Vad hände på vågen?

Jag hade två veckor på andra sidan Atlanten med ganska dekadent kosthållning. Det kändes som att allt jag drack var strawberry daquiris och jag passade på att äta bagels och muffins och islattes och god knows what else – eftersom jag inte ”får” äta sådant hemma. Jag levde i tron att ”äsch det gör inget – vi promenerar ju så mycket ändå”. Tji fick jag. I Kanada fanns inga trottoarer att gå på och den dagen Grabben skulle promenera till köpcentret – medan jag och min kompis åkte runt i en bil för att uträtta ärenden till hennes bröllop – förklarade han det som en promenad på liv och död bland jättetruckar. I Kanada blev det således inte så mycket promenerande. Men mycket bufféer och bagels.

När vi kom till Miami ökade mitt intag av allehanda daquiris. Bagelsintaget föll ganska dramatiskt men vi festade på både förrätt och varmrätt på kvällarna. Antal steg ökade eftersom vi gick i mer än en timma varje dag – och kanske var det allt promenerande som gjorde att nu när jag kommit hem från resan och ställt mig på vågen, faktiskt inte gått upp ett enda gram. Det känns både ironiskt men fullt verkligt.

Gång på gång har jag bevisat för mig själv att semester är bra för vikten. Min strategi borde vara att ha semester jämt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Semester jämt – vilken kanonstrategi! Jag har förresten uppmärksammat samma sak fler gånger. Har aldrig gått upp i vikt på semesterresa. Har nog mest att göra med att jag ofta åker dit det är knökvarmt och man svettas bort så mycket, samtidigt som man inte orkar äta lika mycket.

    Eva 2009-06-21 19:14:06 http://www.renaramagrekiskan.se
    Svara
  • När du inte styrketränar så tappar du muskelmassa. Muskler väger 3 ggr mer än fett, därför så visar vågen oftast +-0 efter en vilo-period för någon som tränar på hyfsat hög nivå.

    Linnea 2009-06-18 20:14:21 http://lillonea.blogg.se
    Svara
  • När man har semester så mår man oftast så himla bra att kroppen blir glad också. Jag har kommit fram till att jag är smalast när jag är som mest avslappnad (men äter ändå någorlunda ”bas-vettigt”) och inte tänker så mkt på mat. När jag var yngre så åt jag inget fikabröd och även godis mer sällan. Nu äter jag fikabröd flera ggr i veckan och nånting sött varje dag och min kropp är helt i balans: jag är absolut inte trådsmal, men har en vikt som är stabil och jag har ändå en vältränad kropp. Men det viktigaste är ändå att man tränar -och viloperioder på resor och så är tillåtna.

    Trevlig midsommar på dig!

    Ps: Jag gillar också intervaller på crosstrainern. Kör även så ibland att jag endast använder armarna under vissa intervaller så man får skön träning för överkroppen också.

    Miss Agda 2009-06-18 19:10:21 http://www.missagda.blogspot.com
    Svara
  • Semester jämt? Jaaa, varför inte… 🙂

    Prralin 2009-06-18 16:55:16 http://prralin.blogspot.com
    Svara
  • sweet!

    Jag undrar själv hur det går till att jag inte gått upp av den ”semester” som jag haft när jag slutade ( typ) springa. Ibland är kroppen udnerlig, men vi får vara glada och nöjda, och så gasa på för ökade och ännu bättre prestationer ( om de så är viktmässigt, muskelmässigt, tisdsmässigt eller hur huvudet mår med träningen)

    Sofy 2009-06-18 14:26:40 http://www.fialuttalej.blogspot.com
    Svara
  • Samma här, kämpar som fan för att gå ner i vikt… men två veckor på Mallorca (lite träning blev det, men inte mkt) och jag står kvar på samma vikt trots någon form av godis varje dag. VAD FAN!

    Anna 2009-06-18 11:12:26 http://metrobloggen.se/annoula
    Svara
  • stress hr en negativ inverkan på vikten/viktnedgången, så kanske därför? 🙂

    Karoline 2009-06-18 10:28:43 http://wordsareveryunnecessary.webblogg.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!