LCHF

Höstens version av ”Who is the biggest loser” är lite annorlunda mot i våras. I höstens upplaga ingår en utmaning varje vecka som vi ska klara av. Vanligtvis har den med träning att göra – eller kost. Denna vecka består utmaningen i att äta lagad mat 5 kvällar i veckan och vanligtvis är detta inget problem för mig. Att laga mat är skoj – i alla fall om man är 2. När jag var ensam var det faktiskt inte lika skoj…

Hur som helst, från och med idag har jag börjat återgå till vårens matvanor igen. Mindre kolhydrater alltså. Ikväll blev det färsbiffar med sweet chilisting på bädd av ruccola, bladspenat och ärtor. Och så sås på turkisk yoghurt, dijonsenap och lite majonäs på det. Mums!

Ni som hängde med denna blogg i våras blir kanske lite förvånade över kvällens matval. Det låg ju grönsaker på tallriken! Hur tänkte jag nu? Tja, min plan är att äta lite grönt (men ingen frukt) nu i början för att ta bort det senare om det skulle behövas. Det blir alltså mer kolhydrater än de 6-8% jag åt då. I alla fall till en början. Ingenting är ju ristat i sten – inte ens livet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Gött, LCHF funkar ju verkligen, för många iaf! Och många grönsaker har lågt kolhydratinnehåll, även om man kör rätt strikt så funkar det (iaf enligt min erf) iaf med broccoli, blomkål, spenat, groddar och kål.

    Mikkan 2009-08-10 10:47:22 http://www.njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Hej! Det ser jättegott ut din middag!
    Jag började med LCHF också. Jag har kört i 2 veckor nu. Det känns jättebra. Vi får se hur det går. Tack för rådet!
    Kram.

    Coyntha 2009-08-10 10:15:47 http://www.coyntha.wordpress.com
    Svara
  • Vart tog min kommentar vägen som jag skrev förrut hmm? Ser gott ut iallfall! 🙂

    Ofelia 2009-08-09 23:25:40
    Svara
  • @traningsgladje: Ok. Ska testa äggröra när det börjar bli lite kallare =). Ägg är ju otroligt mättande så det funkar säkert.

    Emma 2009-08-09 22:22:46 http://www.tutto-bianco.blogspot.com
    Svara
  • @Emma: Kul att du testar LCHF! Hela våren åt jag äggröra till frukost (2 ägg + lite grädde). Om jag tränade direkt efteråt åt jag bacon till, annars var det äggröran som var grejen. Låter lite tunt och fattigt såhär i efterhand men jag minns faktiskt inte att jag åt något annat. Eller jo, ett glas fil! Frukten saknade jag faktiskt inte alls. Det är bara på sommaren som jag saknar den i form av jordgubbar. Frukost på turkisk yoghurt + nötter är ur kolhydratssynpunkt bättre än frukt. Turk. yoghurt innehåller 3.5% (eller om det var gram) kolhydrater medan hallon (som är bland de kolhydratsfattigaste bären) innehåller 5… dessutom är det högre fetthalt i det förstnämnda vilket gör att man håller sig mätt längre, enligt teorin. 🙂

    traningsgladje 2009-08-09 22:15:57 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Hej!

    Inspirerande blogg som vanligt och ska bli kul att följa när ni kommer igång med biggest loser igen.!

    Jag har börjat käka lite LCHF, känns bra för magen och blodsockret! Vad brukar du käka till frukost när du inte har frukt i kosten? Är bär bättre i kolhydratsynpunkt i en frukost med turkisk yoghurt och nötter än tex melon och nektariner?

    Hade gott
    Emma

    Emma 2009-08-09 22:10:05 http://www.tutto-bianco.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!