Tor 23 jul: träning inför skidsäsong

Det är trevligt med sommar. Väldigt trevligt. Semester, grillning, rosé, ljumma morgonjoggar, dopp i havet, barfotafötter, shortsväder och allt sådant där. Men… jag längtar faktiskt lite till hösten. Lite, lite. För då kör jag igång med PT-träning igen! I våras körde jag med PT 2 gånger i veckan. Mot slutet blev det 3 gånger i veckan. Jäklarns vad bra det var. Planen för hösten är att träna med PT igen, men hur ofta vet jag inte. 3 gånger i veckan blir lite saftigt, om inte SATS ser till att komma igång med systemet att dela upp betalningarna illa kvickt.

Jag längtar också till hösten eftersom det då närmar sig skidäsong. Åreresorna blir visserligen inte lika många nu när vi bor i södern, men till kommande säsong blir det istället lite alpresor. Lite UCPA! Jag vet att jag kan åka brant och bra. Till UCPA vill jag vara redo att åka brant och bra och göra det i högt tempo. Starka ben är ett måste och starka ben var precis vad jag jobbade för att få på gymmet idag.

På min lapp med övningar som jag skulle göra stod det ”mördarbenpass” som rubrik. Det är kanske det finaste ordet jag vet. Eller nä, ultralöpning är rätt fint det med. Och spyfys. Och crosstraining.

Hur som helst, jag började med 5 set i benpressen. Först lite uppvärmning: 60 reps med 4 olika fotpositioner på plattan (90 kg i vikt). Sedan 3 x 8-10 reps (190-200 kg) och slutligen 45 reps med 3 olika fotpositioner på plattan (110 kg). Maskinen gnisslade som fasen och jag hoppas att SATS får hem de nya delarna som behöver bytas ut i maskinen.

Andra övning blev benböj i smithen. Denna övning är inte riktigt min kopp te. Jag har svårt att få till bålpartiet när jag kör sådana här benböj – inte när jag kör lätta vikter, men när jag böjer med tung lass. Med PT körde vi en del på +70 kilo men jag experimenterade lite idag och trivs bäst när jag kör typ 50 kilo och många repitioner. Så det blev fick bli 5 set av den varan.

Benspark och lårcurl stod som tredje och fjärde övning. Det var inget krångel – bara att köra. I våras körde jag 6-8 reps på 65 kilo på bensparken. Nu kör jag samma vikt men upp mot 12 reps. Så jag la på lite mer vikt och lörde runt 8-10 reps på 70 kilo och 3 set. Lårcurlen var dagens roligaste övning. Den tog som fasen och även här lassade jag på mer vikt än någonsing förr. Just baksida lår är en muskel jag vill öva upp. Lustigt nog har jag aldrig tränat den specifikt innan PT-träningen i våras…

Jag avslutade passet med lite utfallsgång innan jag tog mig hemåt. Och nu sitter jag här på en stol och misstänker att jag kommer njuta av grym träningsvärk imorgon. Life is sweet!

Just do it! Hade en jäklans massa Nikegrejer på mig idag: strumpor, skor, byxor och linne. Över det en tröja jag aldrig vet när jag ska använda från HM, och rosa sport-bh från Casall.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Bra att börja i tid inför vintersäsongen, det är ju en miss man ofta gör annars att man lever lite för mycket i nuet. 🙂

    Mikaela 2009-07-24 12:18:05 http://www.njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Sweet and sweat. =)

    Eva 2009-07-23 22:19:45 http://renaramagrekiskan.blogg.se
    Svara
  • Vad kul att få lite mer inblick i hur mkt du vikt du lägger på! Du är väldigt stark! 😀 Fast det visste vi ju redan, men ändå 😉

    Jag tränade också ett benmördarpass igår. Utfall med stång på axlarna gör verkligen under för baksida lår och rumpa! Jag har aldrig haft en sån träningsvärk som jag har idag 😀

    Dessi 2009-07-23 18:20:17
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!