Mölle, Nimis och Landonien!

Under vår tripp till Skånska Mölle besökte vi landet Landonien och konstverket Nimis. När det gäller konst borde man aldrig förvånas, varken av tanken bakom eller konstverket i sig. Allt kan klassas som konst och livet är definitivt en konst. Konst är konstigt.

Konstverket Nimis lockar 30 000 besökare per år och ligger väldigt otillängligt till. Från närmsta parkering är det 2 km vandring brant nedför och brant uppför och skyltningen är så dålig att vi undrade om det överhuvudtaget var tänkt att vi skulle hitta dit. Addera höstlöv och hala rötter till de extrema branterna och vandringen dit blir snabbt en fara för livet. Räddningstjänsten har fått göra utryckningar ett flertal gånger och nu vill man sätta upp varningsskyltar på vägen.

Nimis är ett fantastiskt verk men jag har lite svårt för att beskriva vad det är. En labyrint eller trappa eller något, helt byggt av drivved. Nimis ligger i Landoinen vilket är ett land som konstnären Lars Vilks skapat. Man behövde inget pass för att ta sig dit (däremot kan man ansöka om medborgarskap via webben) men bra skor rekommenderas…

Lite mer enkelt att beskriva, och ta in, är Grand Hôtel Mölle. Här äter man god mat och man kan få sig ett rejält backpass om man så vill. Hela Mölle är byggt på en brant och samhället andas det 30-tal som var den stora blomstringstiden. Mölle blomstrar nu också och uppmärksammas ganska ofta i tidningar runt om i Sverige och världen. Vi åt en trevlig 5-rätters middag igår som innehöll rätter vi annars aldrig skulle välja… men jag sprang aldrig några backar. Däremot gick jag i dem. Rätt så bra det med!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • haha ja den är rätt mörk, bvåra kompisars hund så tyvärr kanske det var dem ni såg. Världen är väldigt liten, första gången jag var där, rätt nyinflyttad i skåne (Ängelholm) så det blev lite turistande för min del med.

    Annelie 2009-10-14 13:01:36
    Svara
  • Malin: tält är rätt schysst det med ibland. 🙂

    Annelie: oooh, precis när vi gick förbi parkeringen på väg tillbaka såg vi en schäfer (ganska mörk?), det var kanske ni?! världen är liten ibland!!

    traningsgladje 2009-10-11 16:23:32 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Hej,
    Vad kul att läsa att du var vid Nimis, läser din blogg varje dag och var själv där i lördags (igår) och klättrade, vi hade en stor schäfer med oss som var betydligt bättre på klättringen än jag. Visst kändes det bra i vadmusklerna efteråt?

    Tack för en bra blogg!
    /Annelie

    Annelie 2009-10-11 16:20:59
    Svara
  • Vi sprang omkring och letade efter Nimis för några år sedan… kom fel och hittade den aldrig. Men hade en fantastisk dag i skogen. Det är så fantastiskt vackert i Mölle med omgivningar. Fast vi bodde aldrig på Grand hotel utan en något blygsammare camping i tält. Men det funkade bra det med.

    Malin 2009-10-11 09:59:01 http://rosamiltondagboken.blogspot.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!