30 dec: Backträning

Kort men intensivt, det blev träningens facit för idag.

Situationsanpassad träning

Jag har bedyrat min kärlek för backar tidigare i denna blog. Jag fortsätter med det idag.

Det heter ju att man ska ta seden dit man kommer vilket jag tolkar det som att man ska situationsanspassa (visst låter det seriöst och proffsigt!) sin träning. Min slutsats är därför rätt och slätt att eftersom jag är i fjällen så måste jag ju självklart köra lite backträning (ja förutom skidåkningen då).

En annan typ av situationsanpassad träning som i allra högsta grad finns lättillgängligt på min näthinna är barfotajoggingen i vattenbrynet jag körde i Thailand. Dagens situationsanpassade träning var däremot både jobbigare och kallare.

Backträning

Vi har en alldeles fantastisk backe utanför huset. Fantastisk om man gillar att kuta uppför backar det vill säga. Vägen slingrar sig upp som en riktigt klassisk alpväg och jag valde ut en bit på ca 400 meter med lagom sluttning som jag skulle springa uppför 5 gånger.

Jag började med uppvärmningen: gick upp hälften och joggade andra hälften. Sedan vände jag och gick (raskt och hurtigt) ner till ”starten” igen. Andra gången krävde definitivt mer flås. Jag joggade hälften och försökte sedan snabba på och öka takten andra halvan. Pulsen steg markant kan jag säga! Och så höll jag på i 5 gånger.

Det blev ingen speciellt lång träning. Men vill man ha en snabb pulshöjare tycker jag att dessa 25 jobbiga träningsminutrar funkade bra. Och såhär några timmar efteråt känner jag mig ganska matt i benen…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!