Claes Runheim

Claes Runheim springer förvisso snabbt men inspirerar oss på annat sätt än att vara professionell idrottare. Claes Runheim är relativt ny chefredaktör på löpartidningen Runner’s World och bestämmer således vad som ska få vara med i tidningen och inte. Eftersom han är så inflytelserik ville jag passa på att fråga honom hur han ser på träningsglädje. Såhär svarade Claes:

Löpträningen för mig är sedan länge en drog som jag bara måste ha. När man springer mycket, ofta två pass om dagen. När träningen har blivit en ständig del av vardagen så borde det ju vara skitenkelt att svara på vad träningsglädje är.

Jag tror att en stor del av glädjen just är att man vet att man har denhär kontinuiteten. Inget kan stoppa en. Träningen ska bara göras vilket betyder att man känner sig stark. Även dagar när det går tungt och benen är sega blir ändå sköna eftersom man trots allt genomför passen. Av det känner man glädje.

Om jag skulle plocka ut något speciellt träningspass som gör att jag känner extra glädje så måste jag säga dom snabba, riktigt jobbiga passen när kroppen fungerar som den ska. När benen är lätta och vill springa fort och när hjärnan är med på att pressa kroppen lite extra. Då är det jävligt kul att springa!

Claes, jag vill att du startar den här bloggen nu!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!