Tis 29 sep: Dubbelpass!

Märker ni att det är höst ute? Imorse var det is på marken och sand på perrongen. Vilken tur att jag har en ny, varm och gosig jacka då. Och att jag även har ett nytt jobb som kickstartar igång hösten riktigt ordentligt. Jag firade med skumpa igår och dubbelpass idag. Chansade lite och gick till SATS Tule utan att ha bokat in mig på något. Det blev med ens lite rörigt och receptionisten bokade först in mig på en PT-timme och sedan på boot camp men till slut blev det rätt och jag fick klassbiljetter till pumpen och pulsspinningen.

Pump, tänker ni kanske nu och höjer på ögonbrynen. Ja, pump! Jag måste testa några gånger till. Idag fanns det inte lika många hetsiga hyenor på klassen så det var lite lugnare. Däremot var det fler ovana pumpare som inte riktigt gjorde allting rätt. Det gjorde inte jag heller för jag hade glömt gummisnodd till håret och det är sjukt irriterande med hår i ansiktet. Särskilt svettigt hår i ansiktet – som det blev på spinningen efteråt.

Spinningen var ett renodlat backpass och I was in heaven. Jag trampade på som bara den i min favoritposition – stående – och låg stadigt på 89-90% av maxpuls. Ibland var jag uppe på 95% och det är en otrolig skillnad jämfört med 90% så jag tror att min maxpulsbedömning på 206 slag är korrekt.

Min svaga punkt, på både spinningpass och löptävlingar är att jag taggar av i slutet. Istället för att ge allt då så tänker jag att nu är det över och slår liksom av på takten. Inte för att jag är trött utan för att min hjärna är felinställd.

Nu får det vara slutsnackat för nu är det dags för frosseri. Biggest Loserfrosseri. Jag är hos Coola K och vi ska inspireras!

Till höger ser ni hur det kan gå när man har otur när man packar…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Magnus: japp, jag ligger lägre på pulsen också. jag lägger mig lägre när instruktören säger det 🙂 att ligga på strax under 90% på ett helt pass skulle jag inte greja. eller… det vet jag ju inte eftersom jag aldrig testat men jag har aldrig tränat så i alla fall. 🙂

    traningsgladje 2009-10-01 21:54:29 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Är precis sådär för mig också. Mentalt orkar jag inte ge järnet över mållinjen. Lite trist det. Och dessutom så har jag typ blivit utled på spinning. Har liksom fått nog för ett tag. Så det får bli någon annan form av konditionsträning under en tid.

    Eva 2009-09-30 15:34:48 http://renaramagrekiskan.se
    Svara
  • Backpass rules! Hoppas ni får jättetrevligt, om ni vill luncha imorgon så hör av er, jag ställer! 🙂

    Mikkan 2009-09-30 13:13:40 http://www.njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Grattis till nya jobbet, hoppas du kommer trivas bra med vad du nu gör! 🙂

    Prralin 2009-09-29 23:22:09 http://prralin.blogspot.com
    Svara
  • Tänk att en så liten sak som en glömd hårsnodd kan störa en så mycket som det faktiskt gör.

    Carro 2009-09-29 22:58:04 http://deltan.blogspot.com
    Svara
  • Grattis till jobbet!
    Ja jag höjde lite på ögonbrynen när du skrev pump. Beror mycket på instruktören tycker jag hur passet & känslan blir. BL inspirerande med lätt beroendeframkallande :).

    frida 2009-09-29 22:46:44 http://fridfullt.blogg.se
    Svara
  • Hej Sara!

    En liten reflektion över din slutkläm på inlägget bara:) Kör du någonsin lugnt på passen- alltså återhämtar så pulsen faller nedåt 65-70%MP under ett 55min pass? Eller är det 90%MP från uppvärmning till nedvarvning? Det borde tyda på att du har en väldigt hög mjölksyratröskel isf.

    Jag tror många vill lite för mycket i spinningsalen och frågan är om det förbättrar förutsättningarna för konditionen? Hjärtat måste få jobba dynamiskt, även tränas på att gå nedåt i puls, som i återhämtningpartier. Det är lätt att vänja kroppen vid en viss intensitet och det är för mig den vanligaste träningsfällan, speciellt när man cyklar inomhus. Intervaller, kadensförändringar och postionsbyten är ypperliga redskap att bryta kroppens vanemönster och variationen är nyckeln till förbättrat flås.

    Det beror ju givetvis vad man vill ha ut av sin träning men du verkar ju vara en upplyst och intresserad träningsperson så därav reflektionen och frågorna:)

    Magnus

    Magnus 2009-09-29 22:22:23 http://spinspirit.blogspot.com/
    Svara
  • Känner igen det där med att slå av på slutet, jag tror att samma snubbe ställde in hjärna…

    Carina 2009-09-29 22:07:11 http://carinatranar.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!