Mån 26 mars: Kickstart på veckan

06.00 imorse drog min träningsvecka igång!

06.00

06.00 ringde väckarklockan. Och ja, jag gick faktiskt upp! Jag har nämligen en ny strategi – jag lägger den på ett bord väldigt långt bort. När den ringer har jag inget annat val än att gå upp för att stänga av den. För hade den legat bredvid mig imorse, ja då vete tusan om jag inte bara stängt av den och sovit vidare. I min värld är 06.00 nämligen jobbigt tidigt!

Startskott

Jag snörde på mig mina Nimbus och drog med mig grabben ut. Det var mörkare än vanligt, på grund av sommartiden. Men det ändrar sig nog snart. Morgonen utgör inte bara startskottet för träningsveckan, utan även för mitt försök till väldigt-planerad-kost-vecka samt även min Ibumetinkur för att få bukt med höftontet (förra kuren råkade jag ”glömma bort” efter halva tiden – oansvarigt av mig!).

Morgonrundan

Det blev trygga morgonrundan runt Eriksdalsbadet. Den kan man springa sovandes. Men det gjorde vi inte. Jag lyssnade istället till när grabben berättade gamla löparhistorier och om tider då det inte fanns några löparskor. Typ. Bra alternativ till dunka dunka i öronen och betydligt mer skonsamt såhär på morgonen.

Skorna kändes bra! Ganska tunna på ovansidan, vilket är skönt även om det finns risk för att det blir kallt just där. Kände lite lite i höften men inte en direkt smärta. Från Södersjukhuset till Zinkensdamm ökade vi farten och det var skönt att för en gångs skull kunna göra det utan att höften säger ifrån. Dock låter jag det vara osagt om det var tack vare skorna, Ibumetinen eller något annat…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Jag tror att morgonpromenader förbränner några promille mer. =)Anledningen är väl att glykogendepåerna är tömda efter nattens fasta. Jag går dem mest för att det är ett skönt sätt att starta dagen på. Och sen har man ju hela dagen på sig innan man sticker iväg till gymmet och svettas på riktigt.

    Sporty Spice 0000-00-00 00:00:00 http://www.blogger.com/profile/01546617579170755593
    Svara
  • Visst, kanske piggnar man till av kaffe, men att de skulle förbränna mer är yttepytte-marginellt, så va inte ledsen :P. De har lixom fått ett uppsving precis som att morgonprommenader skulle bränna mer.
    Men hur som helst är de skönt att va aktiv innan frukost, även om de inte är någon större skillnad mot efter frullen :D.

    Duktig du är!

    Anonym 0000-00-00 00:00:00
    Svara
  • Sporty Spice – den är inte så högintensiv tycker jag… farten är inte så imponerande (runt 6.30 per km), ja förutom sista biten då där jag idag klarade av en spurt. Personligen tycker jag att jogging är snäppet roligare än powerwalkar men det är ju en smaksak. Det är nog svetten som lockar för min del. 🙂

    (Synd att jag inte gillar kaffe, jag kanske går miste om en viktig förbränningsfaktor…) 😉

    Svara
  • Hur pallar du med högintensiv träning på fastande mage? Jag kör själv morgonpromenader med enbart en kopp stark svart kaffe (sätter extra sprätt på fettförbränningen plus att man piggnar till) och en massa vatten.
    /Petra

    Sporty Spice 0000-00-00 00:00:00 http://www.blogger.com/profile/01546617579170755593
    Svara
  • NU har du en roman i din hotmail 😉

    Anonym 0000-00-00 00:00:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!