Tis 2 dec: Functional Moves

I’m in love. Tack snälla snygga Jessica Clarén för att du tipsade mig om klassen functional moves. Jag testade den – fast i en kortversion på 45 minuter – på lunchen och jäklarns vad den var vettig. Före klassen tänkte jag mig att den skulle vara som SATS core puls men utan ”pulsdelen” men nä, såhär i efterhand tycker jag nog att den är mer som funktionell pump, fast ändå inte alls. Pump är ju statiskt. Det här är ju totalt funktionellt. Äsch, det går inte att förklara (fast ni som kört klassen får gärna försöka i kommentarsfältet!).

Klassen avslöjade brutalt mina styrkor och mina svagheter. Att göra benböj är inga problem men mina utfall är fruktansvärt olika beroende på vilket ben som ska ”utfallas”. Klassen innehöll en hel del utfall bakåt och framåt och det går bra när jag har vänstra benet fast i marken hela tiden. Men att göra utfall när högerbenet är i marken är förbannat svårt. Inte på grund av mjölksyra eller balans utan det måste helt enkelt vara på grund av rörlighet? Kan man ens ha ett så pass orörligt ben? Märkligt är det i alla fall och ja, jag har noterat det en gång förut men idag blev verkligheten lite mera verklig.

En av magövningarna var en riktig killer och hur den gick till ska jag inte ens försöka förklara men bra var det i alla fall. Och till på köpet fick vi luftboxas lite i slutet. Nu hoppas jag kunna köra en hel functional moveklass inom kort!

Två andra saker som gör denna dag helt fantastisk är det vackra vädret (minusgraderna kommer på köpet) och att jag helt bokstavligt gick in i min drömjackkappa på vägen hem från träningen. Bild kommer senare. Jackkappan är helt fantastisk! Åh detta är en superduperdag, för att stjäla ett utryck från MarathonMia.

Sol och frost (ja ni skymtar lite frost i gräset) gör Halmstad vackert!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Charlotte: kul att du testar bikram. jag älskar bikram!!! jag är ingen yogi i vanliga fall men bikram tycker jag var kanon!!! jag väntar därför otåligt tills bikram kommer till gbg!!! tror jag har en flik i högerspalt som heter bikram (eller yoga) där jag samlat mina inlägg om bikram. 🙂

    traningsgladje 2009-12-03 11:46:28 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Funktionell träning is the shit! 😉

    isabelle 2009-12-03 07:02:59
    Svara
  • Hej!

    Har idag avklarat mitt första 90 minuters bikram yoga pass i 40-graders värme. Har du testat det någon gång? Du som gillar utamaningar borde verkligen testa, det var det jobbigaste och svettigaste jag någonsin gjort men känslan efter är som efter ett spinningpass gånger 100, helt underbar!

    Jag har sprungit marathon och cyklat landsväg, kört tjejklassikern m.m men ändå var jag heeelt slut efter denna klass! testa!
    Någon annan som testat?

    charlotte 2009-12-02 23:50:05
    Svara
  • Haha, well, jag försöker tänka så jag också. Just när det gäller FM så gick det jättebra ända tills jag trillade omkull för tredje gången på samma pass. Då gav jag liksom upp. 😉 Men balans är helt klart en av mina svaga punkter.

    Therese 2009-12-02 19:26:27 http://theresewahlgren.blogspot.com
    Svara
  • Vilka underbara bilder. Åh slås ibland av vilken fantastisk stad vi bor i ;o) (De trista dagarna är lätt att glömma när de fina kommer hihi).

    Jenny, Halmstad 2009-12-02 17:17:03 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • Therese: haha ja fast jag väljer det som att se det som att jag behöver träna på sådant som jag är dålig på. typ den där magövningen. utfallen med rotation är fortfarande kvar… 😉

    traningsgladje 2009-12-02 15:35:18 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Åh, alla som testar functional moves verkar tycka att det är helt grymt – utom jag. Jag bara vinglar och känner mig som ett kylskåp. Jag fixar inte alla vridningar. Utfall är ju hur bra som helst, men inte när utfallen ska göras fort som tusan och samtidigt ska man vrida runt kroppen med en vikt i händerna så man kommer åt de sneda magmusklerna. Men programmet har förstås ändrats sedan jag testade.

    Therese 2009-12-02 15:34:04 http://theresewahlgren.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!