Test: Craft Performance Run Jacket

Tillsammans med några andra träningsbloggare har jag fått i uppdrag att utvärdera Crafts sport- och träningskläder. Vi testar olika plagg varje vecka och denna vecka har vi testat Craft Performance Run Jacket Vi har testat plaggen utifrån design, funktion och komfort.

Såhär tyckte jag om plagget:

Design:

Craft har lyckats väl med att skapa en jacka som är lagom outstanding. I svart modell ser den ut som vilken träningsjacka som helst. I den krokuslila färg vi testade känns den vårfräsch och blir till en lagom färgkick bland alla svarta löpartights. Men vill du ha mer av det roliga så spana in vilka fler färgkombinationer som finns. Min favorit är den vita med orange detaljer. Hur fräsch känns inte den!

Favoriten!

Det är detaljerna med denna jacka som jag gillar. Som gälarna vid axlarna – andningshål förmodar jag. Som den höga kragen som gör jackan snyggt klädsamt. Som att den är något längre bak än fram. Som att den faktiskt är konsekvent tvåfärgad. Detaljerna gör helheten. Detta är en snyggt proffsig löparjacka!

Funktion:

Jag har sprungit med den här jackan många gånger under våren. Både i kyla och värme. Den håller för det mesta. Den stänger ute kyla och transporterar bort fukt. Mycket tack vare vad man har på under förstås. Kombinationen med detta plagg när det var kallt var oslagbart, till exempel.

Precis som när det gäller designen så är det detaljerna som gör helheten. Jag gillar att ärmsluten består av hälften resår. Det känns skönt mot handlederna. Och de små gälarna vid axlarna ger bra ventilation. Det känns lagom. Jag gillar den relativt höga kragen som skyddar min nacke som är känslig mot blåst.

Det enda jag saknar på denna jacka är en bröstficka. För – var jag ska jag ha telefonen? I fickan på överarmen får den inte plats och i fickorna vid midjan skumpar den omkring för mycket. En bröstficka på denna jacka och den hade varit komplett!

Skönt med halvresår vid handleden.

Ficka på armen är smart

Jag andas också med gälar

Komfort:

Tänk er ett helt vanligt bomullslakan. Jämför det med en lyxigare variant i, låt oss säga, satäng. Så upplever jag skillnaden mellan denna löparjacka och andra. Gå in i en butik och känn på jackan. Materialet är annorlunda – det är mjukare, mindre prassligare och känns mer exklusivt. Det är en jacka med snygg design, bra funktion – och full pott vad gäller komfort.

Vill du veta vad de övriga tyckte? Kika hos VR-Tess, River, Coola K och Sofy.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!