Är jag störst, bäst och vackrast?

Ibland väljer jag att kommentera kommentarer i ett eget inlägg. Det gör jag till exempel när jag tycker att en kommentar är viktig, tankeväckande eller när jag tror att andra kan fråga sig samma sak. Som i denna kommentar till exempel:

du verkar vara missnöjd ganska ofta med många instruktörer och klagar rätt ofta. vad som kanske skulle ge mer effekt än att ständigt klaga i din blogg är att ge konstruktiv kritik till instruktörerna istället. tror det är större chans att det når fram och att du får som du vill ;) eller kanske du ska prova på att instruera en cykelklass själv så kanske du tänker om och inte klagar så otroligt mycket. tråkigt egentligen. man får intrycket att du tror att du är störst, bäst och vackrast. men det kanske du är också? du vet ju trots allt mest om träning……… enligt dig. hahaha skrattretande.

Jag är inte missnöjd särskilt ofta. Jag tränar oftast för de som jag tycker är bra och som har en ledarstil som passar mig. Men just nu testar jag lite nya instruktörer och jag har nog skrivit mer positivt än negativt om de nya passen om du bara skulle anstränga dig lite och läsa mina tidigare inlägg. Det som jag har utryckt mig negativt om i mina senaste inlägg (jag tror de är 2 eller 3 till antalet) är avsaknaden av tidsangivelser. Jag har i bloggen efterfrågat varför man inte ger tidsangivelser men ingen har gett mig ett bra svar på detta. Inte du heller. Ditt tips om att ge konstruktiv kritik och kanske fråga instruktören direkt är bra. Det ska jag ta till mig och faktiskt fråga om!

Jag skulle gärna prova och instruera en klass själv. Dock har jag inte pengarna eller tiden att gå en utbildning i syfte att enbart prova en klass så att jag ska ha den tyngden du verkar anse att man ska ha för att även skriva kritiskt om vissa klasser. Kan man som deltagare inte vara kritisk utan att ha en egen instruktörsutbildning i bagaget? Det verkar konstigt tänkt. Som att säga att man inte kan tycka att en film är dålig om man inte är filmrecensent. Hur tänkte du nu?

Jag är inte störst bäst och vackrast men jag har definitivt en egen åsikt. Det tycker jag att alla bör ha, hur stor eller liten, bra eller dålig, ful eller vacker man än är. Skrattar bäst som skrattar sist. Ha en bra söndag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Alltså, egentligen är en sådan urspårad kommentar knappt ens värd att bemöta, men jag kan inte låta bli att reagera på detta:

    ”kanske du ska prova på att instruera en cykelklass själv så kanske du tänker om och inte klagar så otroligt mycket”

    DUH! Så personen menar att den utbildning och erfarenhet en professionell cykelklassinstruktör förhoppningsvis har inte ger någon större kompetensskillnad gentemot glada amatörer och motionärer? Inte undra på då att Sara blir missnöjd ibland!

    gullfot 2009-12-01 10:50:17 http://gullfot.blogspot.com
    Svara
  • Det var väl ändå en kommentar som var helt ute och cyklade? Jag tycker för övrigt att du givetvis är störst, bäst och vackrast och det ska du fortsätta vara, vem ska annars vara dte i din värld? Givetvis betyde rinte det att man inte kan vara ödmjuk på samma gång.

    Apropå att ha åsikter om instruktörer, så tycker jag att dte är självklart att man har instruktörer som man tycker gör ett bättre jobb än andra. Jag väljer att inte gå tillbaka till de pass där jag inte har gillat instruktören. Simple as that. Jag som är där, som passmedlem, är väl den som vet bäst för egen del vad jag gillar och vad jag inte gillar. Det låte rju konstigt att jag skulel behöva vara passledare, för att kunna avgöra vad jag tycker är bra eller dåligt.

    Givetvis är konstruktiv kritik viktigt, både positiv och negativ. Att gå fram och dela med sig av sina synpunkter, även när man inte kände sig helt nöjd med passen (Jag är mycket bättre på att ge positiv feedback än negativ), men jag är samtidigt kräsen. Det finns många pass som är fantastiska, just på grund av bra instrunktörer, så varför gå tillbaka till pass jag inte trivts på?

    Det jag egentligen ville säga med det här snurriga var:
    Du är grym Sara. GRYM.

    ÄtaTränaKämpa 2009-11-30 14:46:08 http://atatranakampa.wordpress.com
    Svara
  • Men visst har väl alla människor rätt till en åsikt! Jag är själv ganska nybliven instruktör, och jag vill lova att jag hade åsikter under alla mina år som deltagare. Denna kritiska läggning har jag även när det gäller mig själv, och jag hoppas att den ska hjälpa mig att vara/bli en så bra instruktör som jag kan. Vi har även ett system på fitness24seven där vi instruktörer utvärderar varandra. Det har hittills fungerat mycket bra, alla utvecklas och är tacksamma för sin feedback.

    Jag tror det oftast är välkommet att deltagare ställer frågor och framför sina åsikter, sedan är det upp till instruktören att ta ställning till vad hon/han väljer att lyssna på. Man kan självklart inte vara alla till lags.

    Det här med tidsangivelser, eller att veta exakt vad man har att vänta när man går på en klass, är jätteviktigt även för mig, därför tränar och instruerar jag endast Les Mills klasser. Men även där kan en dålig instruktör, som är otydlig eller inte kan sin koreografi till hundra procent, för mig sabotera ett helt träningspass. Kontrollfreak: javisst ;).

    Fortsätt tycka Sara, det tänker jag göra :)!!!

    soffan 2009-11-29 20:37:21 http://www.metrobloggen.se/soffans
    Svara
  • @ Anna: håller med dig totalt och har liknande erfarenheter. Som instruktör kan man faktiskt också fråga de stammisdeltagare som kommer om vad som gör att de faktiskt återkommer pass efter pass. Feedback är alltid nyttigt, såväl positiv som negativ.

    thePilla 2009-11-29 20:33:58 http://www.pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Bra svarat! Klart du får tycka precis hur mycket du vill!!!Herregud vi lever (tack och lov) i ett fritt land! Och alla kan ju knappast bli intstruktörer…

    Ingmarie 2009-11-29 19:29:46 http://blog.nemonisimors.com
    Svara
  • Att man inte ska ha rätt att tycka för att man själv inte är instruktör känns lite befängt. Passen hålls ju just för ”vanliga människor” och då är det ju de vanliga människorna som ska trivas och gilla passet. Sen kan man förståss inte gilla alla och så är det ju.

    Som instruktör sällar jag mig till ovanstående skara och uppmanar alla passdeltagare att tala med instruktören om det är något som upplevs konstigt eller inte känns bra. Ofta finns en bakomliggande tanke till ett upplägg och ibland är det lättare om instruktören får förklara sina tankegångar. Och ibland kan det vara saker man bara inte tänkt på. Som instruktör vill jag ju inte heller stå och köra ett pass i tron att det är jättebra om alla tycker det är dåligt. Då vill jag hellre veta, och gärna då i konstruktiv form.

    Om tidsangivelser förvandlar ett dåligt pass till ett bra är jag övertygad att instruktören skulle ta det till sig och lägga mer energi på att tala om tider. Alla instruktörer vill vara bra, och vissa saker kanske man bara inte har tänkt på.

    Förövrigt uppskattas även positiva kommentarer i de fall passet faller in smaken 🙂 . Vi blir bättre både av ris och ros!

    Anna (orka mera) 2009-11-29 14:59:06 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Om man betalar x antal kronor i medlemsavgift så tycker jag att det är ok att få tycka… Som medlem på ett gym, så blir man ju erfaren på sin egen träning efter ett antal år. Man är taggad och går iväg till gymet för att träna. Visst det är bra att påtala till instruktören vad man tycker. Alla intstruktörer kör ju sin stil och många tycker ju att deras är den bästa… Men oftast så väljer man ju bort de, som man inte gillar.
    Dessutom, som du själv Sara, har sagt ett antal gånger, det här är DIN blogg. Utan professionella kunskaper, med ett stort hjärta och träningsglädje och erfarenhet.
    Jag skulle kunna göra det här inägget hur långt som helst, men …. 😉

    alis 2009-11-29 12:17:49 http://mittalisliv.blogspot.com
    Svara
  • Jag förstår mig inte på folk som börjar med att säga något klokt – det var ju bra tänkt att prata med instruktörerna – för att sedan säga nåt småelakt på slutet.
    Och frågan är om det räcker att vara filmrecensent, man måste nog vara regissör för att få uttala sig om filmer. 😛

    Veronika 2009-11-29 10:49:02 http://pugillaria.wordpress.com
    Svara
  • gudars vilken tråkig stackare som skrev den där kommentaren.
    You go Sara!

    funrun 2009-11-29 10:45:59 http://markatta.com/mary/funrun
    Svara
  • Klart du är störst, bäst och vackrast. Det SKA du vara. Det är där självkänslan ligger. Annars är det svårt att ha en åsikt.

    Tack för en bra blogg, som vanligt!

    Therese 2009-11-29 09:52:35 http://esroth.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!