Rosa spinning

Imorgon är det 1 oktober och då blir allt rosa. Förra året pågick en diskussion om att det hela gick överstyr (till exempel i en krönika i Expressen och en ledare i CSR i Praktiken). Man kunde köpa rosa telefoner, rosa toalettpapper, rosa cerat och typ rosa allt. I år har jag redan sett rosa skurhinkar, rosa ”snytpapper”, rosa ägg och rosa disktrasor. Visst är det bra att det skänks pengar till forskning och välgörenhet men ibland känns det lite genomskinligt. Det är liksom lite för tydligt att företagen vill göra vinst på konsumenters vilja att ge pengar till något gott. Därför var jag väldigt nöjd med att de pengar jag gav till rosa bandet förra året faktiskt gick direkt till rosa bandet plus att jag fick en enorm upplevelse tillbaka.

Vet ni vad jag gjorde? Jag och Coola K betalade 2000 kr för att träna spinning i ett dygn i sträck – och det gick oavkortat till Rosa Bandetinsamlingen. Varenda krona! För våra pengar fick vi en helt enorm upplevelse full med träningsglädje och gemenskap. Snart är det dags för den rosa spinningen igen och i år är dygnet laddat med ett gäng bloggkändisar. River springer är till exempel med i arrangörstruppen och Löpning & Livet kör en klass klockan 4 på morgonen (det är då det är som roligast att spinna, tro mig!).

Jag stödjer gärna Rosa Bandet, men jag gör det utan att köpa rosa band, rosa disktrasor eller rosa ägg. Jag vill ha något mer tillbaka än att bara visa andra vilken god person jag är.

Rosa Bandetprylar i en brokig samling på ICA Åre.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • […] http://traningsgladje.se/rosa-spinning/ […]

  Rosa Bandet 24 timmar » Bloggat om Rosa Bandet 24 timmars-spinningen 2009-10-04 13:47:06 http://www.rosabandet24timmar.se/2009/10/04/bloggat-om-rosa-bandet-24-timmars-spinningen/
  Svara
 • Jag håller delvis med både Miss Agda och John.Om alternativet är att inte ge till välgörenhet alls så är det ju bättre att det blir lite även om det i slutänden är företagen som vinner på det. Jag varken ger pengar eller stödjer just Rosa bandet. Eller blå. Dels för att jag är emot ALL cancer och dels för att jag inte vill stödja forskning där djur utsätts för plågsamma försök. I stället ger jag mina pengar till alternativ forskning UTAN djurförsök samt till förebyggande vård/forskning.

  Ingmarie 2009-09-30 22:45:00 http://blog.nemonisimors.com
  Svara
 • För det första är välgörenhet prutt!
  För det andra så är det betydligt fler
  som dör i prostatacancer som inte
  alls får samma uppmärksamhet.
  Och där har vi välgörenhetens problem.
  Den är inte rättvis.

  John Apse 2009-09-30 19:41:42
  Svara
 • Jag håller med dig (fast rosa ägg låter lockande hehe)! Bra det där med spinningen 🙂

  Dessi 2009-09-30 17:09:08 http://www.dessi.se
  Svara
 • Jag hade annat för mig förra året men tog mig ändå till spinningen, även om det blev mitt i natten innan jag var där. Och visst var det kul!

  Kanske kan firman bidra på något sätt i år.

  Grabben 2009-09-30 15:21:55 http://snabbafotter.blogspot.com
  Svara
 • Till alla:
  jag förstår vad ni säger och jag hoppas att INGEN tolkar mitt inlägg som att man INTE ska stödja rosa bandet eller sjukdomsforskning överhuvudtaget, för det tycker jag att man ska. MEN – risken med Rosa Bandet är att det blir för urholkat, att det blir så mycket att folk blir ”anti rosa bandet” och det vore katastrof. Då blir effekten helt tvärtom än vad man ville och menade.

  Jag är stolt över de pengar jag bidrog med förra året. Jag hade behövt köpa en jäklans massa wettextrasor för att samma peng skulle gått till forskningen jämfört med det jag betalade för min upplevelse.

  Exempel på riktigt bra välgörenhetskampanjer är Action Aid. Jag tycker arbetat med sin kommunikation på ett bra sätt och jag har köpt en himlans massa får, skolböcker och brunnar.

  traningsgladje 2009-09-30 14:44:20 http://traningsgladje.se
  Svara
 • Hade så gärna trampat den helgen, men ska vara med på en utbildning. Fast … klockan fyra på morgonen hade jag ju haft tid 😉

  Terese Alvén 2009-09-30 14:41:41 http://www.sparkibaken.se
  Svara
 • Min mamma har haft bröstcancer två gånger med 5 års mellanrum. Vi fick chansen att uppleva hur mycket forskningen faktiskt gått framåt under dessa år och var verkligen imponerade över skillnaden.

  Förra julen struntade vi i julklappar och gav istället en större summa till rosa bandet…
  Vi är tre systrar och chansen är ganska stor att någon av oss får det i framtiden och förhoppningen är ju att forskningen ska gå frammåt så att man enklare kan upptäcka det i tid.
  Så det var vår julklapp till oss själva kan man väl säga!
  Jag tycker att man ska stödja i den mån man vill och kan. Vill företag hjälpa till så låt dem göra det.

  Jag är glad att människor engagerade sig så att min mamma fick bättre vård andra gången!
  //LB

  LB 2009-09-30 14:39:35
  Svara
 • Jag håller både med och inte. Personligen vill jag hjälpa och ge pengar till välgörenhet och gör det regelbundet, för att jag kan och för att jag tycker att jag bör göra det som har det så bra och har allt jag behöver. Det finns de som aldrig gör det, de bryr sig inte. Men de kanske vill köpa nånting snyggt (i rosa) och då skänker de indirekt pengar till välgörenhet. Och dessa ”de” blir ju ändå rätt så många och det blir en hel del pengar. Att företagen sedan utnyttjar denna ”goda tanke” och skor sig är ju en annan femma, men samtidigt skulle kanske kunderna köpa en likvärdig produkt ändå. Sedan finns det ju produkter som man ändå måste köpa; toapapper, ägg osv. Då tycker jag ändå att det är bättre att köpa de rosa i oktober, trots att man vet att företagen utnyttjar det.
  Men er spinning är en KANONGREJ, tummen upp , verkligen!
  Kram
  Ps: Jättegrattis till dig. Och jättesynd att vi inte ses i helgen…. 🙁 Men jag förstår din situation!

  Miss Agda 2009-09-30 14:25:15 http://www.missagda.blogspot.com
  Svara
 • Jag hoppas på att få se dig där kl 4 på morgonen! 🙂

  Andréa 2009-09-30 14:22:08 http://lopningolivet.blogspot.com
  Svara
 • Blir det rosa bandet spinning i år också??

  Jag har tänkt att köra några utvalda pass…

  Hör av dig om du har tänkt komma hit och vara med, vore kul med sällskap! 🙂

  Erika 2009-09-30 14:01:46
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!