Löpning på Österlen

Rubriken till trots så är jag fortfarande i Halmstad. Men snart åker jag och Grabben iväg på miniweekend till Österlen. Där har jag aldrig varit i vuxen ålder. Jag ser fram emot sköna landskap och vackra vyer. Många av de tips jag fått och läst mig till innefattar fikande av något slag (Olof Viktors dyker upp som tips på många ställen, Café Annorlunda har kakbuffé, glasskiosken i Simrishamn med stooora glassar enligt Jane…) men jag ska nog se till att få ordentligt med träning också. Löpning inte minst!

Det är ju lite lustigt att det samma helg ska springas grymma ultralopp på Österlen. The Gax 100 and 50 miles. 34 personer har registrerat sig för 100 miles. 15 för 50 miles. Och vi känner flera stycken! Bland annat Ultrafantasten Fredrika som alltid tickar på lika tryggt och stabilt som en klocka, och Marathonmia som redan vunnit titeln ”världsbäst alla kategorier”. När ett sådant här lopp pågår mitt ibland oss under både dag och natt, ja då måste man ju spana in äventyret. Ta lite del av det liksom. Så jag räknar med en mycket bra helg!

Jag är nöjd med min nyinköpta Peak Performancetisha i retrostil. Den inhandlades på rea – för 300 spänn. Det är nog det dyraste jag köpt på hela sommaren! Jag har lyckats ganska bra med mitt köpförbud.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • VARNING för det högst överskattade Friden vid vägs ände. Överbokat och överskattat. Halvtaskig service, stressigt, och dessutom torra och kalla pizzor. Förstår inte hur de skapat sitt goda rykte – måste vara duktiga på marknadsföring. Om de har bästa pizzorna på österlen, säger det mer om Österlens pizzerior än om Friden.

    Leila 2009-09-06 17:02:52
    Svara
  • @Henric: ja lite, men det är inget jag utövar regelundet. fast det verkar ganska kul! tränar du det?

    traningsgladje 2009-08-14 22:30:50 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Suverän blogg!
    Snygg tröja!
    Har du provat crosstraining?

    Henric 2009-08-14 16:21:12
    Svara
  • Anna:
    då kanske vi ses!

    Prralin:
    tack för alla dina fina tips!!!

    Eva:
    nä det är skittråkigt men ibland nödvändigt. japp, det bästa är att det är NIKE-kläder som kommit in!!

    San:
    tack för tips! kommer bli mycket fikande…

    Linwin:
    ja träning + fika efteråt hade varit okej, ska allt ta och spana in stället ändå! 🙂 prinsens minne får stryka på foten till förmån för österlen, ska du springa?

    Pernilla:
    tackar! fast tyvärr är det en vanlig tisha, men man kan ju träna i den ändå förstås… jag köpte den på Peak Performanceaffären i Halmstad!

    Fredrika:
    jag har stora förväntningar på Österlen nu!! 🙂 vi ses!!!

    Annika:
    det låter ju lovande för där har jag bokat in oss, hoppas att det fortfarande är lika bra! ska spana in dina bloggtips också!

    traningsgladje 2009-08-13 15:32:42 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Snygg tröja! I like 🙂 Var hittar jag den? Vill osså ha en..

    Pernilla 2009-08-13 15:23:30 http://bumbisplace.blogpsot.com
    Svara
  • Åh nu måste jag kommentera en sak till… KARNELUND – världens finaste och bästa BnB. Bodde där för två år sedan och jag surfar ofta in på deras hemsida och suktar efter deras erbjudanden. VILL verkligen tillbaka dit någon dag. De som driver det är jätterara och omtänksamma och de själva har en fantastisk restaurang (iaf för två år sedan alltså) och underbar mat som jag alltid kommer minnas 🙂

    Så här skrev jag i min gamla blogg under min skåneresa: http://akinnah.blogg.se/2007/july/vi-kor-vidare.html Finns även mer skåneinlägg under juli månad 2007 om du vill se bilder och få tips om nåt att göra 🙂 Dock inte mycket till träning på den tiden för mig…

    Annika 2009-08-13 14:12:00 http://www.tremil.blogg.se
    Svara
  • Stenshuvud är verkligen jättefint, häftig annorlunda skog. För mig har du den typiska Österlenkänslan om du går upp till Ales stenar (vid Kåseberga) och sedan vandrar genom hagarna över kullarna till Hammars backar.

    Och så ska ni förstås inte missa stränderna, Sandhammaren t.ex. med sina vackra dynor, eller någon km norr ut (Mälarhusen?) för sina enorma vidder.

    Vi ses där 🙂

    Fredrika 2009-08-13 09:31:03 http://gullfot.blogspot.com
    Svara
  • Snyggaste träningströjan jag sett på mycket länge!

    Pernilla 2009-08-13 08:25:21 http://bumbisplace.blogspot.com
    Svara
  • Var på Österlen nu i somras och vi hade tänkt att fika på Café annorlunda men det kostade typ 100kr per person och så upplyftande var inte kakorna så vi tyckte att det var värt det.

    Annnars hade det ju passat att springa terräng uppför stenshuvud och avsluta med fika på cafe annorlunda.

    Skulle inte ni springa Prinsens minne nu i helgen? Eller det var kanske inte nu till helgen ni skulle iväg.

    Linwin 2009-08-13 06:19:34
    Svara
  • Olof Viktor är underbart! lyxigt goda kakor!
    ska du in en sväng till Ystad så ta en fika på Snuggles. american-size på alla kakor 🙂

    Café Annorlunda har väl mysig miljö, men jag som en del andra tycker nog att kakorna är ganska torra och tråkiga där.

    Kivikstrakten är jättefin!

    Ha en härlig semester! 🙂

    San 2009-08-13 01:31:49 http://www.mynameissan.blogspot.com
    Svara
  • Men det är väl inget kul med köpföbud 🙁

    Jag såg igår att SATS har börjat hänga fram höstkollektionen. Av någon anledning så är det alltid roligare att köpa nyheter än reagrejer, leftovers liksom..

    Eva 2009-08-12 22:01:37 http://renaramagrekiskan.blogg.se
    Svara
  • brukar inte göra reklam.. men se hit!!

    se en BEDÅRANDE FLICKA och skänk sedan 20:- och njut av att ni gjort dagens goda gärning

    http://jojordgubbe.blogg.se

    johanna jordgubbe 2009-08-12 18:36:25 http://jojordgubbe.blogg.se
    Svara
  • Karnelund har jag inte sett själv, men om jag inte har helt fel för mig så är det bekanta till en kompis till mig som driver det – och isf har jag hört goda vitsord! Just Gislöv är jag inte så hemma i, men det ligger ju bra till – nära till allt på Österlen i princip.
    Är det pizzorna på Friden i S Mellby utanför Kivik du hört talas om? Om det inte är det tipset du fått innan, så får du det nu iaf. Jag har bara varit där en gång, men det är verkligen ett läckert ställe, och speciella pizzor. Bra speciella alltså. Bord bör bokas i förväg, och glöm inte fråga efter en utförlig vägbeskrivning! 🙂
    http://www.friden.nu/krogen.htm

    Ska jag vara helt ärlig så har jag inte varit ute och ätit speciellt mycket på Österlen på länge, och dessutom blir man ju hemmablind och ryggar för ”turistfällorna”. Haha. Men Simrishamn har nog mycket bra att erbjuda under sommaren, längs Storgatan/gågatan finns det många uteserveringar och sen finns det ett gäng restauranger längs gatan mot hamnen också. På 5 minuter har ni promenerat förbi alla restaurangerna, så det kan nog va idé att bara strosa förbi, kolla miljöerna och menyerna och se vad ni blir sugna på.

    I Kiviks-trakten finns förutom ovan nämnda Friden också Buhres fisk med både butik och restaurang i hamnen. Där åt jag förra sommaren och det var både gott och trevligt!

    Ska fundera och se om jag kan komma på fler tips… 🙂

    Prralin 2009-08-12 18:19:47 http://prralin.blogspot.com
    Svara
  • Det låter ju som en väldigt lyckad kombo, med löparfest och semester på Österlen! Har ni hittat nånstans att bo?

    Ta gärna omvägen över Trelleborg och kör längs kusten till Ystad och vidare till Österlen via Skillinge, Simrishamn och Kivik. Det är en väldigt vacker kuststräcka, och det finns massor av roliga ”avstickare” man hittar längs vägen… 🙂

    I Simrishamn måste ni ta en promenad i gamla stan och kolla på de typiska ”Simrishamnsdörrarna” med rosetter, romber och pastellfärger. (på min gamla arbetsplats Simrishamns turistbyrå hjälper de gärna till med fler förslag 😉 I hamnen bör man som sagt äta glass, men om man vill ha största glassen ska man bege sig till bryggan i Åhus – där pratar vi glass i stoooooora lass!

    I Kivik hade jag, om jag varit dig, besökt Stenshuvud (inget jätteberg, men för att vara ”platta Skåne” ger det ändå bra utsikt, och mysig miljö!) och Kiviks Musteri. I hamnen kan ni slåss med alla andra turister runt Buhres fisk och butikerna i bodarna (under sommarsäsong finns det knappt några ”urinvånare” i hamnområdet, då svär man bara över ”alla j-la turister” haha). Dessutom finns det ett par trevliga outlet-butiker (både inredning och sportkläder, utbudet kan dock variera ganska mycket från gång till gång) och en mysig chokladbutik.
    Vid Brösarps backar kan ni hälsa på kossorna som extraknäcker i reklamfilmerna för Bregott, kanske är det skiftbyte i fabriken just när ni åker förbi? (och på Bästekille backar kan ni säga hej till mitt föräldrahem)

    Prralin 2009-08-12 17:32:34 http://prralin.blogspot.com
    Svara
  • Ahhh, härligt! Olof Viktors är grymmegott! Och lite kakor på café annorlunda är ju inte heller helt fel. Är själv lite sugen på en utflykt till Österlen för att heja på galningarna 🙂 Får se om jag lyckas övertala familjen. Fast kak-mutor brukar ju funka…

    Anna (orka mera) 2009-08-12 16:46:24 http://blogg.piggelina.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!