Motarbetad!

Jag trodde jag var kompis med min kropp men den gör revolution just nu. Häromdagen började jag få ont i stortån. Den ömmar i vänstra hörnet där nageln slutar och även om ömmandet minskat avsevärt jämfört med höromkvällen då jag jämrade mig i timmar så är det fortfarande lite svullet. Varför då? Jag har inte gjort något med tån jag inte gjort på 28 år!

Jag googlade på nageltrång på Wikipedia och mådde lite illa när jag läste om det. Jag vill inte, inte, inte ha nageltrång. Jag måste ju kunna undvika det på något sätt. Frågan är bara hur. Snälla, hjälp mig!

Min stackars tå!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Boka tid till Vård-centralen och så får dom kolla på tån. Dom drar bort ung en 4-del av nageln ibland finns det risk för en större del. Man får smärtstillande sprutor i tån som inte gör så där värst ont,den första sprutan sticker lite. Men att dra bort den känns knappt ! (Eftersom all känsel i tån är borta i ung 2 h) Ta gärna en alvedon 1 h före besök ! Men själva ”operationen” brukar inte ske det första besöket 🙂

    Saga. (13 år) 2010-11-08 21:19:20
    Svara
  • Jag har också haft problem med det till och från, men (peppar peppar) så var det länge sen nu. Jag tycker att Mikaelas tips låter som en bra idé, istället för att försöka karva och lyfta och fixa med nageln själv… Hoppas du vinner över tån!

    Prralin 2009-09-13 19:40:55 http://prralin.blogspot.com
    Svara
  • Jag vet vad du snackar om, har haft dubbelsidigt nageltrång på BÅDA sotrtår samtidigt, haha, vilken cirkus det var! Jag fick då ett råd jag var glad att jag följde: att låda fotvård ta itu med problemet och INTE vårdcentralen. Min fotvårdare lyfte varsamt ut de vassa kanterna på nageln, filade lite där det var taggigt vill jag minnas och lade sen en tunn tunn liten bit gasbinda om hörnet. Den droppade jag tea tree-olja på under en tid tills infektionen kring nageln försvann, och så liksom vårdade vi upp nageln tills den växte rätt. Istället för att koma till vårdcentralen och antingen inte kunna få hjälp – eller få nageln ryckt!

    Mikaela 2009-09-13 19:15:39 http://www.njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Ajaj, jag får det då och då. Det som funkar för mig är att…skära upp (var noga med renlighet) och sedan fila, och fortsätta att böja upp den . Gör det på en gång, det kommer bara bli värre sedan. Jag har sökt hjälp en gång på vårdcentralen men de gör inget förrän det är dax att operera typ…

    Ofelia 2009-09-13 18:39:25
    Svara
  • Min satt fast fick knappt innågot mellan tån och huden. Tog en nagel sax och pillade lite och lite till sen fick jag in en nagel. Sen böjde jag och böjde slet lite fram och tillbaka lät det vara ett tag. För att sen på kvällen böja tills den gav sig, visst det gjorde ont men det gör ondare att ha nageltrång. För en ultra löpare gör det inget att mista en nagel till då jag endast har 3st naglar som är ok av 10…..

    /Staffan

    staffan 2009-09-13 16:56:44
    Svara
  • min nagel har vuxit fel så jag har fått skära i den flera ggr… men nu ska vi inte måla f*n på väggen 🙂 Gör omslag med asolsprit och försök på något sätt lyfta upp nageln genom att peta in något undertill.
    Lycka till!

    Lina 2009-09-13 15:32:03 http://linasviktkamp.blogg.se
    Svara
  • Usch. 😛 Mitt ex fick sådan nageltrång en gång att han fick gå till läkaren. Och då fick han penicillin?!!

    Jane 2009-09-13 13:33:48 http://www.felicitasblog.com
    Svara
  • Staffan: satt din också stenhårt?

    Malin & Amanda: men jag har inget var. nageln ser ut att må jättebra i överigt. mycket skumt. och den sitter benhårt. kommer knappt in med en nagelsax. ska försöka peta in bomull dock… usch, låter som om detta kommer göra ont?

    traningsgladje 2009-09-13 12:46:49 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Du kan försöka att trycka in lite bomull mellan nageln och huden (på sidan) med en tunn nagelfil eller något annat. Det brukar stoppa nagels växtriktning och det går över efter några dagar.

    Amanda 2009-09-13 12:35:56
    Svara
  • Ett tips: Försök klämma på tån så att var kommer ut (gör ont!) och lägg sen ett omslag runt tån med asolsprit och linda lite gasbinda runt.

    Malin 2009-09-13 12:34:57
    Svara
  • Fick nageltrång efter gax och i för ett tag sedan stod jag inte ut……böjde och vred tills nageln lossnade.

    /S

    staffan 2009-09-13 11:31:12
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!