Jakten på kilona

Jakten på kilona pågår för fullt. Och nu med en jäkla energi och jävlar anamma!


Snabbvarianten

Läser en blog om en kille som fastat i runt två veckor. Genom att bara dricka flytande vätskor har han gått ner mer än sju kilo. Samtidigt berättar en kollega till mig om hennes vän som gått med i Itrim och genom att hålla sig till en väldigt low-calorie-diet (främst genom soppor) gått ner åtta kilo på arton dagar. 8 kilo! 21 dagar!

Den sida av mig, hjärtat, som så desperat längtar efter att gå ner i vikt tänker – ”Wow, man kanske skulle prova!”. Men den förnuftiga sidan, hjärnan, vet att det inte håller i längden. Dels kommer dessa personer förmodligen att gå upp i vikt när de börjar äta ”normalt”. Men framförallt så går det inte att träna, och bygga upp kroppen, genom att inta en diet på minimumnivå. Och träning är något som jag inte kan vara utan!

Matplanering

Inför den kommande veckan har jag försökt lägga upp min egen kostplan. Tanken är att ju att jag ska äta mindre kalorier än vad jag gör av med, att äta de mesta kolhydraterna i början av dagen samt att fokusera på proteiner och goda fetter.

Såhär ser planen ut:

(Ni som läser bloggen får väldigt gärna ha synpunkter och tips – det uppskattas!)

Frukost (07.00): Två fibermackor med 1/2 mosad avokado. 2 ägg.

Mellis (10.00): Två frukter.

Lunch (13.00): ”Utelunch” (strävar efter en nyttig sådan med så lite kolhydrater som möjligt). Ca 600-700 kcal.

Mellis (16.00): Kesella eller keso med skivad banan.

Middag (19.00): Soppa (t.ex. morotssoppa eller liknande) med protein såsom kyckling/lax eller annat.

Veckoträning

Listmani som jag har så har jag även redan planerat nästa veckas träning. Förra veckans träning gick faktiskt nästan helt efter planerna med undantag av att jag blev sjuk på torsdagen. Men inte dödssjuk. Jag är stolt att kunna säga att jag var ute på entimmarspromenader på både torsdagen och fredagen och även idag (lördag).

Måndag: Morgonjogg (30min). Dansklass på kvällen och styrketräning med fokus på ben och rumpa.

Tisdag: Spinningklass på kvällen och styrketräning med fokus på armar, axlar och mage.

Onsdag: 45 minuters relativt lågintensiv konditionsträning på gymmet på morgonen. Kort kvällsjogg (30min).

Torsdag: 60 minuters relativt lågintensiv konditionsträning på gymet på morgonen. Spinningklass på kvällen och styrketräning med fokus på mage och axlar.

Fredag: Morgonjogg.

Lördag/Söndag: Oplanerade än så länge…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Oj då. Det är krångligt detta med mat. Men jag ska räkna på det lite… det verkar dock som en svår balansgång såhär rent spontant.

    Svara
  • Håller med Nilla om att du äter lite för lite. Fullkornsbröd är helt ok till frukost, ägg också och att lägga till en frukt låter vettigt. Mellanmål bör bestå av mer än bara frukt, en knäckemacka med kalkon kanske. Och precis som Nannis skriver ska du inte vara rädd för kolhydrater. Det är de som är kroppens bränsle – särskilt när du tränar så mycket som du gör. Får den inte tillräckligt med bränsle går den ner på sparlåga, slutar förbränna fett och börjar förbränna muskler och ditt protein börjar användas som bränsle vilket inte är dess uppgift (protein = uppbyggande). Det jag själv gör är att äta kolhydrater till frukost, lunch och efter träning (det är förövrigt ett mål du bör lägga till och här ska det vara snabba kolhydrater ex riskakor eller banan). Sen försöker jag undvika kolhydrater till middag (äter såklart massor av grönsaker) och kvällsmål.

    För att ta reda på hur mkt kalorier du behöver: Din vikt x 2 x 11. Väger du 60 kilo behöver du 1320 kcal/dag. Sen multiplicerar du med:
    1,3 om du är lite aktiv.
    1,4 om du är medelaktiv (träna 2-3/v).
    1,5 om du tränar hårt mer än 3/v.
    1,7 om du tränar hårt dagligen.

    Om du vägde 60 skulle du alltså ta 1320×1,7=2244 kcal/dag.

    /Petra

    Sporty Spice 0000-00-00 00:00:00 http://www.blogger.com/profile/01546617579170755593
    Svara
  • Jag tycker också att du äter alldeles för lite! Du behöver dessutom mer kolhydrater än vad du nu har med i schemat. Enligt mina erfarenheter så behöver kvinnor mer kolhydrater än män vid viktminskining.

    Nannis 0000-00-00 00:00:00 http://springibena.blogspot.com
    Svara
  • Jag tycker du äter på tok för LITE! Med detta kaloriintag så kommer kroppen snart gå ner i ”svält”. Lägg sedan till att du tränar rätt duktig me, då måste du min vän äta mer mat för att gå ner i vikt!

    Själv har jag äntligen förstått detta efter att ha levt med ”bantarhjärna” i massor av år, och det är inte för änns nu, med ett kcal intak på ca 1650 kcal per dag pluss extra i samband med träning, som jag verkligen börjar se resultat.

    Nu ska jag inte skriva en roman här inne på din blogg men om du vill veta mer hur jag gör, så får du gärna maila så lovar jag berätta. Mig hittar du på [email protected]

    Kramar

    Anonym 0000-00-00 00:00:00
    Svara
  • Tack för tips och råd! Ska ta till mig dem och ändra lite. Tycker du att jag kan byta ut mackorna mot osockrad fullkornsvälling? (Men fortfarande käka kokta ägg. Och kanske även lägga till någon frukt?)

    Svara
  • Miranda,

    Visst är avocado gott – och fullproppad med nyttiga fetter. Men försöker man gå ner i vikt kan det vara smart att inte äta för mycket. En halva inneåller 85E% fett, 10E% kolhydrater och 5E% protein.

    Sporty Spice 0000-00-00 00:00:00 http://www.blogger.com/profile/01546617579170755593
    Svara
  • WoW vilket träningsschema! 😉 puh!

    Hmm en liten fråga, ”Sporty Spice” tycker inte du ska käka avokado dagligen. Varför inte???? 😉 Det är ju så gott!

    miranda 0000-00-00 00:00:00 http://www.filmi.se
    Svara
  • En sak till. Om jag vore du skulle jag skära ner något på kaloriintaget vid lunch (500 kcal) och istället försöka äta ngn efter träningen. Särslilt då du kör dubbla pass.
    Själv har jag just kommit hem från gymmet och ska äta tomfisksallad med ägg och svarta oliver. Mums!

    Sporty Spice 0000-00-00 00:00:00 http://www.blogger.com/profile/01546617579170755593
    Svara
  • De där som rasat i vikt kommer med 1000 procents sannolikhet att gå upp igen när de börjat äta normalt. Och förmodligen väga något mer än vad de gjorde innan de börkade sina ”mirakelmetoder”. Sen kan de som du säger inte träna på så lite närning så deras kroppar kommer börja äta muskler som energi och spara på fettet. Urdumt!

    Tycker att din kostdagbok ser bra ut. Men jag skulle inte äta avocadon varje dag. Kanske makrill på mackan, eller senap och kalkon.
    Sen tränar du ju ganska hårt, står du dig på soppa till middag och inget kvällsmål? Jag skulle äta något proteinrikt innan läggdags, proteindrink om du inte är hungrig. Sen skulle jag lägga till ytterligare ett styrkepass, tre gånger i veckan är lagom. Kanske ett helkropp under helgen?
    //Petra

    Sporty Spice 0000-00-00 00:00:00 http://www.blogger.com/profile/01546617579170755593
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!