Sön 11 okt: löpning med kompressions- tights

Ett av de plagg jag tränar i från Casall är ett par jäkligt tighta träningstights. Första gången jag tog på mig dem undrade jag om jag fått fel storlek. Att sätta på sig tightsen var ett projekt i sig, som att sätta på sig ett par strumpbyxor ungefär – i den modellen som ska hålla in och lyfta upp.

Men att hålla in och lyfta upp är faktiskt just vad dessa tights gör! De funkar som kompressionsstrumpor, fast de är tights. Modellen är superstretchig och med ”powerstretch” under rumpan, över magen och på sidorna över låren för att ge support och hålla in och ja, även stimulera musklerna (precis som kompressionsstrumpor). När jag väl förstod att det var ett par hitechbyxor jag fått på mig så förstod jag även varför de var så jäkla tighta. Och nog håller jag med om att byxorna formar till benen på ett snyggt sätt (framförallt lyfter de rumpan) men de positiva egenskaperna för musklerna och icketröttheten i benen har jag inte hunnit utforska än. Jag har bara sprungit med dem några gånger under min 30-minutersrunda. Jag måste nog ta med dem ut på en halvmara under veckan!

Kompressionstights från Casall

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • […] det något negativt att säga om tightsen? Tja, det är ett projekt i sig att ta på sig dem. Jag har samma storlek i dessa tights som i mina andra Casallkläder och undrade först om dessa […]

    Kompressionstights från Casall | Träningsglädje 2010-01-13 13:13:24 http://www.traningsgladje.se/?p=5368
    Svara
  • Ser riktigt bra ut! 🙂

    Dessi 2009-10-11 21:40:00 http://www.dessi.se
    Svara
  • Var köpte du dina tights? Är nyfiken på att testa!

    magdalena 2009-10-11 21:20:15 http://pladuska.blogspot.com
    Svara
  • Åh jag skulle vilja testa! Funderade ju på kompressionsstrumpor i somras, men tog ju mig aldrig råd.. Nu har ju de flesta bloggare skaffat, så jag väntar med spänning på rapporter. På din också såklart 🙂 Tights borde ju vara snäppet bättre än strumpor liksom 🙂

    Andréa 2009-10-11 20:17:40 http://lopningolivet.blogspot.com
    Svara
  • Ofelia: jag fotar nästan alltid med min mobil – en LG Renoir. Jag tycker den tar helt fantastiskt bra bilder! Kravet när jag köpte mobil var, förutom att man skulle kunna ringa med dem, att den hade radio och tog extremt bra bilder. Jag tycker att LG Renoiren uppfyller alla tre kraven. Ibland är touchscreenen lite snö men inget jag stör mig nämnvärt på.

    traningsgladje 2009-10-11 16:34:09 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Hej där!

    Har en fråga om dina bilder – fotar du med kamera eller mobilkamera? Jag är på jakt efter ny mobilkamera nämligen och kikar runt lite.

    Ofelia 2009-10-11 16:31:43
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!