Idrottare Vs. Jäkligt glada motionärer

Coola K frågar mig ofta ”hur ser dina planer ut då?”. Hon syftar inte på karriär, barn eller annat. Hon menar min träning. Och det som är så självklart för henne är liksom ”ehrm” för mig. Coola K är idrottare. Jag är något mer odefinierat. En uttjatad klysha: en glad motionär? En träningsgalning? Eller en person som helt enkelt ägnar tid åt det jag tycker är roligt. Men jag är ingen idrottare. Jag är ingen som tävlar mig genom min tid, där varje sak jag gör – varje träningspass – tar mig närmre det med andra jämförbara mål som jag har.

Jag kan träna lika hårt som Coola K. Gå in i det med samma passion och energi. Men eftersom mina mål inte är utstakade och menade att jämföras med andra så har jag ingen detaljerad plan där varje pass är en noga uttänkt pusselbit som när det är lagt kommer att ta mig dit det är tänkt att jag ska. För jag har ju vid så många tillfällen sagt att jag tränar det jag tycker är roligt. Är det inte kul så gör jag det inte. En idrottares träning är inte alltid rolig. Men en idrottare väljer sällan bort det som är tråkigt och ”jobbigt”.

Men jag är inte helt planlös. Precis som vilken idrottare som helst tränar jag också i viss mån periodiserat. Jag tränar varierat och ja, några mål har jag ju och ja, jag lägger också ett eget pussel för att nå dit jag vill. Med samma envishet och samma sorts drömmar, men med mindre allvar och utan tanke på att placera mig på en lista.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • […] något saknades. Ett mål och en mening. Lite extra driv. Sara satte fingret på mina funderingar i ett inlägg i början på december. Jag antar att det har fått marinera i min hjärna ett tag och att saker […]

    >Om 2010 | uppochhoppa.se 2011-12-29 16:51:59 http://uppochhoppa.se/2009/12/29/om-2010/
    Svara
  • […] Sara berättade om hur Nike ser på sina kunder när de utvecklar sina produkter. Och vet ni vad, de ser sina kunder som atleter. Ja, allihopa! Det gäller både när de tar fram produkter som säljs på Stadium eller grejer som skickas direkt till landslaget. If you have a body you’re an athlete, enligt Nike. Men hur många av oss har tänkt den tanken själv? Jag har aldrig gjort det. […]

    If you have a body you’re an athlete! | Träningsglädje 2010-02-19 10:29:47 http://www.traningsgladje.se/?p=6155
    Svara
  • Måste man kalla sig något? 🙂 Det är en intressant fråga dock 🙂

    emi 2009-12-11 13:48:47 http://www.emiliaflindberg.blogg.se
    Svara
  • Härligt inlägg. Tankvärt! Bra Sara!

    thePilla 2009-12-09 22:17:50 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Keron: haha nä, men jag finner inget bättre namn. vad är vi?

    traningsgladje 2009-12-09 21:51:15 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Intressant. ”glad motionär” känns inte helt passande i sammanhanget, även om det är glädjen som håller uppe motivationen.

    Keron 2009-12-09 21:31:13 http://keron.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!