Ons 15 apr: Styrketräning i Liljeholmen

Det är ganska tomt på SATS Liljeholmen C och jag förstår varför. Det är inte helt enkelt att hitta dit. Kommer man med bil blir det ännu svårare. Då ska man hitta parkeringsplats också. På den grusplan med gigantiska hål som fick mig att undra om jag med min lilla Mini skulle fastna i ett. Det är ingen 4×4 jag kör. Å andra sidan är det tur att den är liten. Fasen vad det parkeras tätt på den lilla grusplätten!

Jag oroade mig lite för att bilen skulle bli stulen när jag gick mot torget i Liljeholmen. Nu blommar mina fördomar för fullt men Liljeholmen känns faktiskt som Stockholm innerstads närmsta förort (och då menar jag den negativa aspekten i ordet förort).

Bilen blev dock inte stulen. Och jag som undrade om jag överhuvudtaget skulle hitta till gymmet gjorde faktiskt det också. Tack vare Nillas eminenta vägbeskrivning. Det byggs om för fullt i Liljeholmen – både ovan och under mark och det var väldigt mycket trappa upp och trappa ner innan jag kom fram.

Efter jag hittat rätt innan träningen

Styrketräning för rygg och axlar var inplanerad och jag hade grym träningsvärk i både mage och axlar från boxen igår. Förmodligen för att jag höll på med mina situps under halva passet. Och tack vare monsterövningen där instruktören (ja jag hade ju ingen partner) höll ner mina armar när jag försökte pressa dem uppåt. Vi höll på med den övningen tills jag inte kunda lyfta mina armar ens utan att instruktören tryckte ner dem. Då är man slut i musklerna!

Men det var bara att skita i de angenäma krämporna och köra på. Ryggen var inga problem. Latsdragen, den omvända rodden, den höga rodden på bänk, omvända flyes i cc, drag till hakan och lyft åt sidan. Tyvärr blev det ingen t-bar. Den fanns inte. Jag har knappt sett en sådan på något annat (SATS-)gym än Halmstad. Kanske har jag glömt någon övning för passet tog ändå sina 60 minuter med inte alltför mycket prat mellan övningarna.

Jag hade tänkt att springa några varv runt Trekanten innan styrketräningen men det hann jag inte. Nu spritter det i kroppen av löpningslängtan men jag har annat att göra. Ja faktiskt. Till och med jag inser det ibland.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!