Lätt med Lagomt

Det ska inte vara jobbigt att ”leva hälsosamt”. Då går det aldrig. Nej jag tycker att vi alla har rätt till en lagom mängd onyttigheter!

Lätt med Lagomt

Anledningen till att jag gick ner mina tre kilo i Thailand var inte för att jag bara åt ananas och apelsiner. Nej jag åt både glass och chips och drack sockriga fruit shakes och söta drinkar. Hade jag valt bort allt det där goda men relativt onyttiga hade det blivit väldigt tråkigt. Precis som julen skulle bli trist om man aldrig tillät sig dricka glögg, ta en pepparkaka eller äta lite ris á la malta.

Hemligheten ligger i måttligheten. Detta fenomen som också heter det alldeles genomsvenska och tråkiga ordet lagom. Men det är som det är sagt – lagomt ÄR bäst.
Att testa lagom…

Därför tänkte jag bjuda på en vrålgod efterätt. Eller ja, i alla fall tipsa om en. Nämligen vaniljglass med pepparkakor och lingonsylt. Glassen ska vara sådär härligt mjuk, pepparkakorna lagomt krossade och den syrliga lingonsylten blir pricken över i:t.

Ovanstående efterätt kan ni testa ordet lagom på. Om det inte funkar och ni överstiger ”lagom”, ja då kan det vara rätt så skönt med en kvällspromenad. Det går ju inte direkt att stanna hemma och skylla på det kalla vädret…

Ny stjärna
Vi har en ny alpin stjärna förresten – Thessan Borssén. Hon vann dagens slalomtävling och har kommit på pallen i de flesta slalomtävlingar hitills i år. Riktigt roligt nu när Anja har ont i knät.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!