Teamklassernas vara eller ickevara

Sportlife verkar vara teamklassernas förlovade land. En Sportlifeinstruktör försvarar dem dyrt och heligt och har en teori om att Sportlifefolket är med ödmjuka och mindre själviska än andra gymkedjors instruktörer som mest kör solo.

Jag kan knappt minnas en enda teamklass från mina 5 år på SATS. Har jag saknat det? Nä. Tycker jag att de teamklasser jag varit på varit fantastiska? Nä. Visst, det är kul och det är annorlunda – men lika kul och annorlunda var det när det kördes klass till rullande video från Tour de France på SATS Hötorget till exempel.

Jag tror att den teamklass kan bli hur bra som helst så visst finns det potential. Men jag tror att det är riktigt svårt att leda en teamklass och göra den sådär fantastiskt bra – helt enkelt för att man inte kör den själv och för att man inte har tid att nöta klassen och göra själva teamarbetet fulländat med övergångar och en gemensam strategi och tanke bakom klassen. Men om det väl sitter – ja då är det grymt.

Vad tycker ni om teamklasser? Har ni varit på någon fantastisk teamklass någon gång? Vad var det som gjorde den så bra?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Tidigare i år var jag på ett spinningpass där tre instruktörer körde tillsammans. Jag upplevde passet som väldigt osynkat och det blev nästan pinsamt när två låtar spelade två gånger. Tycker att instruktörerna i alla fall bör stämma av sina låtar med varandra innan för attundvika just det som hände då. Annars tycker jag oftast att teamklasser är riktigt roliga!

    Jenny 2009-12-19 21:48:46
    Svara
  • Friskis i Jönköping är grymma på temapass. Förra året var jag på julpass, sjukt bra, men som sagt, finns inte de rätta låtarna i de rätta tempot så blir det kasst. Sara hette ledaren och hon var grym!

    thePilla 2009-12-19 19:12:15 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • På vissa SATSgym i Göteborg körs det ofta teamklasser på Bobycombatpass. Jag tycker att det antingen är hur bra som helst, eller bara tröttsamt. Helt beroende på hur de hanterar det faktumet att någon annan instruktör står bredvid dem. De gånger jag upplever passen tröttsamma är när instruktörerna skall hålla på och skratta, retas och/eller ”flamsa” med varandra. I stället för att fokusera på att leverera en bra klass. Massa pauser melan låtarna med trams osv…
    Men som sagt, vissa gånger blir det hur bra som helst. Då instruktörerna fokuserar på rätt saker. Då byggs det upp en stämning inne i salen som bara blir helt magisk

    Carro 2009-12-19 18:12:44
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!