Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Sön 31 aug: Träningsläger i miniformat

Idag har varit en bra dag. Träning hela dagen kan inte vara annat än bra.

Stora träningsdagen, version 2

Jag och Coola Karin hade sedan länge bestämt att vi skulle ägna dagen idag åt träning. Karin laddade upp med en halv ironman i Sala igår. Jag laddade med kräftskiva och ganska mycket vin (6950 såklart). Därför bjöd jag på sovmorgon och första passet blev 55 minuter spinning klockan 11.

Här står jag som en annan japan och gör v-tecknet…

Jag hade på mig pulsklocka dagen till ära och låg på en genomsnittlig puls på 76% av max passet igenom (pulstoppen på 205 slag, eller 99% av max, tror jag inte på). Det får väl vara godkänt pulsbetyg antar jag.

Direkt efter spinningen hade jag betämt att vi skulle köra pump. Karin och jag tog platser längst fram (iiih!!) och jag lassade på vikter för fullt. Instruktören var alldeles för mycket av allt och ju mer hon tjoade desto mer avtaggad blev jag. Men musklerna fick jobba och det är ju trots allt det passet går ut på. Medelpuls blev 67% av max vilket också få ses som okej. Jag ser fram emot nästa body pumpupplägg – en fågel har viskat i mitt öra att det nya passet kommer innehålla en av mina favoritlåtar!

Efter passen blev det dusch, lunch och latte och sedan en vilostund hemma hos Karin. Sedan iväg igen – ingen rast och ingen ro – nu skulle vi löpträna!

Fortfarande pigga…

Planen var att köra intervaller runt sjön Trekanten i Liljeholmen. Slingan runt sjön är flack på dryga 1500 meter (500 meter längre än vad jag på förhand trodde). Karin fick agera farthållare med sin Garmin. Jag beställde ett skönt 5.45-tempo till första intervallen (hela slingan runt sjön) men klockan visade lite som den ville och vi låg på 5.10-fart hela intervallen igenom. Jag hade helst velat sluta redan efter första intervallen men vi körde två till. Genomsnittlig puls blev 77% även här, med en maxnotering på 92%. Det tycker jag låter lågt, för det kändes långt mycket jobbigare.

Ganska fint. I alla fall på denna sidan sjön.
Andra sidan är inte lika fin…

Sist men inte minst blev det lite ben- och corestyrketräning inne på gymmet. Vi hann inte så mycket, för gymmet envisades med att stänga klockan 19. Jag hade laddat mentalt för ett tufft benpass, men tji fick jag.

Superset med benböj med pilatesboll
+ jägarställning tar bra i benen…

De har moderna cyklar på SATS Liljeholmen…

När jag kom hem var Grabben på gymmet och sprang långpass på löpband. Jag förstår inte riktigt hur han är funtad. Att springa långpass på löpband utan någon som helst underhållning i öronen måste vara skittråkigt. Men han körde på i 2 timmar och 27 kilometer. Det var lite för långt tyckte jag som kom hem och upptäckte att min nyckel var på fel sida om dörren. Därför hade jag Risifruttipicknick under de 40 minuter som jag väntade på att Grabben skulle springa klart sitt långpass och komma hem.

Picknick…

>

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!