Ons 20 maj: Benträning! (Och lite biceps)

Det var svårt att komma upp i tid imorse. Jag stannade uppe alldeles för länge igår kväll. Jag kollade en dvd med musikfyrverkeri. Innan jag träffade Grabben kunde jag inte bry mig mindre om fyrverkeri. Men efter att ha sett några riktigt schyssta fyrverkerier är jag helt såld. Musikfyrverkeri är snäppet vassare. Pyrotekniska effekter på taktslagen till ABBA, rocklåtar, tekno eller klassisk musik är helt otroligt. Därför satt jag uppe till halv ett igår. Därför kom jag inte upp strax efter sex imorse. Därför strök jag morgonpromenaden före frukost och gick istället till gymmet en timme tidigare för att köra lite lätt kondition där.

De 45 minutrarna på crosstrainern gick snabbt. Äntligen hade jag fått över ny musik till Ipoden. Me first and the gimme gimmes gör otroligt schyssta rockcovers på helt ”vanlig” musik. Till och med lugna ballader blir fräckt fräsiga. Bland mina favoriter hör Phantom of the opera, Jolie och Mandy.

Såhär mycket attityd har jag vanligtvis inte. Men inför tuff träning sätter jag på mig den: attityden. Det är då den behövs. Det är då den utnyttjas. Det är den kommer till sin rätt. Testa!

Sedan var det dags för det jag egentligen var på gymmet för: styrketräning. Vi höjde ganska rejält på en del övningar. Benböj i smithmaskin körde vi på 61 kg (3×12) med kapacitet för mycket mer. Jag är lite rädd för den övningen, är rädd om min rygg och har svårt för att stabilisera bålen ordentligt. Vi lade även på mer på marklyften och hamnade även där på +60 kg (3×12). Även där gäller det att jag skärper till magstödet. Och att remmarna inte trycker för mycket på tummarna… Vi gjorde lite annat också, fler benövningar och bicepsövningar. Det är kul när man känner att man blivit ordentligt mycket starkare på 5 dagar. Idag ska jag inte låta några makaroner förstöra den känslan!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!