Om mig
Bloggen Träningsglädje, www.traningsgladje.se, är en hälsoblogg och en blogg om träning som funnits sedan 2006. Idag är Träningsglädje en av Sveriges största bloggar inom outdoor; till exempel cykling, löpning och skidåkning.
Jag som skriver hälso- och träningsbloggen Träningsglädje heter Sara Rönne. Jag vill uppleva livet och tusen känslor i ett par löparskor, på en cykel eller på skidor – med svett i håret och endorfinruset i kroppen.
Här på min blogg kan du läsa om löpning, cykling, skidåkning, simning, styrketräning, träningsresor, tankar om hälsa, träning och livet – och så en hel del mat och recept.
Jag minns inte mina personbästan eller rekord, men jag kommer ihåg alla känslor. För mig är det resan som är målet med min träning. Träningsglädje när det är som allra bäst.
Jag bor i Åre och Stockholm. Mitt hjärta slår för somrar och vintrar. Träning inomhus och utomhus. Jag är utbildad skidlärare och cykelinstruktör. Jag är anlitad inspiratör och föreläsare.
Min blogg Träningsglädje är en del av mitt jobb. Jag jobbar med digitala medier och framförallt digital PR och content management. Jag föreläser ofta om olika aspekter i vår digitala samtid. Jag är även frilansande fotograf och skribent.
Tusen tack till dig som läst den här träningsbloggen under alla år – och som varje dag fyller den med meningsfulla kommentarer och som skickar mig uppskattande mail. Du är en stor del av traningsgladje.se – och du är en bidragande faktor till varför den här bloggen så ofta finns på topplistor när bästa hälsoblogg och träningsblogg ska rankas. Du inspirerar mig!
Kontakt: [email protected]
Twitter, Instagram, Snapchat och Pinterest: @sararonne
Jag tar gärna emot pressinformation. För icke beställt material ansvaras ej. Alla samarbeten (affiliatelänkar och sponsrade inlägg) märks ut enligt marknadsföringslagen.
Precis som Ofelia påpekar är det där kokosfettet inte mycket att ha… Cocosa Extra Virgin Oil är absolut den bästa och en helt annan sak än den billiga varianten i mataffären som framställs av kokosnötolja som torkas under förhållande som gör att den lätt möglar.Oljan extraheras med lösningsmedel och raffineras och kan därför innehålla transfettsyror och andra ”onormala” fettsyror.Skadorna uppstår primärt i det omättade fettet som utgör ca 10 % av kokosnötoljan. Copra-oljorna är också råvaror för det stela och vaxaktiga kokosfett som kan förekomma i olika bakverk inom industrin. Oljan kan vara härdad, med transfetter som en följd.
Cocosa produkterna har en hög kvalitet, är kallpressade och skonsamt raffinerade utan kemiska tillsatser, är inte härdade och innehåller inga transfetter. (Läs mer på t.ex. Soma Nordics hemsida)
Oh, jag skulle göra ischoklad och spetsa den med lite Malibu rom. Ja, ja, JAAA!
ischokladen, steka i med en klick smör. i tekoppen.
och att göra bounty.. mjumm!!!
Blanda kokosfett, kokosflingor och kokosmjölk i rätt proportioner.. mjuuuuummma!
finns recept på http://healthyindulgences.blogspot.com/
Men… jag har läst att kokosfett a la det silvriga paketet på ICA inte är nyttigt utan att man ska äta något renare fett från hälsokost… Hmmm vart jag har läst det tro…
Baka radiokaka
Du kan ha det i kaffet! 🙂
jag håller med de andra: radiokaka eller ischoklad, men recept, det har jag inget, det här är saker bara pappa gör 😀
hmmm… jag vet att man kan poppa popcorn i det, göra radiokaka (som ischoklad fast med mariekex i också), rischoklad, ischoklad, vita pepparkakor och som fyllning i biskvier. mycket godsaker till jul med andra ord.
ha en bra dag och tack en bra blogg! //molly
Ja, i min värld har man det bara till ischoklad. Haha. Men det är det ju säsong för nu. 🙂
Oj, jag vet bara en sak som man har kokosfettet till: Ischoklad!
Enkelt att göra, ta dubbelt så mycket choklad som kokosfett. Smält chokladen i vattenbad, sen lägger du i fettet i småbitar och rör runt lite då och då tills allt blandat sig. Sen lägger du smeten i små formar och ställer svalt. Förvaras i kylskåp.
Och så kan man förstås smaksätta chokladen med typ apelsinskal eller några droppar pepparmintolja. Eller kanske kaffe.
Ja, matlagning eller bakning funkar det bra till!
De skall användas till att steka i då det har en samansättning som ej ”går sönder” vid upphättning!!!