Tor 12 nov: Nike Dynamic Yoga (och 500 rep workout)

Jag har nyss varit och testat Nike Dynamic Yoga på SATS Kungsgatan. Jag skyndade mig därifrån eftersom jag trodde att det gick ett tåg hem strax efter 19 men nä, jag missbedömde avgången med ungefär 40 minuter. Men vad gör väl det? Att blogga – och läsa bloggar – dödar hur många timmar som helst.

Nike Dynamic Yoga är ungefär lika mycket yoga som SATS Flow är likt Body Balance. Det är ungefär så jag kan sammanfatta passet. Vissa grejer är jättelika, men skillnaderna är ändå enorma.

Det är inte ofta jag går från ett yogapass svettig. Men jisses idag kunde man tro att jag varit på en timmas combat. Grejen med Nike Dynamic Yoga är att man sällan står still i en position. Kroppen är nästan hela tiden i rörelse och det är jobbigt. Eller så var det ovanligt varmt i salen…

Vi började med några uppvärmningsrörelser som faktiskt påminde om Sanna Kallur (som är skyltdocka för klassen). Vi gick runt i salen i höga knän-liknande övningar och raka lyft med benen framåt. Det känns inte så yogaaktigt men det var rätt skoj. Alla miljontals solhälsningar i olika varianter var inte lika skoj men de var mer uthärdliga och roligare än traditionell SATS-yoga eftersom man rörde på sig hela tiden.

Det jag saknade var fler balansövningar. Annars var det en rätt så skoj klass. Trots att jag körde 1 timma benträning innan klassen så är jag nu mest trött i armar/axlar från alla hundar och plankpositioner.

Benträningen gick över förväntan. Jag varvade tyngre vikter och färre reps mellan vilominutrarna med lättare vikter och flera reps. Som mest körde jag 50 reps. Som minst 12. Poängen med att köra många reps är att jag vill vänja musklerna vid långvariga mjölksyrakänningar (tänk utförsåkning eller löpning i uppförsbacke). Jag vet inte om kroppen funkar så men eftersom det finns en miljard olika styrketräningsteorier så borde ju detta vara en applicerbar metod.

För er som vill veta så körde jag benpress i maskin med 2 fotpositioner: långt ner och smalt och högt upp och brett. 50 reps på 80kg och sedan 25 reps på 120kg så att det totalt blev 200 reps. Sedan körde jag lårcurls och benspark. Körde 15 reps på 40-45kg och 50 reps på runt 25kg. Totalt blev det 200 reps. Sist körde jag 50 stående vadpressar på bräda i 2 set och sedan 50 benböj i Smith fördelat på 3 set.

Jäklarns. Nu måste jag springa till tåget.

Kungsgatan i Göteborg. Bakom spårvagnen gömmer sig SATS.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!