Mån 30 nov: Egen träning + PT-träning

Det var knökat på gymmet ikväll. Superfullt. Nästan så att det var kö till maskinerna trots att klockan var rätt sent. En vanlig syn på SATS i Stockholm men inte fullt lika vanlig på SATS i Halmstad. Jag hade tänkt att köra intervaller på crosstrainern men det fick bli 20 minuters powerwalk i uppförsbacke på löpband, 15 minuter rätt så hårt cyklande så att mjölksyran skvalpade runt i benen och så 15 minuter på wavemaskinen. Ja, den som simulerar skidskaterörelsen typ. Varför ser man förresten aldrig någon träna på wavemaskinen? Alla andra maskiner var upptagna – men inte den. Så är det rätt ofta. Varför? Tycker folk att den är dålig, vet man inte vad man ska göra på den eller är den för jobbig?

Efter det var det dags för lite PT-träning. Överkroppsstyrka enligt samma upplägg som förra veckan: superset med 1 minuts vila mellan alla set och alla övningar. Vi höjde vikt på alla övningar utom biceps. Jag är tydligen svag i mina biceps jämfört med resten av kroppen, vilket är lite underligt då biceps hör till en av de muskelgrupper jag tränat mest under mina livsår. Det har varit både enkelt och självklart. Ryggen började jag träna ”på riktigt” först i våras. Ändå är jag stark i ryggen. Och svag i bicepsen… jäkligt otacksamt.

Vi körde latsdrag i cc (en superfavoritövning jämfört med vanliga latsdrag) + hantelpress på boll. Hantelrodd på bänk + axellyft åt sidan. Baksida axel (stående, böjd framåt) med hantel + bicepscurl med hantlar. Bröst i cc + triceps i cc (liggande på rygg på bänk).

Jäkligt nöjd med mina snygga vantar från Stadium. Fast vädret är lite för varmt för dem…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Aldrig hört talas om wave-maskin, låter spännande.
    I mitt styrkeprogram jag kör nu så kör jag baksida axel medelst hantellyft åt sidan stående i armhävningsposition. Fy bubblan. Jag får fundera på att också bara luta mig lite framåt istället. 😛

    Veronika 2009-11-30 23:12:21 http://pugillaria.wordpress.com
    Svara
  • Pia: jag tycker det är kul med PT-träning. man blir extremt pushad. min PT-träning handlar inte om att ”lära” mig träning, för det kan jag nog själv. men det är extremt peppande, särskilt att köra kondition, typ crossfit eller cirkelträning i sal.

    Anne: SKOJ!

    Frida: ja testa den, jag tycker den är hur jobbig som helst!

    Sanna: låter som rätt bra träning ändå 🙂

    traningsgladje 2009-11-30 22:45:24 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Hej!

    Jag läser din blogg varje dag och jag har funderat på en sak ett tag. Hur kommer det sig att du tränar så mycket med din PT? Vad jag vet så är de vanligaste orsakerna till att man vill träna med en PT att man vill komma igång med träningen eller man vill ha mer motivation till att träna och vad jag vet så har du inte direkt brist på något av detta:-) Det verkar dessutom som att du kan mycket om träning så det kanske inte är någon anledning heller? Aja, hur som helst så är jag nyfiken! Tack för en inspirerande blogg förresten!

    Pia 2009-11-30 22:42:00 http://piacecilia.blogspot.com
    Svara
  • Snygga vantar! Fast annars tänkte jag bara tacka för tipset om låten No Air, körde den på mitt spinningpass idag och den är GRYM! 🙂

    Anne 2009-11-30 22:33:16
    Svara
  • Ja jag är en av dem som är nyfiken på maskinen men vet inte hur ajg ska använda den och vad den är bra för… men dags att ta reda på det, jag får fråga. Kan ju inte missa en super maskin i gymmet!

    frida 2009-11-30 22:30:37 http://fridfullt.blogspot.com
    Svara
  • skönt pass, för mig blev det löpning och triceps,bröst. skulle på spinning men passet var FULLT 🙁 men blev nöjd med träningen iaf!

    sanna 2009-11-30 21:52:04 http://capturethismoment.blogg.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!