Who is the Biggest Loser 2.0? (Vecka 1)

Jag och Coola K tävlar i Biggest Loser 2.0 under hösten (reglerna finns här). Tillsammans peppar vi varann och tillsammans går vi ner i vikt! Som lag har vi gått ner -2.7kg denna veckan. Motståndarlaget gick ner -2.0kg och därmed har vi vunnit veckofinalen! Vi får då 1 poäng var i poängjakten!

Vecka   Sara   Karin   Totalt   Motståndarlaget

1            -1.5    -1.2       -2.7       -2.0

Viktnedgången: vi vann = 1 poäng

Utmaningen (lagad mat 5 ggr): avklarad = 1 poäng

Min vecka:

Veckan har varit långt från optimal. När vi började BL, förra torsdagen, var jag på Finlandskryssning och ni vet ju hur det är då. Ja, sällan alkoholfritt i alla fall. Och de där 100 metrarna på båten brände inte särskilt många kalorier direkt. Först i måndags började jag äta så som jag tänkt mig. Färre kolhydrater och mer fett och proteiner.

Köpte en storpack chorizo och har ätit det flera gånger denna veckan. Men Chorizos är bra. På Lidl finns det tydligen en variant som innehåller 85% kött och bara 2% kolhydrater. Försökte mig på kesoplättar en gång också men jag måste nog ha mer grejer i än bara ägg och keso. De var inte jättegoda. Ska experimentera lite mer med dem kommande vecka. Den bästa upptäckten, rent matmässigt, var nog blandningen turkisk yoghurt + majonnäs + dijonsenap. Det blir en supergod sås som passar till allt. Till exempel till kvällens kycklingwok. För vet ni vad, jag har lagat mat så det stått härliga till den här veckan. I alla fall de 5 kvällar som det behövdes. Så jag får en poäng för det. (När vi samlat 5 poäng var får vi unna oss en belöning)

Och jag får även en poäng för att jag och Coola K gått ner mer än vårt motståndarlag. Det känns bra. Dock tror jag att dessa första kilon är ”lätta kilon att bli av med”. För jag har nämligen gått upp lite sedan min senaste toppform i maj. När jag börjar träna med PT-Fredrik i september, ska jag minsann vara på samma vikt som när vi slutade träna ihop, i maj. Och jag är på god väg!

Men nästa vecka blir svår. Imorgon åker jag till Österlen och jag har fått många glass- och fikatips. Och det är ju inte någon low carb food direkt. Men jag ska packa ner mina löparskor. Jag ska ju springa en del av GAX. Vi är inte på någon romantisk weekend på tu man hand om ni trodde det (eller jo, kanske lite)!

Nästa veckas utmaning:

Förra veckan skulle vi äta lagad mat som utmaning. Kommande vecka ska vi morgonträna vid 5 tillfällen. Jag ser fram emot den utmaningen. Morgonträning ger jättemycket men rätt ofta är det otroligt svårt att komma upp. Min hjärna prioriterar inte alltid som den borde mellan 5.30 och 7.30 på morgnarna. Nu ska det bli ändring på det. Utmaningarna som vi kör under hösten är tänkta att bli vanebildande…

Mina poäng hittills: 2 av 2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Nej vad roligt det här verkade vara!

    smart sätt att peppa varandra, åh vill också ha ett litet back upp lag 😀

    erika 2009-08-16 20:54:26 http://tassotyg.blogg.se
    Svara
  • Fan vad bra jobbat! Visst är det ett par vattenkilon i början innan det riktiga sätter igång i kroppen, men det är ju vanan som är tuffast att etablera, och där är ni ju på god väg igen!

    PT är bra som motivation tycker jag också, man vill inte komma dit och ha tappat i form, om man har en PT som man kan lita på (något som vi ju båda delar) så är det verkligen en morot! 🙂

    Mikaela 2009-08-14 13:19:57 http://www.njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Bra jobbat! Nästa vecka blir ännu bättre. Jag väger mig imorgon!
    Jag tar utmaningen också!
    kram.

    Coyntha 2009-08-14 13:13:53 http://www.coyntha.wordpress.com
    Svara
  • Vilken rolig idé att tävla mot ett låtsaslag 🙂

    Po 2009-08-14 12:00:46 http://www.mermuskler.se
    Svara
  • Grattis Sara! Kul med bra nedgång!Du är så himla duktig på gymmet etc. Fattar inte hur du hinner med! 😀 Men det blir väll en rullning man kommer in i! Jag peppar mig i gång i BL från och med igår så jag kommer med resultat nästa torsdag 🙂 SKa försöka kampas med er i 5 morgonträningar nu….ojojoj:D Ha en bra fredag! Blir det något mys?

    Carolina 2009-08-14 08:53:07 http://www.cepoumeij.blogg.se
    Svara
  • kanonbra jobbat! Ni har ett riktigt bra upplägg så jag är helt övertygad om att ni kommer klara det hela vägen ut!

    Lina 2009-08-14 06:59:11 http://linasviktkamp.blogg.se
    Svara
  • Stort Grattis! 🙂

    Ofelia 2009-08-13 22:58:47 http://otiliasform.blogspot.com/
    Svara
  • Snyggt jobbat! Nu har ni fått en bra start att bygga vidare på. 🙂

    Prralin 2009-08-13 22:47:25 http://prralin.blogspot.com
    Svara
  • Härligt! Skitbra gjort av er båda 😀

    Ang. kesoplättarna kanske du kan ha i lite njötmöl för att höja smaken?

    Dessi 2009-08-13 22:41:18
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!