Tack för era kommentarer!

Tack för era kommentarer till mitt reklaminlägg. Jag uppskattar era åsikter otroligt mycket! Jag har vidarebefodrat dem vidare och går även i en del egna tankar. Nya projekt, nya idéer. När ska de ta slut?

Jag hyllar gärna reklam men det finns en sak jag stör mig på väldigt mycket. Varför ska bloggare betalas per klick för bannerannonsering när alla webtidningar och väldigt många andra sajter tar betalt i tid (t.ex. att en banner ligger uppe en dag, en månad, ett kvartal och så vidare). Aftonbladet skulle aldrig komma på tanken att ta betalt efter hur många som klickade på en viss banner. Men när samma banner ligger på en blogg så betalas det per klick och än värre – per köp. Snacka om att få gratisskjuts på alla bloggar! Även om vi inte agerar på en viss kampanj precis nu så exponeras varumärket eller budskapet ändå rätt in i målgruppen. Kanske vill jag inte klicka på Lars Wallin eller kalsongerna just idag, men nästa gång jag ser produkten framför mig är jag lockad till köp för att jag sett varumärket exponeras på just Träningsglädje förut.

Jag har med andra ord en del innestående ersättningar jag borde få casha in. Tyvärr är de ersättningar som betalas ut till bloggare låg. Och nej, jag gör mig inte några direkta hackor på den här bloggen. Just därför intresserar det där med reklamen mig extra mycket. Är det värt det? Hade det varit träningsreklam så är svaret ja. Men nu…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Mycket intressant det här. Du har fått tankar att börja snurra i min skalle. Jag menar drar man bara in till en latte i månaden är det kanske mer värt att ha bloggen på portal helt utan reklam … eller själv sälja in annonsutrymme och helt få styra över innehållet. Och som du säger, dealen att få betalt per klick är helt värdelös! Exakt som du säger så har ju dina kunder exponerats av ett varumärke oavsett om de klickat eller inte.

    Sporty Spice 2009-11-11 23:31:47 http://www.metrobloggen.se/sportyspice
    Svara
  • Synd: ja rent krasst även om det i praktiken nog bara handlar om ören. å andra sidan får ju jag besökare från hennes blogg också, so it goes both ways. fast… min blogg intresserar nog inte bellas besökare det minsta.

    traningsgladje 2009-11-11 22:54:56 http://traningsgladje.se
    Svara
  • sen är det väl så att blondinbella tjänar på pengar på din blogg, genom spotlife? 😉

    synd 2009-11-11 21:50:28
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!