Att vakna till ljus och fågelkvitter

God morgon världen!

Philips Wake Up Light

Jag provtestar just nu Philips Wake up light. Jag gör det väldigt kritiskt. Imorse ställde jag in manicken på 06.30, men för säkerhets skull ställde jag telefonlarmet på 06.45. Jag vet hur morgontrött jag är och hur lätt det är att sova vidare.

Klockan 06.30 vaknade jag av att det var alldeles ljust i rummet, och jag hörde några sekunders fågelkvitter innan lätet tonade bort. Puh, tänkte jag – tur att jag råkade vakna!

Jag funderade på om jag skulle snooza lite. Men att jag ens funderade på det var ovanligt! Inte för att jag inte brukar snooza – utan för att jag aldrig funderar på att snooza. Jag bara gör. Men imorse var jag faktiskt pigg. Inte bara det – jag klev upp på en gång!

Jag kopplade inte min alerthet till det ljusa uppvaknandet. Jag gick faktiskt och la mig lite tidigare igår. 22.30 istället för 23.30. Klart det måste bero på det, tänkte jag.

Men sedan läste jag lite om Wake up light-manicken: ”En halvtimme innan utsatt tid börjar Wake-up light att lysa med ett sken som ökar gradvis, inte för att väcka dig utan för att sätta igång den fysiska uppvakningsprocessen i kroppen”. Kanske var det just detta som funkade?

Imorgon ska jag sätta manicken på verkligt prov. Jag ska försöka komma upp och morgonträna. Vi får ser hur den står sig då!

>

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Vill gärna höra fortsättning på detta då jag måste vara världsmästare på att snooza på morgonen! Just nu har jag en klocka med en vibrationsplatta som ligger under madrassen och som vibrerar när alarmet går… fungerade kanon ibörjan men efter ett år börjar jag bli imun mot den oxå=(

    Svara
  • Har haft en ”bodyclock” i flera ar. Ingen fagelmusik men en soluppgan och solnedgang. En halvtimme innan den ringer blir det soluppgang. Den ar fantastiskt bra. Har markt att jag akn vara vaken minst en timme langre pa kvkallen och kanner mig pigg hela dan, nastan… Super tycker jag!!!

    Anonym 0000-00-00 00:00:00
    Svara
  • Någon mer rapport såhär efter ett par dagar? Vore spännande att höra 🙂

    Fredrika 0000-00-00 00:00:00 http://gullfot.blogspot.com
    Svara
  • Så intressant. Har tankar på att sätta en sådan på önskelistan 🙂

    Svara
  • Marathonmia:
    Jag väntar också spänt på hur det ska gå i fortsättningen.

    Nike:
    Haha ja. Får se hur det går imorgon. Vet inte vad jag vaknade av faktiskt.

    Fredrika:
    Jag vet inte hur nära den måste stå för att man ska vakna iof.

    Andrea B:
    Grabben säger ingenting just nu för han är i Halmstad och jag är i Stockholm. Och den här mojängen får nog stanna i Stockholm ett tag eftersom jag är här mest. Men han jobbar ju i Göteborg så han är kvar på västkusten. Så hittills inga problem. 🙂

    Svara
  • Jag vill också ha, men vad säger grabben? Går ni upp samtidigt? Vill ha vill ha….

    Andrea B 0000-00-00 00:00:00
    Svara
  • Har också sneglat på en sådan. Faller kanske på att jag och min karl har olika tider. Men man skulle ju kanske försöka anpassa sig…

    Svara
  • Det var intressant! En sån kanske man ska ha då. Men som du sa, man får väl gå o lägga sig i tid med. Svårt att gå upp 05.45 när jag kommer isäng 00:30.
    Så du vaknade alltså av ljuset och inte ditt eget alarm, eller var det ljudet i den som man vaknar av?

    Svara
  • Låter ju helt underbart! Jag har sneglat på en sån där lääääänge. Även om det sitter i skallen och du känner dig piggare imorgon så är det ju värt det – placeboeffekt skall icke förringas.

    Väntar spänt på rapporten.

    MarathonMia 0000-00-00 00:00:00 http://www.blogger.com/profile/14813811098924156544
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!