Äventyr på cykel

Nu när jag (äntligen) har min cykel har en dörr till en massa äventyr öppnat sig. Jag måste påminna mig själv om att vara realistisk och ta det piano och kommer därför inte att cykla 17 mil nu i augusti för Ride och Hope (etappen mellan Sköve-Gbg). Inte heller deltar jag i M6 som pågår just nu och som verkar vara en kul grej som både Orka Mera och KarinTri kört. Det är ett 6-dagars motionslopp med dagsetapper som har namn som ”Hallänningen”, ”Skåningen”, ”Smålänningen” och som går genom olika landskap.

M6 får kanske bli nästa år – även om det låter otroligt att jag skulle ägna 6 semesterdagar åt att cykla lopp! Att cykla andra sträckor låter mer troligt. På min lista över önsketurer finns sträckan Stockholm-Bollnäs (30 mil), Halmstad-Stockholm (50 mil) och kanske till Åre (antal mil beror på var man startar) eller turer från Åre. Landskapen uppe i norr är grymt coola, även om det är skillnad på Norrland och Norrland. Åre ser inte mycket ut för världen om man jämför med vidderna i Lappland till exempel. Där uppe skulle jag vilja cykla!

Innan jag börjar med sådana där långgrejer ska jag debutera på sträckan Halmstad-Göteborg som jag tjatat om forever. Men jag känner ingen press – allt behöver faktiskt inte ske just nu. Däremot behöver jag lära mig hur man fixar punktering på en sådan här cykel. Jag har en extra slang men det hjälper jag inte när jag inte vet vad jag ska göra med den.

Cykeln står parkerad i gästrummet. När Grabben är borta dansar jag på bordet. (Grabben vill inte ha min snygga cykel i lägenheten…)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Vad underbart med en racer!

    Går det bra med cyklingen? 🙂

    Sandra Johansson 2010-07-31 18:01:04 http://lajdidaj.se
    Svara
  • DEN ÄR AS-SNYGG! Jag har också tittat på en Scott, men en annan modell… lite enklare… Men din var jättesnygg färg också! Passar väl utmärkt inne, jag skulle ha den väl synlig…. så länge jag var ensam hemma…

    Alis 2010-07-28 18:03:37 http://mittalisliv.blogspot.com
    Svara
  • M6 kan man köra 3 dagar också om man vill. Och sista loppet, på lördag, är som ett vanligt lopp så man kan köra bara det. Det är 9 mil och goda pannkakor i depåerna! Kan vara kul med lite klungkörning också och där finns alla möjliga nivåer.

    Låter ändå vettigt att inte sticka ut på 17-mila pass direkt kanske. Du kan ju bara cykla för att cykla också? Jag var ute en dryg timme idag på fina Ölandsvägar. Du får komma hit på hemmacykelläger nån helg! 🙂

    Karin Tri RW 2010-07-28 17:15:30 http://www.runnersworld.se/blogs/karintri/index.htm
    Svara
  • S-å-å-å-å läcker, wow Sara! 😀

    Mikkan 2010-07-28 17:12:27 http://njutmaten.blogspot.com
    Svara
  • Kul!! Jag har också nu i sommar börjat cykla landsvägscykel, och det är ju som en helt ny värld!! Låter som härliga äventyr du har på din lista!

    Pia Plupp 2010-07-28 16:32:27 http://livetmittilivet.blogspot.com/
    Svara
  • haha, man får passa på! 😉

    Förra året gjorde min pappa Ljungby-Stockholm på en vanlig herrsnurra. Stannade på stf stugor och tog det piano. Verkade småmysigt, även om jag förstår att du är ute efter the speed, något jag också hade tyckt var magkittlande. Springetime som vi brukar åka på maratonresor med har cykelresor också, förresten.

    Swoosh!

    fine 2010-07-28 15:02:52 http://fine.webblogg.se
    Svara
  • Säg till när du lärt dig fixa punktering. Då får du gärna utbilda mig. Hehe. Jag har, än så länge, försökt tre gånger och misslyckats på samtliga… Suck… Tur man har cykelaffären nära, är snart stammis där. 😛

    Kristin 2010-07-28 15:00:54 http://knudan.blogspot.com
    Svara
  • Du får komma och hälsa på mig så kan vi ta många turer i de lappländska skogarna och för den delen upp på fjälltopparna.

    idamari 2010-07-28 14:57:52 http://idamarithornberg.blogspot.com
    Svara
  • Laholm M6 är jätteroligt! Körde tre dagar förra året och planerar för alla 6 nästa år! Då kanske vi ses 🙂
    Hade även velat cykla ride of hope Lund-Halmstad-Göteborg men tror jag har tagit slut på min årliga ranson barnvaktshjälp… Ska bli kul att se vilka utmaningar du tar dig an! Kör hårt 🙂

    Anna (orka mera) 2010-07-28 13:58:56 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Nu när du äntligen fått din efterlängtade racer, hur går dina tankar kring cykelträning? Berätta!

    Carina 2010-07-28 13:44:34
    Svara
  • Det låter som spännande utmaningar! Jag kanske också ska ta och fundera på några sträckor jag skulle vilja cykla eftersom jag ju faktiskt skaffade en ny cykel förra sommaren… Men precis som du behöver jag lära mig att fixa punktering först!

    Ulrika 2010-07-28 13:24:40 http://ullisanteckningar.blogspot.com
    Svara
  • Jag tror inte min grabb vill ha den cykel jag eventuellt köper inne heller, och det vill nog inte jag heller egentligen. Men var gör man av den? En dyr racer är kanske inget man vill låta stå på gården, eller i ett gemensamt cykelrum. Balkongen går ju, men så här års vill man ju gärna kunna få plats där själv också…

    annastei 2010-07-28 13:24:38 http://egensvettluktarbast.wordpress.com
    Svara
  • Tycker den verkar passa in alldeles ypperligt av det lilla man ser 🙂

    Jenny 2010-07-28 13:02:42 http://millbergskan.blogg.se
    Svara
  • Underbart med cykeln inne ju, då kan ju ingen sno pärlan iallafall *ler* ..Kram..

    Sofia 2010-07-28 12:17:56 http://traningskoll.shapemeup.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!