Transfetter

Jag kan inte pasta att Kanadensarna ater nyttigt. Men om de skulle fa for sig att bry sig, skulle de latt kunna se vad som finns i den skrapmat de stoppar i munnen.

Transfetter

Kanadensarna ar duktiga pa att marka sina livsmedel. Mest imponerad blir jag av transfettmarkningen. Om ett livsmedel ar transfettfritt, sa star det pa forpackningen – pa bland annat bade kakor och chips. Transfettmarkningen ar nagot jag saknar i Sverige.

Poutin

Vill ni testa nagot typiskt kanadensiskt, testa poutin. Det ar pommes frites med gravy (brun sas) och en massa, massa smalt ost. Att bestalla poutin ar som att bestalla en hjartinfarkt. Onyttigt som fasen!

>

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Åh fy, poutin lät riktigt äckligt :S..
    Håller med dig om att transfett-märkning vore något för sverige!

    Sofia 0000-00-00 00:00:00 http://healthyandhappy.blogg.se
    Svara
  • Problemet är att tillverkarna i USA (är med största sannolikhet samma i Kanada) får skriva ”O procent trans fat” om det är mindre än 0,5 gram transfat per serving. Och på tex kakor kan en serving vara 1 kaka, och säg att du äter 10 kakor. Då har du fått i dig 10 gram transfett. Så man ska INTE tro på all denna märkning. Man måste lusläsa innehållsförtekningen och vara ganska påläst för att fatta. Samma sak gäller när det står fet free (massa socker istället), no suger added (kan vara naturliga sockerarter istället) och whole weat (står det inte 100% Whole Wheat kan det vara en tesked fullkornsmjöl i limpan).

    Sporty Spice 0000-00-00 00:00:00 http://www.blogger.com/profile/01546617579170755593
    Svara
  • Hi, Nice stuff. I found a cool news widget for our blogs at www.widgetmate.com. Now I can show the latest news on my blog. Worked like a breeze.

    Anonym 0000-00-00 00:00:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!