Sön 2 aug: Lång(sam) löpning

Medan jag sprang långsammare än långsammast försökte jag mig på att formulera en förklaring på hur jag menar att man ska rannsaka sig själv och faktiskt ge sig ut och träna ibland trots att man inte känner för det men stanna hemma ibland när man inte känner för det.

Idag kände jag inte för att träna. Och jag borde nog inte gett mig ut. Inte för att jag har ont eller är sjuk, mest för att jag inte ville. Inte för att jag plötsligt gått och blivit lat. Utan bara för att. Just nu behöver jag träningspass som stärker mig. Träningspass som ger. Inte träningspass som kräver pannben. Träningspass som tar. Har lyckats samla på mig några mentala motgångar under helgen och trots att det händer även den bäste så är det jobbigt. Jag vill inte leva mitt liv i negativitet och problem. Jag vill ha fest hela tiden. Inte bokstavligt – men mentalt.

Det var ingen fest ute på landsbygden idag. Inte där jag sprang i alla fall. Jag hade 75 minuter på mig och kom knappt en mil. Då är det illa. Jag var så uttråkad att jag stannade och gick flera gånger. Inte för att det var jobbigt i kroppen utan för att det var jobbigt i huvudet.

Trots att jag tror benhårt på att träning ska vara roligt så kan inte alla pass vara det bästa kalaset i livet. Dagens så kallade löppass var mest ett tamt mingel. Imorgon ska jag däremot slå klackarna i bordet – då ska jag styrketräna i Götelaborg. Det blir grejer det!

Eftersom jag den senaste tiden utvecklat den här bloggen till att innefatta lite mer av min vardag så kan jag berätta att jag och Grabben sköt salut för ostindiefararen Götheborg imorse när den anlände Halmstad och marinfestivalen. Det var coolt. Jag fick äntligen sköta lite av elen (vi fyrar inte av våra grejer manuellt). Det kändes stort. Men så handlade det om 4 bomber, inte så mycket när Vattenfestivalfyrverkerierna som Grabben sköt förut bestod av flera hundra bomber som var många gånger större.

Ni som orkat scrolla ända ner hit och ser den här texten kan få ger er åsikt: ska jag hålla den här bloggen träningsstrikt eller fortsätta så som jag gjort sedan början av sommaren? Ni som läst den länge kanske har märkt att den inte är lika träningsstrikt längre, även om de allra flesta inläggen fortfarande är kopplade till träning på ett eller annat sätt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
  • Tack för era kommentarer och synpunkter. Jag kommer fortsätta med den mixen jag har nu, men bloggen kommer alltid utgå från träningen. I mitt fall utgår hela mitt liv just nu från träning och hälsa eftersom det ger mig så mycket!

    traningsgladje 2009-08-07 23:49:21 http://traningsgladje.se
    Svara
  • Jag älskar blandbloggar där fokus ändå är på träning men inte bara hur långt man sprungit, antal reps utan också lite annat som kan vidga oss träningsdårars vardag…. 😉

    Marre 2009-08-03 21:54:51 http://marresmarathon.blogspot.se
    Svara
  • Jag tycker att din blandning är superb! Mycket träning; men inte bara träning i sig, utan allt omkring träningen, och lite om livet runt omkring! Fortsätt så tycker jag… och jag fortsätter garanterat att läsa!

    Snorkkis 2009-08-03 14:56:29 http://snorkfrokens.blogspot.com/
    Svara
  • Tycker inte att du ska ändra något. Den är jättebra som den är.
    För att ge lite mer beröm så tycker jag att du har den bästa bloggen (och jag läser en del) och jag tittar in flera ggr/dag.

    Annika 2009-08-03 14:55:46
    Svara
  • Jag tycker att det är jättebra som du har det nu, fokus på träning men ändå med utrymme för lite annat! Just helheten tycker jag blir intressant, att följa med lite ”bakom” de idrottsliga prestationerna också! 🙂 Kör hårt och lycka till med kommande träning!

    Anki 2009-08-03 14:23:46 http://www.traningslyckan.blogspot.com
    Svara
  • Ändra inget! Din blogg är jättebra som den är! Personligt är alltid bäst och det är jättebra att du har mycket bilder:-)

    Sarah 2009-08-03 13:45:42
    Svara
  • Jag har kanske följt din blogg i 2 veckor; och jag gillar den! Du involverar träningen i ditt liv och gör den mänsklig! Gillar ditt inlägg om att alla pass inte kan vara roliga. Jag tycker det är jätterolig läsning men har som sagt inget att jämföra med, dock vore det kul att höra hur du började din träningskarriär och om du har några framtidsdrömmar 🙂 Kram

    Carolina 2009-08-03 10:13:45
    Svara
  • Det verkar inte vara så många som har någonting emot att du skriver om annat än träning 😀 Jag kan inte heller påstå att jag har det! Man får ju som sagt se att du även gör annat än o tränar också 😉 Även om jag inte tror att du hinner med så mycket annat när det inte är sommar och du tränar mer än du gör nu, haha. 😛

    Kommer du vara på hemmaplan nästa vecka? Jag och ”min grabb” ska ju åka på semester nästa vecka och ett mål är att prova på Prins Bertilstigen! Jag vet inte exakt vilken dag vi kommer vara i Halmstad, men jag kan tänka mig att det blir framåt onsdag, möjligtvis torsdag. Om du/ni har möjlighet kanske ni ville hänga på? Kanske finns fler bloggare där nere också som är sugna?

    izza 2009-08-03 09:57:09 http://runrunner.blogspot.com
    Svara
  • Jag håller med föregående talare, det verkar som att alla är rörande överens. jag är också en sån som inte uppskattar bara mått, pulsnoteringar osv, jag vill åt känslan bakom, tankarna, kampen, träningen mitt i livet liksom. Denna sida av dig existerar ju rimligtvis inte i ett vaacum utan i ett sammanhang, så jag tycker att det blir naturligt att skriva även om det runtomkring! 🙂

    Mikkan 2009-08-03 09:27:22 http://www.njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • blandning är bra!

    ida 2009-08-03 08:28:23 http://halsorummet.blogg.se
    Svara
  • Blandningen i din blogg nu är bra! Bloggar med bara vikter, dagens matbilder, pulsinfo etc.är iontressanta.

    Alis 2009-08-03 07:54:56 http://mittalisliv.blogspot.com
    Svara
  • Hej!

    Jag hittade till din blogg för ngn vecka sedan, och jag gillar en mix av allt. Det finns en del träningsbloggar som bara rabblar repetitioner och vikter i varje inlägg, de har jag slutat läsa, men din tycker jag är en bra blandning. Själv bloggar jag ej, men jag kan tänka mig att det måste vara svårt att inte vara för personlig i sina inlägg, balansen är kanske inte jättelätt att hitta, men om du själv trivs med nivån just nu, tycker jag det funkar kanon som det är.

    Christine 2009-08-02 23:41:14
    Svara
  • Hehe.. snygga poser vid de första bilderna 🙂

    Christoffer 2009-08-02 22:51:25 http://christofferhedlund.blogspot.com
    Svara
  • Tycker att det är grymt skönt med bekännelser att träning inte alltid är klackarna i taket-roligt. Det är inte bara jag, alltså… För en så ambitiös löpare som du är det bara befriande med sådana inlägg som dessa. Träning är inte alltid roligt, även om kroppen vill springa vill inte alltid huvudet det!

    Gunilla 2009-08-02 22:35:44
    Svara
  • Det låter inge kul med mentala motgångar, men livet är ju sådär ibland. En dans på rosor, men ibland på taggarna… =/

    Jag tycker det är trevligt att lära känna människan ”bakom träningsglädjen” också och därför tycker jag dina inlägg som är av lite mer personlig art är kul att följa. Men självklart ska du själv känna hur mycket du vill dela med dig av.
    Jag tycker iaf att du skriver mycket läsvärt, kul och träffsäkert – och med en röd tråd. 🙂

    Prralin 2009-08-02 22:06:59 http://prralin.blogspot.com
    Svara
  • Jag tycker att du ska skriva om det du vill och känner för, men jag upplever dock bloggar där man får lära känna hela personen och inte bara en liten del äröligare och bättre. det värsta jag vet är bloggar där personen bakom bara skriver glada och roliga saker och hela tiden är sådär äckligt överpositiv, det blir bara falskt!

    jag tycker du skriver bra och intressanta inlägg och ger en ganska bred bild av dig själv (alltså inte en sån som bara skriver positiva saker). 🙂

    (Och så tycker jag det är bättre nu när du inte skriver lika mycket om vikt och sånt eftersom jag tycker media tjatar om det så det räcker, men det är ju min åsik och andra kanske gillar det..)

    Andréa 2009-08-02 22:01:58 http://lopningolivet.blogspot.com
    Svara
  • Jag tycker det är jättebra som du har det nu 🙂 Men jag förstår att bloggen ändrar lite inriktning då och då. Ibland blir det mer av än vara och ibland en annan. Jag tycker det är uppfriskande när det varierar lite, oavsett om det går i vågor eller blandas friskt hela tiden. Det är kul att lära känna Sara bakom! 🙂

    Dessi 2009-08-02 20:54:35
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!