15 maj: Spinning – skor och puls

Jogging i all ära, men det är ändå något visst med ett rivigt spinningpass. Man vågar ta ut sig på ett annat sätt. Man vågar ligga på över 90% i maxpuls då och då. Man vågar cykla den branta backen och man vågar ligga i och ösa. Återhämtningen är nära och gruppen och instruktören peppar varandra till stordåd…

15 maj

En av mina favoritanläggningar att cykla på är SATS Zenith. Det är en ljus och schysst lokal med lagom många cyklar.

Idag körde jag ett puls-spinningpass i blått format. Instruktören var en friskt rödhårig tjej som jag inte vet vad hon heter, men hon var bra och rolig så hennes pass är värda att gå på (måndagar kl18)!

Det kändes bra idag. Tog i ganska bra och körde mycket stående. Här ska det banne mig jobbas!

Cykelskor
Det är en enorm skillnad på spinning och spinning. Då menar jag spinning med och utan cykelskor.

Spinningskor har en hårdare sula (det känns väldigt klumpigt att gå i dem) och anpassad ventilation på ovansidan av skon. Under sulan finns ett SPD-clip som sätts fast i pedalen. Det gör att du kan arbeta med hela benet, även på uppvägen i trampet (då arbetar du baksidan av benet). Resultat: träningen blir mer effektiv och musklerna bearbetas jämnare!

Med vanliga skor riskerar du att få en ömmande fotsula eller kramp i foten.

Spinningskor finns i olika prisklasser, allt från 400kr upp till lång över tusenlappen. Idag spinnar jag i en ganska billig variant. Den fungerar absolut men känns ibland lite klumpig. När jag har ett rejält överskott på mitt bankkonto ska jag investera i ett par nya lite smidigare skor. Det är det värt!



Exempel på skor från Shimano runt 400kr


Exempel på skor från Shimano för drygt 500kr


Exempel på en North Wave-sko för runt 800kr

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!