Mån 12 okt: Rivstart!

Upp imorse och morgonstreaka en superkort snabbis. Tankarna snurrade i huvudet. Hem till frukosten och snabbrödet sedan igång med datorn för att upptäcka att det kommit så många beställningar på Stora boken om styrketräning att jag snällt frågade Fitness Magazine om jag fick lov att sälja lite mer. Det fick jag. Sedan upp med datorn för vanliga jobbet. Jobba, jobba, jobba. Och sedan lunchtid och ombyte för träning med nya PT:n. Upptäckte att jag inte rakat benen på ett gäng dagar så jag hann med det också innan jag raskt begav mig till SATS. Möttes av en duktig och trevlig PT och ett program som såg ganska snällt ut, men som skördade sitt offer!

Jag kommer att köra med PT:n 2 gånger i veckan. Det känns som ett bra alternativ för mig just nu. Fokus ligger på att gå ner i vikt så vi kommer köra styrketräning med hög intensitet, mycket supersets till exempel. Vi har delat upp kroppen i framsida och baksida, vilket är helt nytt för mig och det ska bli spännande att testa. Fokus är på 12-15 repetitioner och om ett tag kommer vi lägga in mer ren styrketräning och ett extra styrkepass per vecka.

Jag blev rejält trött i benen redan på första övningen: extremdjupa benböj i smith + bröstpress med hantlar. Jag har svårt för benböj i Smith och vill inte lägga på för tung och riskera att tappa magstödet. Rent tekniskt var det lättare att köra på lättare vikter och djupare böj men det tog riktigt jäkligt i benen! Dessutom knakar mina knän varje gång jag passerar 90 grader i böjen vilket inte låter så hälsosamt även om det inte är någon fara. Det är bara lite felkonstruktion i knäna…

Övning nummer två var utfallsgång med hantlar + lyft åt sidan i cabelmaskin. Det var väldigt mycket uftallsgång och jag var redan väldigt trött och än tröttare blev jag. Men PT:n sa hela tiden att detta var sista benövningen och fastän det kändes som om den pågick för evigt så tog det faktiskt slut. Imorgon kommer jag inte kunna gå men i vinter kommer jag i alla fall vara en jäkel på att åka skidor!

Sedan körde vi bröstövning i cc + crunches på boll och höftlyft (magövning) + bicepscurls och efter det hade hela otroliga 60 minuter passerat. Det som såg så snällt ut på pappret bytte hastigt skepnat och blev rätt så elakt. Men det är bra. Det är då det ger resultat!

Nästa PT-tillfälle är på fredag. Det är redan inskrivet i min sprillans nya och väldigt snygga almanacka som jag anpassat helt till mig. Jag har till och med lagt in träningsrutor under varje dag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
  • […] har precis beställt en personlig almanacka så som jag har gjort de senaste åren. Det är min fjärde almanacka och utseendet blir lite bättre varje år. Den almanacka jag […]

    Personligalmanacka.se « Träningsglädje 2012-03-30 21:02:08 http://www.traningsgladje.se/2012/03/personligalmanacka-se/
    Svara
  • […] pass var en kopia på förra veckans pass men OJ vilken skillnad. Förra veckan var jag helt utpumpad redan från början – idag hade jag […]

    Träningsglädje 2009-10-21 17:52:29 http://traningsgladje.se/ons-21-okt-traning-med-pt/
    Svara
  • Spännande! Ser fram emot att höra hur det går och hur ni lägger upp det! 🙂 Jag skulle också behöva motivation i form av en PT. Har letat lite här, men inte hittat ngn som jag riktigt käner förtroende för.

    Såg du att TV4 ska spela in Biggest loser!

    Ofelia 2009-10-14 18:12:24
    Svara
  • Supercool kalender! Sådan ska beställas pronto. Perfekt julklapp är den ju också … =)

    Sporty Spice 2009-10-13 14:55:57 http://www.metrobloggen.se/sportyspice
    Svara
  • Visst är personlig almanacka riktigt bra!?
    Jag har också gjort en sån med massa plats för träning 🙂
    Idag ska jag träna för första gången på två veckor efter 10 dagar med penicillin.

    emi 2009-10-13 09:22:53 http://www.emiliaflindberg.blogg.se
    Svara
  • Har också köpt en sådan med träningsrutor i känner att det är dags att öka ett snäpp. En PT träning hade varit nå´t men det finns inga där jag bor 🙁

    Linwin 2009-10-13 09:02:07
    Svara
  • låter som du funnit dig en fantastisk PT! =)

    sjukt smart kalender! du borde sälja såna =)

    emliscious 2009-10-13 08:54:05 http://www.emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • Åhhh! Jag vill också ha en fin kalender!

    Anna 2009-10-13 08:01:41 http://metrobloggen.se/annoula
    Svara
  • Kikar in och lämnar livstecken… 🙂
    Låter som ett grymt program du lagt upp med din PT. De där benböjen i smithen låter… livsfarliga för benen och underbara för träningsvärken haha. SAKNAR!!

    Erika 2009-10-12 22:50:46 http://gymfjolla.blogspot.com
    Svara
  • Köpte en sådan för snart ett år sedan och jag älskar min kalender! Snygg och praktisk, men till nästa år får jag nog lägga till träningsrutor jag också, så rutorna på magen börjar komma fram :).

    frida 2009-10-12 22:31:18 http://fridfullt.blogg.se
    Svara
  • visst är de smidiga de små kalendrarna, har en här hemma jag med men med ”Lina” på utsidan 🙂
    Jättespännande med PT, följer hur det går för dig

    Lina 2009-10-12 19:18:18 http://linasviktkamp.blogg.se
    Svara
  • Riktig kalender är så 90-tal Sara. Det är online-kalender som gäller! 😉 hehe
    Bra jobbat med PT-träningen, låter som grym träning!

    Karin 2009-10-12 18:59:49 http://www.karintri.com
    Svara
  • Hur blev det med PT:n? Man eller kvinna?

    Jenny 2009-10-12 18:31:39
    Svara
  • härligt!
    jag har också en sån där kalender, perfekt när man kan ta med exakt allt man vill:)

    sanna 2009-10-12 18:08:59 http://capturethismoment.blogg.se/
    Svara
  • En sån har jag funderat på att klicka hem också! Tror bestämt att om man har träningsrutorna där så blir man mera motiverad, för man vill ju fylla dom 🙂

    Martina 2009-10-12 17:10:44 http://attdansa.blogg.se
    Svara
  • Det låter som att du fått en riktigt bra start på veckan! Snart har vi gjort hälften av streakutmaningen *pepp pepp* Jag har också specialdesignat en ny kalender till mig men den börjar inte gälla förrän januari 2010…vill använda den nu! 😉 Använde ett av årets teman till den och det blev riktigt bra trots att jag hade beslutsångest, bild kommer på bloggen under kvällen. Ha en fortsatt bra dag!

    Ulrika 2009-10-12 16:50:53 http://ullisanteckningar.blogspot.com
    Svara
  • Hej!
    Vilken superkalender. Var designar man sådana?
    Tips på träningskläder för killar: Funktionella i diskreta färger och i funktionsmaterial så klart. Hummel har bra kollektioner som inte finns i så många butiker i Sverige.
    Dessutom letar jag efter ett par funktionella gymbyxor (långa) som inte är för baggy eller för tighta.
    Önskar dig en trevlig kväll.

    Henric 2009-10-12 16:49:19
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!