Tis 11 aug (forts.): styrketräning + kondition

Min pulsklocka visar att på en kaloriförbrukning på 1 efter kvällens träning. Ja ni läste rätt. 1! Jäkla pulsklocka. Jag har tvättat pulsbandet och bytt batteri i både klocka och band, men den har blivit helt opålitlig. Ofta registreras ingen puls alls och lika ofta fastnar pulsen på ett visst slag. Typ 162. Fast den visade på 54 slag under någon sekund ikväll. Det var då min 1 kalori i förbrukning registrerades. Det är väldigt frustrerande!

Jag var på gymmet en halvtimma innan veckans bästa spinningpass på SATS Halmstad började. På den tiden hann jag inte med lika mycket styrketräning som jag brukar, men jag körde i alla fall axelpress med hantlar, militärpress, drag till hakan, lyft åt sidan med hantlar, militärpress på lätt lutande bänk (min favorit!), bänkpress med hantlar och flyes.

När jag sedan satte mig på spinningcykeln var det lite jobbigt. Jobbigt att snurra runt tramporna och jobbigt att luta kroppen sådär lätt mot styret. Träningsvärken i benen kändes mest av i början men ju mer blodet cirkulerade runt desto bättre blev det. Och snart glömde jag bort axlarna också. För en gångs skull satt jag längst bak men det är faktiskt inte lika kul. Bästa stämningen är långt framme. Där är man mitt i hettan och mitt i musiken. Det ger mer känsla och mer motivation. Nu var det mest som om jag satt och tittade på en spinnngklass – men jag vill vara mitt i den!

Jag funderar rätt mycket när jag spinner. Ofta planerar jag mina egna spinningpass under låtarna. Tänker på upplägg och hur jag skulle använda musiken. Jag får dessutom många av mina idéer när jag tränar. Ikväll kom jag på ännu en. Jag är redan instruktör. Skidinstruktör. Jag har den pedagogiska kunskapen och vanan att prata inför folk då jag i mitt arbete fått nöjet att göra det flertalet gånger. Jag kanske skulle ta och bli spinninginstruktör. Inte här och nu. Men, om -10 kilo. Det vore väl en bra morot för min Biggest Loser-målsättning!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Om du har den mjuka varianten så kan man ju ”knäppa”loss själva sändaren från pulsbältet och isåfall kan du prova att rengöra med tops i hålen där man knäpper på den igen. Ibland kan det samlas kalk och annan skit där så man bör rengöra de hålen efter varje pass… Annars har du enligt konsumentköplagen 3 års reklmataionsrätt… Om du inte haft den längre än så så att säga..

    Sarah 2009-08-14 10:13:32
    Svara
  • Har samma problem med min Polar från och till. Vansinnigt irriterande, ibland går det så långt att den känns helt oanvändbar. Så om du hittar nåt bättre märke så tipsa gärna.

    Tycker också definitivt du ska hoppa upp på instruktörscykeln om du är sugen. Förstår inte heller riktigt varför det ska dröja 10 kg, men do it när helst du känner dig redo för det.

    ms 2009-08-11 23:37:36
    Svara
  • Andrea:
    hmm… vet inte riktigt vad du menar men jag tror jag har en mjuk variant för på sats pulsspinningklasser är den mycket hårdare. vilka märken kör med hårda band? för just nu har jag polar. hur är det med garmins band? (jag har blivit sugen på en sådan…)

    Anna, Therese, Prralin:
    Jag tror jag ska kolla upp det när jag kommer lite närmre min målvikt.

    Carin:
    Tack för att du tror på mig. Jag gick min utbildning i Whistler och jobbade där påföljande säsong. Men jag praktiserade i Åre när jag gick på gymnasiet. Skidskolan här och i Whistler funkar ganska lika vad gäller utlärning men i Whistler har man ofta längre lektioner, ofta hela dagar där man äter lunch med kunden/kunderna… men det kanske funkar mer så här hemma nu också?

    traningsgladje 2009-08-11 22:27:47 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Hej!

    Jag har läst din blogg ett tag, som jag hamnade på av en slump. Så som det bruakr vara..:-)

    Det är klart att du ska bli cykelinstrktör! Och du behöver inte bli -10 kg. Det har verkligen ingen betydelse vad du väger. Jag har ju som sagt läst här ett tag och du har gott och väl det som krävs. Lycka till! Jag är själv instruktör sen 12 år tillbaka. Numera kör jag mest Body pump. Har även en skidlärarutbildningen i bagaget plus några år i åre på skidskolan. Är det där du har jobbat också?
    Mvh Polisen

    Carin 2009-08-11 21:57:38
    Svara
  • Jag tror det skulle passa dig som handen i handsken, det kan väl vara en kul grej att prova på iaf! Så du vet om det är nåt för dig eller inte, om du vill instruera eller instrueras… 🙂

    Prralin 2009-08-11 21:47:20 http://prralin.blogspot.com
    Svara
  • Go for it! 😀

    Therese 2009-08-11 21:04:15 http://esroth.blogspot.com
    Svara
  • Do it!
    Du skulle passa alldeles utmärkt där framme.
    Go, go, go!

    Anna 2009-08-11 20:58:02 http://metrobloggen.se/annoula
    Svara
  • Klart du ska bli cykelinstruktör!! Det är ju hur kul som helst! (Fast nu när man har kunskapen planerar man inte alls så som man trodde att man skulle göra när man satt där och fantiserade 🙂 Iaf var det så för mig)

    Och du, mitt pulsband har också börjat krångla! Irriterande! Vet inte om det är för att de där mjuka är sämre (om du nu också har en ett sånt), mitt alla de tre hårda jag haft till tidigare klockor krånglade knappt alls..

    Andréa 2009-08-11 20:56:28 http://lopningolivet.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!