Fre 4 dec (forts.): Benträning

Vet ni vad? Det är så jäkla kul att få knåpa ihop sina egna pass. Jag är en riktig planeringsmänniska och att planera min träning är nog det bästa jag vet! Fast, när jag väl var på gymmet insåg jag att jag glömt träningslappen med min planering hemma. Som tur var hade jag memorerat det mesta så det var bara att köra ändå.

Började med 10 minuter på crosstrainern. De gick ovanligt fort. Sedan var det dags för utfallsgång varvat med hopp på bräda (man står med fötterna på var sin sida om brädan och hoppar upp på den). Antalet steg låg på 50 så för att göra det enkelt gjorde jag 50 hopp också. Till nästa gång ska jag ta en högre bräda för att göra det jobbigare för benen, nu var det mest jobbigt för pulsen och brädan skakade mest ur syran istället för att skapa ny. Jag upprepade övningen 4 gånger och redan då insåg jag att min tidsplan på 45 minuter skulle spricka.

Block nummer 2 ändrade jag från backlöpning på löpband till wavemaskinen. Det kändes smidigare – det är rätt meckigt att hålla på och justera löpningen på bandet och dessutom stod wavemaskinen närmre väggen. För efter 4 minuter på waven så skulle jag stå i jägarställning. Jag förstår inte hur Orka Mera kan stå i 10 minuter. Mina ben fullkomligt bränner efter 1 minut! Kombinationen 4 minuter wave + 1 minuts jägarställning upprepades 3 gånger.

Tredje blocket innefattade benböj i easylinemaskin (som att köra benböj mot en boll som är mot en vägg ungefär) kombinerat med hopprep. Det blev drygt 1 minuts benböj och lite drygt 100-150 hopp. Att hoppa hopprep är kul och ökar pulsen rätt så lagom. Easylinebenböjen tycker jag är toppen, jag blandade hela benböj med benböj där jag ”stod i källaren” för att tala pumpspråk. Brände bra!

Fjärde och femte blocket bestod av ren styrka. Bencurls och bensparkar i maskin. Körde 10-12 reps så tungt jag kunde, sedan lättade jag vikten och fortsatte köra 15-20 och sedan lättade jag vikten en gång till och körde 25 reps. Allt i ett svep. Hade jag tänkt efter skulle jag upprepat det där men jag missade det. Fast jag blev nog rätt trött ändå. Sist men inte minst så körde jag 100 reps i benpressen fördelat på 4 set. Nu var jag rätt trött i benen men jag kunde ändå ta mig uppför trappan från gymmet utan problem och det gör mig lite besviken.

Passets pulsfacit blev ett snitt på 75% och en pulstopp på 203 slag vilket ligger någonstans runt 97% av max. Det kan vara så att pulsklockan glädjeräknat lite, å andra sidan så har jag funderat på det där med hjärtslag. Jag återkommer till det i ett annat inlägg. Total tid blev 70 minuter.

Just nu sitter jag i soffan och dricker fredagsskumpa medan tröttheten och pirret i benen kommer krypande och kollar skidåkning med den eländige kommentatorn på Eurosport. Att läsa innantill från ett papper kan vem som helst men det vore ju bra om killen som snackar faktiskt kan kommentera åkningen lite också. Annars tar jag gärna det jobbet!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Shit vilket pass, det ska jag lägga på minnet och genomföra någongång. Värsta PTn :). Vilket tryck du har i benen om jag jämfö med mig, gör också brädhopp men inte alls nära dina siffror. Inte min styrka men desto viktigare att träna.

    frida 2009-12-04 22:02:51 http://fridfullt.blogspot.com
    Svara
  • Ja så sant! Men förhoppningsvis kommer det hinnas öppna mer. Det har ju kommit mer snö här nu + att det är kallt hela tiden =) Det går ju alltid att knata för att få några fina åk! Vad har du för planer för den helgen då? Förutom kika på WC!

    sanna 2009-12-04 20:21:14 http://capturethismoment.blogg.se/
    Svara
  • Jaha men gud vad kul =) Det vet jag precis vart det är. Ja det vore verkligen roligt! Vilket sammanträffande… Världen är bra liten ibland! Är ni där tors-sön eller?

    sanna 2009-12-04 20:08:18 http://capturethismoment.blogg.se/
    Svara
  • Tillägg: Låter som ett GRYMT BRA PASS =) jag kör på vilodag idag =)

    sanna 2009-12-04 19:41:22 http://capturethismoment.blogg.se/
    Svara
  • Inte lika lätt att se er då? 😉 Men kanske, kanske! Fasen vad roligt, vi har stuga i Tege med!! Får man fråga var i Tege?? Vi har i Canyon-området, det gråa vid barnbacken!

    sanna 2009-12-04 19:38:48 http://capturethismoment.blogg.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!