Om mig
Bloggen Träningsglädje, www.traningsgladje.se, är en hälsoblogg och en blogg om träning som funnits sedan 2006. Idag är Träningsglädje en av Sveriges största bloggar inom outdoor; till exempel cykling, löpning och skidåkning.
Jag som skriver hälso- och träningsbloggen Träningsglädje heter Sara Rönne. Jag vill uppleva livet och tusen känslor i ett par löparskor, på en cykel eller på skidor – med svett i håret och endorfinruset i kroppen.
Här på min blogg kan du läsa om löpning, cykling, skidåkning, simning, styrketräning, träningsresor, tankar om hälsa, träning och livet – och så en hel del mat och recept.
Jag minns inte mina personbästan eller rekord, men jag kommer ihåg alla känslor. För mig är det resan som är målet med min träning. Träningsglädje när det är som allra bäst.
Jag bor i Åre och Stockholm. Mitt hjärta slår för somrar och vintrar. Träning inomhus och utomhus. Jag är utbildad skidlärare och cykelinstruktör. Jag är anlitad inspiratör och föreläsare.
Min blogg Träningsglädje är en del av mitt jobb. Jag jobbar med digitala medier och framförallt digital PR och content management. Jag föreläser ofta om olika aspekter i vår digitala samtid. Jag är även frilansande fotograf och skribent.
Tusen tack till dig som läst den här träningsbloggen under alla år – och som varje dag fyller den med meningsfulla kommentarer och som skickar mig uppskattande mail. Du är en stor del av traningsgladje.se – och du är en bidragande faktor till varför den här bloggen så ofta finns på topplistor när bästa hälsoblogg och träningsblogg ska rankas. Du inspirerar mig!
Kontakt: [email protected]
Twitter, Instagram, Snapchat och Pinterest: @sararonne
Jag tar gärna emot pressinformation. För icke beställt material ansvaras ej. Alla samarbeten (affiliatelänkar och sponsrade inlägg) märks ut enligt marknadsföringslagen.
@Mikkan:
yes i våras åt jag superstrikt och just nu äter jag lite mindre strikt, men fortfarande med fokus att hålla nere kolhydratsintaget
@Mikkan:
yes i våras åt jag superstrikt och just nu äter jag lite mindre strikt, men fortfarande med fokus att hålla nere kolhydratsintaget
Hej, fin blogg och kul receptidéer tycker jag! 🙂
Käkar du lowcarb-kost generellt?
Hej, fin blogg och kul receptidéer tycker jag! 🙂
Käkar du lowcarb-kost generellt?
Otilia:
Skriv gärna och berätta hur det går, jag är nyfiken!!
Magdalena:
Ja det var en bra kombo!
Otilia:
Skriv gärna och berätta hur det går, jag är nyfiken!!
Magdalena:
Ja det var en bra kombo!
Låter smaskens – just det starka i osten + lite söta i såsen – mums!
Låter smaskens – just det starka i osten + lite söta i såsen – mums!
@traningsgladje: Tack för svaret! Jag tycker dee är jätteskoj att höra på andra människors erfarenheter, men givetvis måste var och en testa själv 🙂 Intressant också att du kunde köra med hög intensitet trots att du hade lågt (inget?) glykogen lagrat i kroppen. Jag är inne på 2:a dagen så ännu har jag inte käns så mkt skillnad. Men det ska bli intressant att se.
TACK för att du delar med dig 🙂
Du frestade så med maten idag, speciellt gorgonzolan så här blev det fläskfilé med gorgonzola. Har nyligen börjat äta mera LC(HF) (Higher-fat-than-before, inte lika mkt som HF)och har ökat fettintaget. Känns lite syndigt och lyxigt att kunna äta creme fraichesåser med ost med gott samvete 🙂
Det viktiga är att få bort sötsugen och att hålla blodsockret på jämn nivå. Är inte så brydd över att komma i Ketos osv.
Lycka till med resten av din resa! 🙂
@traningsgladje: Tack för svaret! Jag tycker dee är jätteskoj att höra på andra människors erfarenheter, men givetvis måste var och en testa själv 🙂 Intressant också att du kunde köra med hög intensitet trots att du hade lågt (inget?) glykogen lagrat i kroppen. Jag är inne på 2:a dagen så ännu har jag inte käns så mkt skillnad. Men det ska bli intressant att se.
TACK för att du delar med dig 🙂
Du frestade så med maten idag, speciellt gorgonzolan så här blev det fläskfilé med gorgonzola. Har nyligen börjat äta mera LC(HF) (Higher-fat-than-before, inte lika mkt som HF)och har ökat fettintaget. Känns lite syndigt och lyxigt att kunna äta creme fraichesåser med ost med gott samvete 🙂
Det viktiga är att få bort sötsugen och att hålla blodsockret på jämn nivå. Är inte så brydd över att komma i Ketos osv.
Lycka till med resten av din resa! 🙂
Otilia:
Ja woken är nog god utan sw.chilisås också!
Det är jättesvårt att råda någon annan hur de ska göra. Vad jag lärt mig under våren är verkligen att ingen kropp är den andra lik och att vi alla reagerar olika på olika saker. Just det är nog det bästa tipset jag kan ge: ta alla råd med en nypa salt, testa själv och utvärdera sedan! Jag gjorde kalipermätning vid 3 tillfällen: start, typ halvvägs och vid slutet. Jag hade mest ökning mellan halvvägs och slut än mellan start och halvvägs, trots att jag tappade mest vikt i början. Men i början var jag också som mest strikt med både kolhydrater och kalorier. I början körde vi tunga vikter och max 6 repetitioner och fokus var inte att öka i muskelmassa (det går inte med så mycket underskott) utan att istället göra musklerna starkare/mer effektiva. Den sortens styrketräning var också framgångsrik – jag blev starkare. Mot slutet bytte vi fokus och började jobba på att bygga mer muskler. Jag låg fortfarande på underskott – men eftersom jag fuskade mer så blev kaloriintaget högre, och samtidigt åt jag mer kolhydrater. Så då var ju fokus verkligen att bygga muskler, vilket rent logiskt borde medföra att jag tappade mer i fett% – men jag tappade inte lika mycket i vikt.
Ingen gång under våren tränade jag med lägre intensitet. Vad gäller kondition låg jag nog lika hela tiden. Mycket högintensivt och en del lågintensitivt. Eftersom min kropp verkar gilla livet med ytterst lite kolhydrater så kände jag inte av några negativa bieffekter av att blanda LCHF med högintensitiv träning, men det där skiljer sig åt jättemycket från en person till en annan.
För att sammanfatta alltså: jag tränade lika intensivt under hela våren och tappade mest vikt i början då jag åt strikt lchf och 1700-1800 kalorier och styrketränade tungt med 6 reps och 3 set. Mot slutet av våren gick viktnedgången långsammare men jag tappade mer i fettvikt, jag konditionstränade likadant med styrketränade med något lägre vikter, 3 set och 10-12 reps. Då fuskade jag mer med maten, låg förmodligen oftare på lite högre kaloriintag och runt 30% kolhydrater.
Blev du klokare? 🙂
Cizzi:
Bon apetit!! 😉
Otilia:
Ja woken är nog god utan sw.chilisås också!
Det är jättesvårt att råda någon annan hur de ska göra. Vad jag lärt mig under våren är verkligen att ingen kropp är den andra lik och att vi alla reagerar olika på olika saker. Just det är nog det bästa tipset jag kan ge: ta alla råd med en nypa salt, testa själv och utvärdera sedan! Jag gjorde kalipermätning vid 3 tillfällen: start, typ halvvägs och vid slutet. Jag hade mest ökning mellan halvvägs och slut än mellan start och halvvägs, trots att jag tappade mest vikt i början. Men i början var jag också som mest strikt med både kolhydrater och kalorier. I början körde vi tunga vikter och max 6 repetitioner och fokus var inte att öka i muskelmassa (det går inte med så mycket underskott) utan att istället göra musklerna starkare/mer effektiva. Den sortens styrketräning var också framgångsrik – jag blev starkare. Mot slutet bytte vi fokus och började jobba på att bygga mer muskler. Jag låg fortfarande på underskott – men eftersom jag fuskade mer så blev kaloriintaget högre, och samtidigt åt jag mer kolhydrater. Så då var ju fokus verkligen att bygga muskler, vilket rent logiskt borde medföra att jag tappade mer i fett% – men jag tappade inte lika mycket i vikt.
Ingen gång under våren tränade jag med lägre intensitet. Vad gäller kondition låg jag nog lika hela tiden. Mycket högintensivt och en del lågintensitivt. Eftersom min kropp verkar gilla livet med ytterst lite kolhydrater så kände jag inte av några negativa bieffekter av att blanda LCHF med högintensitiv träning, men det där skiljer sig åt jättemycket från en person till en annan.
För att sammanfatta alltså: jag tränade lika intensivt under hela våren och tappade mest vikt i början då jag åt strikt lchf och 1700-1800 kalorier och styrketränade tungt med 6 reps och 3 set. Mot slutet av våren gick viktnedgången långsammare men jag tappade mer i fettvikt, jag konditionstränade likadant med styrketränade med något lägre vikter, 3 set och 10-12 reps. Då fuskade jag mer med maten, låg förmodligen oftare på lite högre kaloriintag och runt 30% kolhydrater.
Blev du klokare? 🙂
Cizzi:
Bon apetit!! 😉
Woken med gorgonzola lät himla smaskig förresten! Jag har precis börjat äta åt low-carb stuket (fast inte jätteextremt) så ag får hoppa chillisåsen med gorgonzolan kan man ju äta lite mer av 🙂
Woken med gorgonzola lät himla smaskig förresten! Jag har precis börjat äta åt low-carb stuket (fast inte jätteextremt) så ag får hoppa chillisåsen med gorgonzolan kan man ju äta lite mer av 🙂
Låter kanongott! Wok är ju en klar favorit här hemma redan så det ska jag testa.
Låter kanongott! Wok är ju en klar favorit här hemma redan så det ska jag testa.
Hej! Du skrev förrut en liten sammanfattning över dina resultat efter Biggest Loser tävlingen. Av vad jag förstod så fick du mest resultat- vad gäller fettförlust i slutet då du åt mer kolhydrater. Tror du att det berodde på det, eller var det ngn annan faktor om du själv får tror ngt? Utifrån dina kost+tränings erfarenhet – vad skulle du säga är bästa kombinationen när man ska tappa i vikt. Mindre kolisar + lägre intensitet eller mer kolisar och högre intensitet (det var så jag uppfattade att du lade upp det). Skulle vara kul med lite reflektioner kring detta ”heta” ämne 🙂
Hej! Du skrev förrut en liten sammanfattning över dina resultat efter Biggest Loser tävlingen. Av vad jag förstod så fick du mest resultat- vad gäller fettförlust i slutet då du åt mer kolhydrater. Tror du att det berodde på det, eller var det ngn annan faktor om du själv får tror ngt? Utifrån dina kost+tränings erfarenhet – vad skulle du säga är bästa kombinationen när man ska tappa i vikt. Mindre kolisar + lägre intensitet eller mer kolisar och högre intensitet (det var så jag uppfattade att du lade upp det). Skulle vara kul med lite reflektioner kring detta ”heta” ämne 🙂