Who is the Biggest Loser 2.0? (Vecka 5)

Jag och Coola K tävlar i Biggest Loser 2.0 under hösten (reglerna finns här). Tillsammans peppar vi varann och tillsammans går vi ner i vikt! Som lag har vi gått upp 3kg denna veckan. Motståndarlaget gick ner -1.68kg och därmed har vi förlorat veckofinalen! Vi får därför inga poäng utan ska istället springa en straffrunda: 10 min uppvärmning, 10 min utanför bekvämlighetszon, 10 min max och 10 min nedvarvning!

Vecka   Sara   Karin   Totalt   Motståndarlaget

1            -1.5    -1.2       -2.7 -2.0

2              0       -0.7       -0.7       -1.92

3            -1.6    -0.2       -1.8       -1.84

4.           +0.2   +0.9       +1.1       -1.76

5.           +1.6   +1.4       +3.0       -1.68

Viktnedgången: vi förlorade = 0 poäng

Utmaningen (planka + jägare 5ggr/vecka): klarade = 1 poäng

Min vecka:

Nästa veckas utmaning:

Kommande veckas utmaning är rätt enkel egentligen. Men trots sin enkelhet blir det aldrig av: så nu gör vi en utmaning av det! Utmaningen ligger i att stretcha 5-10 min efter varje träningspass. Det kan behövas!! Jag behöver särskilt stretcha mina benmuskler…

Mina poäng hittills: 5 av 9 (för varje 5 poäng får vi unna oss en belöning – jag tror det blir ett par jeans!)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Väldigt klokt snackat, och jag håller med dig till fullo. De svenska kostråden är ju dock generella, och det skulle vara svårt att anpassa dem till alla individer just eftersom vi är så olika. Men jag tror absolut att alla vi som arbetar med kost måste bli bättre på att se till vilken individ vi har framför oss.

    Tack för en toppen blogg!!!

    Lina 2009-09-13 13:02:17 http://www.matsaklart.se
    Svara
  • Bra videoinlägg! 🙂

    Jag tycker det känns som att det finns fler som äter enligt tallriksmodellen som hävdar att det är farligt att äta lite kolhydrater, än det finns lågkolhydratsätare som hävdar att mycket kolhydrater förstör för alla. Det märker man synnerligen i bloggvärlden. Jag hoppas att fler upptäcker att det inte alls är så utan att vi alla är olika! 🙂

    Dessi 2009-09-11 23:33:39 http://www.dessi.se
    Svara
  • Klokt och bra. Men fram för allt snygg i håret! Längden och uppklippningen passar dig bra!

    frida 2009-09-11 14:57:01 http://fridfullt.blogg.se
    Svara
  • Borde inte den här veckan vara ett undantag med tanke på att du har haft problem med halsen och inte kunnat ligga i som vanligt? Är ju inte rättvist 🙁
    Jag har precis som du haft halsont hela veckan och det vill inte riktigt ge med sig. Börjar blir mycket trött på detta. Vill tillbaka till gymet!

    Eva 2009-09-11 10:43:14 http://renaramagrekiskan.se
    Svara
  • Jag håller med! Du vet ju att jag är lowcarbare (säger hellre det än LCHF vid det här laget, mtp hur det ser ut i den sk ”rörelsen” på nätet, fettdoktorns härjningar på löpen osv, inte min grej), och det är verkligen av samma skäl som du: min kropp har aldrig fixat alla kolhydrater i vanlig kost, men jag har inte fattat det. Det är därför jag har kunnat vara vegetarian på lågfettkost med mkt bra GI-mat, men ändå ökat stadigt i vikt de senaste åren, undan för undan.

    Då visste jag inte att detta fanns som alternativ eller hur det funkade. Nu när jag liksom fått ned hela blodsockerkurvan och fått en regelbundenhet i livet med bra rutiner, så funkar det absolut med lite rotfrukter och bönor osv, det är som att jag behövde detoxen liksom, men går jag tillbaka igen så kommer jag inte må så bra som nu.

    Fram för fler videoblogginlägg f ö, du gör det toppenbra! 🙂

    Mikkan 2009-09-11 09:40:45 http://www.njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Kul med videobloggen! Håller med om kostråden. Kom att tänka på en bok vi fick på högstadiet/gymnasiet, Uppladdningen, helt ok kostråd kan man tycka men utgivare var väl Kungsörnen eller nått liknande. Man skulle äta mänder med pasta och till mellanmål typ kalla pannkakor med sylt!! Lite väl mkt godisvarning kanske…

    Nya tag till nästa vecka och krya på dig!

    Emma 2009-09-11 09:02:29 http://www.tutto-bianco.blogspot.com
    Svara
  • Prralin: yes!!

    Karoline: kul att du tycker det!

    Caena: sant 🙂

    Sus: ska bli kul att se när du testar!! och jag skulle inte sett så här fräsch ut egentligen, men jag var tvungen att vara borta på en jobbgrej imorse, därav sminkningen…

    Miss Agda: tack snälla, och ja – vi ÄR olika. Bra är väl det. 🙂

    traningsgladje 2009-09-10 23:09:28 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Du är en så duktig videobloggerska! Vissa blir ju bara löjliga, men du rockar! Och innehållet var ju precis på pricken det också! Jag är en typisk människa vars hjärna skulle slockna och benen stanna om jag inte fick kolhydrater.. Har haft somrar när jag endast ätit färskpotatis till middag varenda kväll (studentekonomin var dock en starkt bidragande faktor) och min kropp mådde bra.
    Kram

    Miss Agda 2009-09-10 22:55:11 http://www.missagda.blogspot.com
    Svara
  • Du ser löjligt fräsch ut för att vara sjuk! Sådär ser jag INTE ut när jag har ont i halsen, haha.
    Vad söt du är i din nya frisyr och allt!
    Och du, riktigt bra inlägg! Precis så funkar min kropp ofta också, om jag äter en viss mängd kött och sås blir jag mätt säg 3 timmar, men om jag äter samma mängd kött och sås + pasta, alltså fler kalorier, blir jag hungrig igen snabbare. Det måste ju ha med insulin och grejer att göra. Håller just på att strukturera om kosten och testa om det funkar bättre för mig med ca 1/3 av prot, kolh och fett vadera, ska bli spännande att se hur det går!
    Krya på dig kram!

    Susanna 2009-09-10 22:49:22 http://powersus.blogspot.com
    Svara
  • Vad kul att höra vad du tycker ang. lchf och lågkolhydratkost.
    Självklart fungerar vissa på lchf/lågkolhydrat och andra inte.
    Men själv vill jag inte att andra ska tro att jag äter lågkohydrat utan det höga fettet, eller att jag äter bönor och linser och liknande -GI.

    Samtidigt tycker jag att de som har problem med sin högkolhydratkost ska kunna och våga prova lchf/lågkolhydratkost utan att vara sådana mostståndare till det eller få attityd från andra. Och fungerar det inte, ok, pröva någonting annat, men pröva iaf.

    Min blodsockerkurva är myyycket stabilare, mitt humör stabilare, min mage stabilare. Hela jag.

    Man vet ju inte förren man provat =)

    Caena 2009-09-10 22:41:18 http://www.10kvadrat.blogspot.com
    Svara
  • bra videblogg (tänker speciellt på kostsnacket)! 😀

    Karoline 2009-09-10 22:40:13 http://wordsareveryunnecessary.webblogg.se/
    Svara
  • Nej men vet ni vad, nästa vecka är det ni som ser till att slår det där förbaskade motståndarlaget!

    För övrigt var det ju bra gjort att ha gått ner nästan 1.5 kg sen igår, samma bedrift gjorde jag då jag överraskande upptäckte att vågen stod på 1 kg minus imorse (men ett halvt plus igår)! 🙂

    Prralin 2009-09-10 22:24:42 http://prralin.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!