Mål för november

Efter att ha testat sjuttioelva lösenord på min gamla laptop lyckades jag äntligen logga in för första gången på evigheter. Det rätta lösenordet var det jag testade först, men jag måste ha stavat fel första gången. Pucko-Puma var i farten igen…

Jag kikade runt på gamla bilder eftersom min totala målsättning är att komma i den form jag var i inför skidlärarutbildningen i Whistler i början av 2004. Det känns som igår men det har tydligen hunnit gå nästan 6 år sedan dess. Hur gick det till? Jag tycker inte att man kan se så många åldersteckan i ansiktet, men jag var lite mer slimmad i kroppen då – och det är dit jag vill. Så alla mål jag sätter, oavsett om de har med styrka eller snabbhet att göra, är även tänkt att få mig i ”Sara anno 2004-form”.

Det är lätt hänt att jag blir för överambitiös i mina målsättningar, men här kommer mina målsättningar för november månad:

Vikt:

Det kan tänkas vara en lustig målsättning men trots att jag jobbar på att gå ner i vikt ska jag inte väga mig på en hel månad. Jag är ingen flummig eller övernaturlig människa egentligen men jag tror att ibland kan man bli så stressad av vad som står på vågen, eller vad man vill ska stå, att det faktiskt påverkar vad som står. Därför väljer jag att gå från ett extremläge (att väga mig ofta) till ett annat (att inte väga mig alls). Det kan tyckas en enkel match men det är svårt att släppa på kontrollbehovet!

Mat:

Jag har insett att det som funkar allra bäst är när jag äter i stort sett samma mat hela tiden. Så jag har gjort ett matschema för vardagarna, även när jag är på språng. Att äta samma mat hela tiden eliminerar en massa frågetecken och jobbiga val. Det kreativa får jag ta igen på helgerna. Målet är att hålla mig till mitt matschema alla vardagar. Matschemat grundar sig på 1800 kalorier och rätt lite kolhydrater.

Frukost på 250g keso med bär och 2 kokta ägg.

Lunch – fritt, jag har utrymme för ungefär 450 kalorier.

2 ägg före träningen.

En shake/mjölk efter träningen.

Middag på tonfiskröra (tonfisk, majonnäs, turkisk yoghurt) och eventuellt 2 ägg.

Styrka:

Styrkemålet är det absolut svåraste. För ärligt – jag bryr mig inte om jag tar 10 eller 100 kilo i benböj om jag inte kan omvandla det till något bra i min vardag. Jag har som mål att minska i fettprocent men jag har inga planerade mätningar så jag avvaktar med styrketräningsmål denna gång.

Kondition:

Ett av mina mål är att bli en snabbare löpare. Då bör man givetvis träna löpning. Det har inte jag gjort på hur länge som helst. När Grabben kommer hem ska det bli ändring på det. Jag har som mål att sätta PB (under 18 minuter) på min indexrunda i slutet av november. För att komma dit krävs det 3 löppass i veckan varav minst ett ska vara intervallbaserat (antingen på platten eller i backar).

Whistlerform, 2004.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • […] gick sådär med novembermålen. Vikten gick tokbra: jag vägde mig inte på en hel månad och det kändes bra faktiskt. Däremot […]

    Träningsglädje 2009-12-02 09:28:48 http://traningsgladje.se/mal-for-december/
    Svara
  • Kooky: att anpassa maten när man vill gå ner i vikt är väsentligt. dessutom mixtrar jag inte, jag äter vad min kropp vill ha. eftersom jag har pcos är jag kolhydratkänslig. men tack för din omtanke. 🙂

    Ingmarie: ja måttband är en bra idé. och indexrundan är verkligen bra. och tack för dina fina ord.

    Coyntha: tack 🙂

    Cissi: bra, då kör vi på dem! 😉

    Annika: hmm, måste kanske skaffa mig stavar jag med

    Carina: mat och styrka är bra mål!

    Åsa: ja vi måste ses och spinna!!

    Filibabba: tack, kul att du läser! 🙂

    Frida: ska bli skoj att följa dig med!

    Pladuska: annorlunda med iso, hoppas det funkar!

    Helena: min är inte lika lång, kanske borde ha någon lite längre…

    Anna: tack söta anna vad snäll du är. en dag ska jag också bli nöjd. 🙂

    Miss Agda: ägg är gott. och jag förstår att man inte orkar väga sig när man redan är perfekt 😉

    Träningsglädje 2009-11-03 11:35:56 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Hej!
    Jag blev faktiskt lite rädd när jag läste det här inlägget framförallt det där om maten. Att börja mixtra emd maten för att gå ner i vikt leder i de flesta fall till någon form av ätstörningar, om det inte redan är ett tecken på en existerande ätstörning. För några år sedan tränade jag extremt mycket och märkte att jag även gick ner i vikt om jag åt samma mat hela tiden, vågade inte testa något nytt, för då visste jag ju inte exakt vad som skulle hända. Vägde mig dessutom flera gånger om dagen, så jag tycker det är bra att du inte ska göra detta iallafall!
    Så snälla, tänk efter enj gång till innan du börjar verkställa målen, så att det fortfarande är kul, sunt och nyttigt, istället för att det blir krav på dig själv som leder till hemskare saker än att inte vara i samma form som för 6 år sedan.
    kram

    Kooky 2009-11-03 08:39:42 http://www.gmail.com
    Svara
  • Jag tycker i och för sig inte varken att du behöver ändra på dig eller gå ner i vikt men jag vet att det där med hur kroppen ”ska” vara är en känsla och väldigt individuell. Att skippa vågen är en bra id´! den säger ju inte så mycket. Får du mer muskler kommer du ju att gå UPP i vikt vilket inte är meningen samtidigt som du ju VILL ha muskler. (Eller?) Varför inte börja med måttband i stället? Indexrunda är kalasbra! Klara ”plankan”/armhävningar eller liknande inom en viss tid kanske?

    Ingmarie 2009-11-02 20:10:38 http://blog.nemonisimors.com
    Svara
  • Du är alltid snygg på dina bilder men man vet precis hur man vill se ut! Din plan för november låter jättebra.
    Kör på!
    Kram.

    Coyntha 2009-11-02 12:46:34 http://www.coyntha.wordpress.com
    Svara
  • Låter som bra mål 🙂

    Cissi 2009-11-02 11:02:44 http://pluppan.blogg.se
    Svara
  • Synd att det inte fungerade med Biggest looser men stort av er att avbryta och istället hitta nya former för att nå era mål 🙂

    Det blir nog alltid lite enklare när man sammanfattar för sig själv vad man vill uppnå.

    Kondition, ja då måste man ju träna, som du säger… Jag ska tänka till vad gäller min löpning också. Och att springa med stavar är grymt jobbigt så det måste ju vara bra 🙂

    Annika 2009-11-02 10:30:14 http://www.tremil.blogg.se
    Svara
  • Hmmm, bra tänkt där. Bra genomtänkte mål du har satt upp.

    Kanske borde jag också sätta upp några novembermål. Jag måste nog klura lite på vilka mål som skulle vara lämpliga för min del. Jag kan direkt komma på två som jag borde bli bättre på. Mat o styrka!

    Carina 2009-11-01 22:28:28 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara
  • Jätte fin bild på dig Sara som alltid på dina bilder. Härligt med månadsmål. Jag ska tänka på det. Beträffande vågen så tycker jag personligen att du gör rätt i att lämna vågen. Jag har vägt 2 gånger på 5 år tror jag. Det finns andra bra mått. Välmående, styrka lätta eller tunga löpsteg och många till. Lycka till Sara! Hoppas att vi ses i någon svettig cykelsal snart igen. Det var grymt roligt sist. Kram

    Åsa 2009-11-01 21:32:01 http://asaehrnholm.blogg.se
    Svara
  • Vilken härlig blogg du har! =)

    Filibabba 2009-11-01 21:23:07 http://www.filibabba.blogg.se
    Svara
  • Tack för att du skrev ner dina mål, det gjorde att jag nu har gjort min mållista för november. Ska bli skoj att följa dig och dina målsättningar.

    frida 2009-11-01 21:18:01 http://fridfullt.blogspot.com
    Svara
  • Jag som tänkt start nu med ISO-mat, liknar din plan, hänger gärna på det där med vågen!

    magdmagdalenaalena 2009-11-01 20:38:52 http://pladuska.blogspot.com
    Svara
  • Låter som sunda mål Sara!
    Håller helt med om vågen…den tenderar till att mer bli ett stressmoment än en hjälp, så jag hurrar för att du låter den vara helt enkelt. Den säger ändå ingenting om hur kroppen mår eller om sammansättningen sett till muskler/fett/vatten…det är ju bara en siffra.
    Indexrundor är kanon! Jag har själv min på 9 km som jag springer då och då. Skönt att veta exakt längd och också hur sträckan ser ut så att man vet var man kan öka och var man bör hålla igen.
    Ska bli kul att följa dig den här månaden! 🙂

    Helena 2009-11-01 20:03:58 http://h-examino.blogspot.com
    Svara
  • Sara, jag måste bara få skriva att jag tyckte du var jättefin som du var/är när jag hälsde på dig i Mellbystrand (den regniga tävlingen) i somras. Men jag antar att det inte spelar någon roll för det handlar om hur man själv mår och vad man vill. När jag var gravid sa jag til mig själv att jag aldrig skulle klaga på min vikt om jag lyckades gå ner till startvikten. Det har jag men jag klagar ändå. Varför blir man aldrig nöjd:) Lycka till med dina mål i november. Jag jobbar vidare på mina.

    Anna 2009-11-01 19:56:49 http://annastraningsblogg.blogspot.com/
    Svara
  • Jag väger mig i princip aldrig och tror mer på spegeln och hur kläderna sitter. Jag tror att du ändå känner i kroppen om det går bra eller inte. Jag borde också bestämma mig för en indexrunda. Den jag använde när jag tränade för maran 2007 är 11km lång och känns för lång för att mentalt orka köra testpass på just nu.
    Lycka till med månadsmålen! Din frukost låter förresten hur smarrig som helst, jag fullständigt älskar keso och framför allt ägg i alla tänkbara former.
    Kram

    Miss Agda 2009-11-01 19:49:42 http://www.missagda.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!