Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

13 maj. Långpass och site-tips!


Lördag 13 maj

Jag ville ut och springa långt idag. Jag kände det redan igår; hur benen såg fram emot att få sträcka ut och hur fötterna välkomnade sin trygga plats i mina svarta Asics.

Musikproblemet som inte blev
Jag stötte på ett tidigt problem. Jag hade inga batterier i min ipod. Jag har svårt för att springa utan musik. Eller rättare sagt, jag har haft svårt att springa utan musik. Idag kom jag fram till att det kan vara skönt att springa utan ett dunka-dunka i öronen.

Min lösning på problemet blev en lånad miniradio där jag pluggade in mina hörlurar. Perfekt! Under de 90 minuter jag var ute blev jag 90 minuter gladare men också 90 minuter smartare. Jag rattade in P1 och varvade med lite P3. Prickade in 13-nyheterna (den långa versionen) samt lördagsintervjun som kom att handla om att många människor vantrivs på sitt arbete och hur man ska lösa det, samt om arbetsmarknadens mobilitet. Det låter kanske inte så roligt, men det var intressant att lyssna till och gjorde att min sköna lågtempojogg kändes kortare än den var.

Enkel livskvalitet
Varenda minut kändes faktiskt bra idag. Det brukar inte vara så. Ofta får jag ont i en tå, eller jag är trött i benen och tappar all min energi någonstans i en backe. Men jag tog det osedvanligt lugnt idag. Jag fokuserade på att hitta en skön rytm och såg till att bevara den under alla de 90 minutrarana. Högst upp på ett backkrön var jag tvungen att stanna för att riktigt ta vara på den träningsglädje jag kände och hur lycklig jag var där jag stod högst upp på krönet och blickade ut mot svajande trädkronor och ett paradis som badade i solsken. Tänk vad enkelt det är att glädja sig själv med lite livskvalitet!

Senare på eftermiddagen begav jag mig till Sats Sickla för lite styrketräning. Motivationen var dock inte på topp i det halvglesa gymmet. Efter att ha tränat insida/utsida lår och lite mage gav jag upp och åkte och köpte kattmat istället.

Bästa siten!
Det finns en sida på nätet som jag använder särskilt ofta när det gäller min träning. Det är http://www.lopning.se Jag gillar att veta hur långt jag springer, oavsett var jag springer, och på denna site kan du mäta din löpsträcka oavsett var i Sverige du är. Genialiskt!

Summa Sumarum:
90 min jogg i långsamt tempo = ca 900 kcal
Styrketräning: insida/utsida lår

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!