”Löpningstider”

Nyhetstorka eller allvarlig trend? Söndagens Svenska Dagbladet har ”Löpningstider” som fet rubrik på första sidan!

Löpningstider

Det är löparboom enligt SvD:s journalist Ann-Louise Larsson. Ja inte bara enligt henne, utan också enligt de branschrepresentanter hon pratat med. Löparklubbarna växer, det säljs mer löparprylar och framförallt så är det fler kvinnor som springer.

Löptränaren Mårten Westberg tror att löpning blivit hett igen eftersom det passar in så bra i vår vardag. Vi är stressade idag men det är enkelt och inte så tidskrävande att gå ut och springa. Mårten säger också att även om det är fler som springer, så springer vi kortare sträckor. Förut sprang de inbitna runt 10-12 mil i veckan, nu är det kanske runt 3-4. Samtidigt lägger vi ner pengar på löpningen. Det är till exempel inte ovanligt att vi har runt 4 par skor.

Vill du läsa artikeln i sin helhet finns den här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!