Dyra löpsteg

…och folk säger att det är billigt att dra ut och jogga – jo men visst…

En dyr tur till löparbutiken

Temporärt nyrik efter att löningen damp ner på bankkontot begav jag mig till Runners Store i helgen. Jag var ute efter ett par nya joggingskor och hade siktet inställt på ett par Asics Kayano eller Kinsei.

”Butiksbiträdestjejen” (tillika löparproffs – liksom resten av butikspersonalen på Runners Store) frågade mig om jag verkligen skulle ha ett par Kayanos. ”Hur är ditt löpsteg?” undrade hon. ”Jag landar på utsidan av foten” svarade jag tvärsäkert. För det gör jag ju, och det syns – inte minst på sulan.

Tjejen sa till mig att snöra på mig skorna och springa på rullbandet så skulle hon kolla lite och utifrån det rekommendera mig en sko. Så jag klev på och började springa. Och hon utropade lite förskräckt ”oj då” och tillkallade genast en till kollega och ”fotnisse”. Sedan sa hon bestämt att ett par Kayanos skulle jag då definitivt inte ha, för de är uppbyggda så att man landa ännu mer på utsidan av foten (och sedan rulla inåt). Och landar på utsidan är precis vad jag gör, men lite för mycket (jag rullar nämligen aldrig inåt). När jag springer så supinerar jag tydligen. Något som folk inte brukar göra.

Både hon och fotnissen undrade gång på gång om jag inte haft ont i ryggen eller knäna, men det har jag ju inte. Bara i höften. Fotnissen sa att det kanske berodde på att mina ben var olika långa (vilket de är) men vilket också kan vara en följd av supinationsgrejen.

Det blev alltså inga Kayanos. De var ju uppbyggda åt ”fel” håll för mig. Istället skulle jag satsa på neutrala skor. Jag testade Kinseien. Men de var hur hårda som helst (på grund av gelén i hälen). Istället tyckte tjejen att jag skulle testa Asics Nimbus, och de var grymt sköna. Så jag slog till på dem och blev 1600kr fattigare (minus 10% om man är med i deras nätklubb).

Men det slutade inte där. Supinationen är ju kvar, trots neutrala skor. Istället fick jag till råds att satsa på ett par inlägg för att bygga upp foten. Det var ett himla joxande och inscannade av fötterna och grejande. För det fick jag pröjsa 1600kr till. Men det är det nog värt, för att förhindra framtida skador.

Det var nära att det inte tog slut där heller. Asics har ganska snygga löparkläder antingen i en ärtigt grön färg eller en schysst lite rosaaktig ton. Grymma – men dyra! Eller vad sägs om drygt 500kr för nedanför-knä-långa tights, 500kr för en funktionsspecialtröja och mellan 700-900 för jackan. Och folk säger att det är billigt att gå ut och springa…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hag springer som du på utsidan och rullar inåt. Jag nöjde mig med ett par GT-2120 för ENDAST 1300:-

    Här ska kutas!

    /Cissi

    Anonym 0000-00-00 00:00:00
    Svara
  • Ahh, va dyrt!!! 😉
    Ja men jag hoppas skorna blir bra!

    miranda 0000-00-00 00:00:00 http://www.filmi.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!