Träningstjock?

Paulun lägger på sin hemsida fram en teori om att man blir tjock av för mycket träning.

Tjock av träning?

Det finns många instruktörer som tränar som attans men som ända inte är smala, utan snarare lite åt det mulliga hållet. Paulun skriver att bland annat aerobicsinstruktörer ibland övertränar vilket har en negativ effekt på vikten.

Enligt Paulun så stiger kortisolnivåerna i kroppen efter kraftig träning. Höga kortisolnivåer gynnar fettinlagring men hämmar återhämtning.

Paulun tycker att man ska träna sig trött 3-4 gånger i veckan. Resten av dagarna kan man med fördel promenera eller ägna sig åt annan mildare form av träning.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • carolina – ja egentligen finns det ju supermycket man kan träna utan att det behöver ske på gym! ta jogging t.ex. – man kan köra intervaller på ”flacka” partier för att bli snabbare och man kan springa mycket i kuperad terräng för att träna ben och rumpa lite extra. stavgång är suuuuuperbra enligt experterna! det finns jättemånga styrkeövningar man kan göra hemma och både pilates- och yogaövningar osv osv. Lycka till!!

  Svara
 • så fort jag fårt råd ska jag köpa gymkort, fattig student som jag är. jag kör på prommisar istället, men varje dag, så det lär ju vara bra? 🙂

  carolina 0000-00-00 00:00:00 http://annacarolinas.blogg.se
  Svara
 • sporty spice: ja, det är nog sant som du säger. men ”tyckare” och media underlättar ju inte direkt för allmänheten. just kvällspressen kan man bli innerligt trött på som drar så stora växlar på allt. alltid.

  Svara
 • Hej! Måste bara berömma dig för din blogg, den är grymt bra! Kollar in den varje gång jag sitter vid datorn för att se om du har skrivit något nytt. Blir alltid så inspirerad när jag läser det du skrivit! Ett mycket bra komplement till Fitness Magazine, som tyvärr bara kommer ut en gång i månaden.. 🙂

  Ebba 0000-00-00 00:00:00 http://mrsebba.webblogg.se
  Svara
 • Överträning är aldrig bra men man måste nog köra hårt mer än 4 gånger i veckan för att ligga i riskzonen. Dessutom delar man ju upp kroppen när man kör styrka så då slipper man risk för överträning. Att aerobicsintruktörer kan vara lite ”mulliga” beror nog mer på att de bara kör cardio och ingen styrka. Sen kan man ju inte säga något utan att titta på varje individs kost (vilket oftast är boven i dramat).

  Problemet med sådana här ”nyheter” är att kvällspressen kommer att haka på och vi får se rubriker som ”DU BLIR FET AV ATT TRÄNA”.

  Sporty Spice 0000-00-00 00:00:00 http://www.blogger.com/profile/01546617579170755593
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!