Tis 18 aug: Träning på Sportlife

Igår var jag i Halmstad och idag är jag i Stockholm. Men mellan det hann jag med ett gäng timmar i Göteborg. Det var faktiskt riktigt roligt, förutom det gigantiska stenkott jag fick i rutan på E6:an. Den stress som utvecklades inom mig då, löstes upp på spinningcykeln några timmar senare. River satt på instruktörssadeln och jag, Powersus, Löpning och Livet och Erika satt på första raden.

Passet var riktigt bra, men cykeln kändes rätt så kass. Den var lite kantig och gav ingen känsla. För mig är det viktigt att cykeln ger en bra känsla. Den ska kännas snabb och smidig. Jag gillar cyklarna på SATS Hötorget till exempel. De är långt ifrån nya men de känns bra. Cyklarna på SATS Zenit och Odenplan till exempel, är mycket nyare men det känns som att åka en sprillans ny Volvo. Som att cykla på motionscykel. Det är inte alls kul. Och cykeln på Sportlife Domkyrkan kändes som att åka en Opel Kadett.

Jag tror att det River tycker är mest kul med att vara spinninginstruktör är att få fixa och trixa med musiken. Och igår var den riktigt bra. Särskilt en låt på slutet var enormt bra (en rockig cover på Phantom of the opera) var sjukt bra. Gissa vem han fått den från!

Höjdpunkten på passet var nog när klassen delades upp i 2 lag och fick utmana varandra. Det blev både jobbigt och roligt. Det var nu det tjoades som mest och tävlingsmomentet fick pulsen att gå upp. Det är kul när det hettar till och när instruktörer vågar göra något oväntat – förutsatt att det görs på ett bra sätt förstås.

Efter spinningen varvade vi ner med en body balanceklass. Jag har varit på body balance en gång förut. Det var på SATS Fridhemsplan och jag gick efter 15 minuter. Det var andra gången jag gått från en klass (första gången var på en afroklass – samma ställe och samma dag som balancen). Jag hade därför inga höga förväntningar på gårdagskvällens body balance. Men den var rätt okej. Den gick nämligen ganska snabbt. Bäst på klassen var avslappningen på slutet. Sämst var yogabiten. Det känns lite som låtsasyoga och jag vill hellre göra grejer på riktigt.

En klass som jag saknar är en ren stretchklass. Jag behöver stretcha men tar mig aldrig tid till det. Och jag misstänker att jag är långt ifrån ensam om detta. Så hallå alla gruppträningskoordinatorer och utvecklare – jag vill ha en stretchklass. Hör ni det?

Efter all träning åkte vi hem till Powersus, drack vin och åt god indisk mat. Och drack vatten förstås! Fast mest vin… eller? Det var mysigt att sitta i soffan och snacka mat och träning och bloggar och en hel del annat. Vi diskuterade en del om hur många bloggare (och läsare) som fanns i Stockholmsregionen jämfört med Göteborgsregionen så alla ni som finns på västkusten, räck upp en hand (eller ännu bättre, hojta i kommentarsfältet så vi har lite koll)!

Medan resten av bloggänget fick ta bussen hem var allt jag behövde göra att krypa ner under täcket i Powersus sköna soffa. Couch surfing när det är som bäst! Morgonen efter packade jag snabbt ihop mina grejer och begav mig till Skatås. Bara för att jag är på resande fot bortprioriterar jag inte mina morgonpass. Det blev nästan 7 km powerwalkande bland sommarhöstiga löv, och en massa grus som letade sig ner i skorna. Sedan åkte jag vidare – mot Stockholm.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Jag skrev om veckopendlingen som svar på din fråga, klistrar in det även här:

    @Sara: jag jobbar som juristassistent och när jag kom hem efter att ha jobbat ett år i Bryssel och sökte jobb så fanns merparten i Sthlm. Var inte en främmande tanke för mig eftersom jag pendlat till Belgien dårå, och min man veckopendlade redan mellan Gbg och Sthlm. Så, jag fick ett jobb som jag älskar i Stockholm och det är ju bara så mycket värt, på en stor affärsbyrå där jag hamnade i en svinbra arbetsgrupp. Samtidigt så älskar jag att bo i Göteborg, det är verkligen den stad jag VALT som bostadsort, den byter jag inte bort i första taget. Nu bor min man och verkar här i Göteborg, jag åker upp varje måndag morgon och kommer hem fre kväll. På veckorna är det all about work, jag träffar mina vänner där, tränar mkt, och på helgerna är det bara vila och trevligheter. Funkar faktiskt riktigt bra, men det är klart att det krävs en sehr gut ekonomi egentligen. Vi jobbar på för att få det att funka även om det är tajt ibland, tar ett år i taget och utvärderar då och då. Hittills har vi trivts och tyckt att det varit värt det! 🙂

    Mikaela 2009-08-20 11:07:03 http://www.njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Hej!

    Ansluter mig till Västkustskaran.. jag läser träningsbloggar här o där, men har ingen själv. Om det inte vore för att jag satt i möte på Sportlifes nya anläggning i Nödinge (hoppsan, lite reklam =P) skulle jag definitivt velat vara med hos River i tisdags. Jag är dessutom skyldig honom ett besök sedan han har varit hos mig – men nästa gång håller jag tummarna för att jag kan vara med. För ni tänker köra ihop fler gånger, va?!

    Sportlife-Katarina 2009-08-20 10:23:53
    Svara
  • Göteborgare viftar här! 🙂 Jobbar i Sthlm men är hemma i GBG varje helg och lite till.

    Mikaela 2009-08-19 20:36:57 http://www.njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Det finns en klass/ett koncept som heter Stretchmoves, som är skapat av en stockholmstjej som heter Therese Horn, som kanske kan vara något. hon är gammal dansare som skapat en klass inspirerad av stretchövningarna som hon körde när hon dansade. Eftersom jag inte bor i sthlm har jag tyvärr inte kunnat testa själv.
    http://www.stretchmoves.se/

    anna n 2009-08-19 19:22:58
    Svara
  • Läsare från Göteborg, efterlyser mer roliga event, klasser och liknande den igår (som jag tyvärr inte kunde vara med på). Jag tycker du skriver en bra, sund och intressant blogg Sara, fortsätt med det. Hälsningar Sofia i Göteborg

    Sofia 2009-08-19 16:54:52
    Svara
  • River gillar att trixa med sin musik. Det gör han verkligen. Men River gillar ännu mer att se en full klass framför sig som ger järnet till just den musiken som han valt ut med tankar om upplägg, känslor, pulstoppar och allt som hör ett cykelpass till. Jag blir inspirerad och peppad av att inspirera och peppa kan man säga.

    Och att ha finbesök i spinningsalen uppskattas alltid av instruktören.

    C ya soon!

    River 2009-08-19 16:51:55 http://riverspringer.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!