SATS vs. Sportlife

En tjej från SATS ringde mig i måndags – mitt medlemsskap går tydligen ut nästa vecka. Det ställer saker och ting på sin spets. Jag jobbar i Sportlifes huvudstad och har fått träffa på ett gäng Sportlifeinstruktörer som är riktigt duktiga. Samtidigt är SATS min trygghet och finns överallt där jag finns, inte minst i Halmstad. Jag ställs inför 3 val: stanna på SATS, gå över till Sportlife eller träna på både SATS och Sportlife.

Jag gillar SATS men det känns som att de tar sig själv för givna ibland. Jag har inget emot att betala 500 spänn i månaden för ett gymkort – men då vill jag ha ett gym som är fräscht och rent där både duschar och maskiner fungerar. Dessutom uppskattar jag inte snålhet. Små, små detaljer som förstör intrycket helt.

I förrgår glömde jag mitt hänglås hemma när jag skulle träna på SATS Halmstad. Jäklarns tänkte jag. Frågade snällt om jag kunde få låna ett hänglås i receptionen men nej – det kostar 10 kronor. Av rent serviceprincipiella skäl blev jag rätt irriterad. Jag har varit medlem i SATS typ forever. Och jag har dessutom spenderat ganska många tusentals kronor på en personlig PT. Please, låt mig låna ett hänglås nu när jag vid ett tillfälle råkat glömma mitt eget. Det som gör mig irriterad i det här fallet är att SATS inte visar ett enda uns uppskattning inför sina kunder, inga ”hej då” i världen (som SATS-receptionisterna alltid säger till alla som lämnar gymmet) kan plåstra på såren efter den upplevelsen av ickeuppskattning och ren och skär snålhet som jag upplevde det. En liten skitgrej egentligen, som inte kostar SATS särskilt mycket i pengar men som kanske kostade dem en jäkligt värdefull kund. Dessutom gillar jag att Sportlife blandar proteinshakes på sina gym. Ju längre detta inlägg blir, desto mer gillar jag Sportlife…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
  • Tycker du ska börja på FORM i Halmstad istället! Dom är super!

    Anna 2009-10-30 10:16:03
    Svara
  • Svårt, svårt. Finns Sportlife i Halmstad eller hur ska du göra där annars?Jag är Sats-nörd och gillar det där att de finns (nästan) överallt där jag befinner mig. Jag vill ha valfrihet både när det gäller ställe och instruktörer. Sats Halmstad är dock ett av de absolut sämsta och de har inte ändrats någonting sen de startade (jag var med på den tiden då för längesedan…)Trist, trist! Miss Agda (och alla andra) Odenplan är nyrenoverat och jättefint nu! 🙂 Mitt råd; Lita på din magkänsla.!

    Ingmarie 2009-10-29 22:59:18 http://blog.nemonisimors.com
    Svara
  • Oj, många åsikter! Lite offtopic men en kommentar till sista inlägget. Jag har aldrig hört talas om städdagar, låter lite som en skröna. I det hänseendet vill jag nog snarare säga att SATS leder branschen mot bättre villkor för anställda. De har infört kollektivavtal, sjukersättning när man är sjuk från sin klass, avsätter pension, har alla anställningsförsäkringar osv. De är helt ensamma om detta vad jag vet. Så ur ett anställningsperspektiv är de betydligt seriösare än många andra.

    Magnus 2009-10-29 21:43:28 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Jag har tränat på SATS i omgångar, flera år totalt. Till slut fick jag nog: sunkigt sunkigt sunkigt, varje gång. Visst, det har fräscha anläggningar också, men de måste göra nånting åt anläggningar som Fridhemsplan och Odenplan. Man kan inte leva på sina gamla meriter och aldrig fräscha upp, då blir dryga 500kr väldigt mycket pengar för mig då vårt gratis jobbgym har samma nivå som SATS nära mig.
    Dessutom får SATS personal (framförallt PT:arna) dåligt betalt och måste ställa upp på gratisstäddagar på lördagar (har en vän som jobbat på SATS upplyst mig) och efter allt som jag hört och upplevt själv vill jag inte sponsra de mer. Att de sedan finns en hel del grymma instruktörer där är en annan femma… Nånstans i konceptet brister det bara, man måste utvecklas.

    Miss Agda 2009-10-29 18:47:01 http://www.missagda.blogspot.com
    Svara
  • Du tar upp bra frågor med en gymkedja. Jag har fått bra bemötande oavsett ställe där jag har tränat. Sportlife håller dock kvar för för ett riktigt bra pris, bra kvalite på tränarna (de har flera instruktörer som är med i Les Mills Nordic Team som River skriver om, vilket måste vara en ganska säker kvalitetssäkring). Dem håller även den personliga, hemtrevliga nivån där intruktörer peppar en vid namn på passet och de vågar gå utanför ramarna med pass och happenings. Happenings är en stor del till varför jag väljer Sporlife, godisskål på fredagar, medlemsfester varje år, after work med skumpa eller proteindrink, halloweenspinning med mera får en att vilja träna än mer där dem kominerar glädje och träning! Att dem dessutom ska bli större och större ligger även i fatet. Men du vet dina behov, vad som är kvalite för dig, tror att du redan har gjort ditt val av ditt inlägg att läsa :).

    frida 2009-10-29 17:58:09 http://fridfullt.blogspot.com
    Svara
  • Det låter som Sportlife för din del! Eller så har du det som bas och tränar på SATS bara för att det passar bäst just den dagen som ett andra hands altrnativ.

    Jag håller fullständing med om att det är de små detaljerna som gör det. Maskiner måste bara funka, det ska vara fräscht och städat. Personalen trevlig. Bry sig om en lite… Tycker det är märkligt hur en del bara nöjer sig med att bara finnas till och att inte förstå att kunden kan välja en annan anläggning.

    Ofelia 2009-10-29 17:18:51
    Svara
  • Jag kan inte råda dig, men testa runt lite i Göteborg och Halmstad innan du bestämmer dig. Kanske world class? Eller är det Sats och Sportlife det står mellan?

    Madde 2009-10-29 17:18:49 http://www.metrobloggen.se/fitnesscoachen
    Svara
  • Dom har i alla fall tamponger man kan få om man behöver ;o) Haha.

    Jenny, Halmstad 2009-10-29 17:05:56 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • hmmm många punkter att fundera på! Visst har du många poäng vad gäller SATS, de är så ”stora” att de glömmer att se varje kund, tyvärr. Men å andra sidan, SATS är alltid SATS =)

    emliscious 2009-10-29 16:25:16 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • Har själv jobbat inom Sportlife som instruktör i många år. Behövde ”pause” och skaffade SATSkort och har blivit kvar. Jag anser rent generellt att SATS har högra kvalitet på sina instuktörer. Mer rejäla lixom. Vilket är svinviktigt för mig. Sportlife rekryterar generellt (INTE alltid) yngre och mer oerfarna instruktörer.
    Men visst…det med hänglås, sånt kan reta ihjäl mig också. Men i mina ögon vinner SATS i längden

    Carro 2009-10-29 16:12:38
    Svara
  • Vem vet, i framtiden kanske jag också dyker upp på sportlife och då vore det ju dumt om inte du också är där, haha 😀

    Andréa 2009-10-29 15:55:06 http://lopningolivet.blogspot.com
    Svara
  • Verkligen intressant vad små små saker har för betydelse för det stora hela intrycket! Lycka till vad du än bestämmer dig för!

    Anna (orka mera) 2009-10-29 15:01:21 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Ofta kan det vara de små detaljerna som fäller avgörandet, även om de kan tyckas oviktiga i det stora hela, det är viktigt att känna sig sedd och uppskattad. Men självklart är man klok nog att ta de viktigaste besluten på större grunder än så. Jag förstår ditt dilemma, men tror också att du kommer komma fram till ett klokt beslut!

    Prralin 2009-10-29 14:52:38 http://prralin.blogspot.com
    Svara
  • Jag ser så mycket positivt med SATS, just för att det är så tillgängligt och gör att jag kan träna så mycket jag vill trots att jag flänger runt som jag gör. Fast, jag stör mig också på sånt där som hårband och hänglås, att det liksom inte känns serviceinriktat i de där små skitsakerna som borde bjuckas på.

    Mikkan 2009-10-29 14:45:34 http://www.njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Hej!

    Jag är ju part i målet eftersom min arbetsgivare heter SATS. Min åsikt angående denna kommentar är dock min personliga uppfattning. Jag håller helt med dig, det är väldigt klantigt hanterat, dumsnålt t.o.m. Den guldtian som hamnar i SATS ägo sätter hela ditt medlemskap på spel, då är det ett problem! Hade bemötandet varit det omvända så hade inlägget förmodligen inte blivit det det nu blev. Du är också kanske en ännu viktigare medlem eftersom din blog säkert säljer in SATS på ett bra sätt annars. Det är lätt att förknippa en personlig badwill-insats med ett helt företags policy. Jag har själv jobbat på SAS i många år så jag har en viss erfarenhet av detta från annat håll. Ett företag är personer oavsett om det är SAS, Ica eller SATS. Ibland är dock servicekulturen dålig och då är säkert sannolikheten större att man drabbas av dåligt bemötande.

    Jag tycker du ska skicka detta inlägget till SATS marknadsavdelning, om inte du gör det så har jag god lust att göra det. Det finns tyvärr en del medlemmar som satt i system att inte ha med sig lås- förmodligen har hyr-tanken fötts ur detta beteende. Men givetvis ska man kunna ge dispens till skötsamma medlemmar vilket den stora massan är!

    Jag tror ovanstående problem finns överallt, på gym, hos frissan, på konsum osv. Jag tycker du ska grunda ditt beslut på att provträna där du trivs, det kan du säkert få ordnat både från SATS och från Sportlife.

    Lycka till 🙂

    M

    Magnus 2009-10-29 13:08:25 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Du är inne på rätt spår…

    Mr Sportlife 2009-10-29 13:05:32
    Svara
  • =D

    Susanna 2009-10-29 13:03:37 http://powersus.blogspot.com
    Svara
  • Hej! Jag tränar på Sportlife och är nöjd. Kanske ska nämna att jag aldrig tränat på Sats. Min enda erfarenhet från Sats är en kille från Sats som ringde och skulle övertyga mig att börja träna på just Sats. Han var dock alldeles för påstridig och tjatig – och sådana ”försäljningsknep” tilltalar inte mig. Sportlife är trevligt trots att där finns toastolar som sett bättre dagar :). Ett plus är även Flexmassage som finns på några av anläggningarna – me like.
    / Tove

    Tove 2009-10-29 12:51:16 http://tovan.upliving.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!