Petras rapport om Silva x3 Connect

För en tid sedan fick Petra möjligheten att testa på en stegräknare från Silva. Hon lovade att utvärdera den – och här kommer Petras rapport:

Stegräknaren Silva x3 Connect ser ut som de flesta stegräknare brukar göra, en liten fyrkantig sak med en display. Det som skiljer ut just den här stegräknaren från mängden är huvudsakligen två saker: 1, man kan koppla den till datorn och 2, den räknar dina steg var på kroppen man än bär den.

Design

Som sagt var så ser den ut som de flesta stegräknare, den får dock pluspoäng för den matta ytan som gör att den inte ser så plastig ut.

Uppkopplingen till datorn

Hmm… ska jag vara ärlig så ser jag kanske inte riktigt meningen med det. Men jag vet att många gillar tekniska funktioner och prylar så är man lagd åt det hållet är det nog ett perfekt sätt att göra det roligare att hålla ordning på sin motion. (jag föredrar att anteckna antalet steg i min träningsdagbok)

Användarvänlig

Jag tog med stegräknaren på en testrunda i Stockholm och provade lite olika användningsområden, och den funkade på alla följande sätt:

  • I fickan
  • I ett snöre runt halsen
  • I BH:n
  • I strumpan
  • I handväskan
  • I byxlinningen

Vardagsmotion

Utöver testrundan har jag utmanat mig själv att komma upp i över 20 000 steg om dagen. Det har varit svårare än jag trodde. När jag var i New York hade jag och min bästis bestämt oss för att se stan till fots och kom upp i över 30 000 steg om dagen. Här i Stockholm är det svårare, då jag dels sällan har tid att boka in en hel dag till att ”turista” och gå runt och titta på saker, men också för att jag inte har pressen på mig att jag åker hem om ett visst antal dagar och inte vet när jag kommer tillbaka. Men stegräknaren har trots allt fått följa med på joggingrundor på Järvafältet, powerwalking på Djurgården och promenader i Sigtuna.

Slutbetyg

Överlag är jag mycket nöjd med stegräknaren, men skulle jag ha köpt en själv skulle jag nog ha nöjt mig med en mindre avancerad modell eftersom jag inte är en tekniknörd. Men jag tycker den är väldigt bra och den allra största fördelen är densamma som med alla stegräknare: man får en extra knuff till vardagsmotion. Man tjänar några extra steg om man tar trapporna istället för hissen, hoppar av en hållplats tidigare eller går i rulltrappan istället för att stå stilla. Med en stegräknare blir hela vardagen en tävling, speciellt om ens vänner också räknar steg!

Petra på sightseeing i Sigtuna – med stegräknaren på!

Petra joggar på Järvafältet – med stegräknaren på!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!