? Det är inte nyårslöftet vi ska skälla på – det är uthålligheten. Och det har inte det minsta med nyår att göra. Det händer titt som tätt, men inte i samma samlade form.

Så grattis till alla er som klarar av att vara era målsättningar trogna hela året, från januari till december. Och till dig som precis lovat dig själv något nytt – kämpa på! Idag, imorgon och varje vecka året ut!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!