Tor 18 jun: Intervaller på crosstrainer och roddmaskin

Jag tog med mig den ärtgröna Ipoden till gymmet med planen att köra ett 20-minuterspass på crosstrainern och ett 10-minuterspass i rodden. Jag kan inte ro i mer än 10 minuter, jag får sådan träsmak i baken…

Tanken vara att köra enminutsintervaller, men en minuts vila. Vilken typ av intervall fick musiken bestämma. Var det en snabb låt skulle jag crosstraina tungt och snabbt och var det en långsam låt skulle jag crosstraina supertungt och lite långsammare. Att hålla takten var som en morot som gjorde att jag inte sackade av på tempot.

Crosstrainerintervaller är kul: eftersom det inte är jobbigt så länge så vågar jag köra på aggressivt. Därför körde jag på högsta motståndsnivå när en upphottad remix på ”We will rock you” dök upp i lurarna. Och eftersom jag körde på lite högre nivå, med lite snabbare kadens, än den manliga grannen bredvid mig så fick jag extra energi. Jag tävlade inte mot honom – jag använde bara honom i motivationssyfte. Sådant är tillåtet, så länge det inte märks…

Sedan körde jag intervaller på rodden också. Det är alltid svårt att veta var man ska förvara Ipoden när man ror men jag stoppade den i sport-bh:n. Märkte att jag blivit lite snabbare på rodden vilket var kul och det kändes ganska enkelt att köra mina intervaller ner mot 1.50-fart på 250 meter.

Men sedan när jag skulle styrketräna lite var det som om musklerna fortfarande var på semester. Hallå musklerna, har ni glömt att vi styrketränat hela våren? Vakna till nästa gång för fan!

Bicepscurlsen med stång gick inte alls. Tills jag sänkte vikten med 7(!) kilo jämfört med vad jag körde i våras. Jäkla töntbiceps. Sedan körde jag triceps och det gick bättre, körde på nästan samma vikt men den där känslan infann sig aldrig. Känslan att man vet vad man håller på med. Sedan gjorde jag 2 set axeldrag mot hakan men då hade jag hunnit tröttna så jag lämnade gymmet och åkte till Systemet istället. Och så tröstköpte jag jordgubbar för 45 spänn (visserligen svenska). Frysta jordgubbar duger inte på midsommar.

Muskelsvag MEN färgkoordinerad!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!