Tvätta funktionskläder

Min ganska nya jacka från Peak Performance finns inte mer. Inte i min ägo i alla fall. Jag testade nämligen att tvätta den och då blev den vita kant som är vid halsen, längst ner och vid ärmsluten alldeles grå. Så kan man ju inte ha det. Så jag gill till Peakbutiken i Halmstad och sa som det var: jag hade fått problem med jackan när jag tvättade den (i 40 grader – precis enligt tvättrådet!). Nu får vi se vad som händer. Svar får jag förmodligen på måndag. Jag kräver inte att jag ska ha en likadan jacka tillbaks, men jag tar gärna ett tillgodokvitto på samma summa som jackan kostade i Peaks egna butiker. Som ni ser så antar jag redan att jag kommer få någon slags ersättning. Annars blir jag en mycket, mycket missnöjd kund…

Jag fick förresten en fråga hur jag tvättar de funktionsträningskläder som inte kan tvättas i maskin. Det låter som ett märkligt tvättråd, särskilt som det gäller träningskläder. Jag tvättar alltid mina kläder och har nog inga träningskläder som inte tåls att tvättas i maskin, det låter himla opraktiskt.

Den enda skillnaden i min tvättprocedur vad gäller funktionsplagg är att jag inte använder sköljmedel och inte heller torktumlar (jag torktumlar bara handdukar och de underkläder som jag inte är så försiktig med). Allra helst skulle jag skaffa mig en egen Electrolux Iron Aid – perfekt för de kläder man vill fräscha upp men som inte nödvändigtvis behöver tvättas.

Bye bye

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Jag tvättar mina funktionskläder i en hink med vatten + tvättmedel men då luktar de fortfarande lite sunkigt. Men nu har jag börjat med att även hälla i vanish, vilket tar bort den äckliga lukten helt (Y)

    Didrik 2009-12-06 17:53:36
    Svara
  • Hoppas att du för pengarna tillbaka för Peak-jackan, jag instämmer med ovanstående kommentar att du antagligen kommer att få det – Peak brukar vara bra med reklamationer.

    Angående att kläder luktar svett efter tvätt har jag fått höra beror på att man använder ett tvättmedel som är för starkt och där med täpper igenom porerna på plagget precis som sköljmedel gör.

    Matilda 2009-12-06 17:23:39 http://mrantala.blogg.se
    Svara
  • Tråkigt!!! Som f.d. Peak-anställd kan jag dock nästan lova att du kommer att få pengarna tillbaka…har VÄLDIGT svårt att tro något annat! 😉

    Helena 2009-12-06 14:24:45 http://h-examino.blogspot.com
    Svara
  • MarathonMia: haha ja grått kan ju vara det nya vita!

    Anna: ingen konstig fråga alls, det gamla hursmorsknepet är att lägga plaggen i ättiksprit (utblandat med vatten) ett tag innan du tvättar dem:
    http://spinspirit.blogspot.com/2007/02/personkemi.html

    traningsgladje 2009-12-06 13:38:11 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Hej! Konstig fråga kanske, men mina träningskläder luktar oftast svett även efter att jag tvättat dem. Har inte heller sköljmedel och tvättar enligt råden. Har du något speciellt tvättmedelstips?
    Blir lite konstigt om jag skulle sluta träna sånt man svettas av 😛

    Anna 2009-12-06 13:33:59
    Svara
  • Shit vad trist med Peak-jackan. Samma sak hände min Nike löparjacka, alla vita detaljer är grå. Men den köpte jag i NY och kunde inte byta här hemma (fanns inte i Sverige). Den är så bra så nu springer jag omkring och låtsas som de förut så vita detaljerna ska vara grå 🙂

    Hoppas du får en ny jacka!

    MarathonMia 2009-12-06 13:10:43 http://marathonmia.blogspot.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!