Krossad potatis

Antal rätter man kan laga med potatis är oändligt och fram till igår hade jag aldrig provat att göra krossad potatis – men satan i gatan vad gott det var. Och hur enkelt som helst!

Jag vet inte var fenomenet krossad potatis uppstod men det är en internationell bloggrej som man kan göra sin egna twist på. I början gör du likadant: koka potatis lite mjuka och lägg på plåt. Tryck med bredsidan på en kniv så att potatisen krossas – det är sedan det börjar!

Min allra första krossade potatis fick smak av Västerbottenost; jag rev över lite ost bara, och så skjutsade jag in i ugn på en bit över 200 grader. Andra recept innehåller vitlök och smör (och kanske några örter) som du penslar över.

Jag hade aldrig kunnat tro att krossad potatis skulle vara så gott – men prova, så får du se!

Till potatisen åt jag snabbstekt tomat från Rödön. Att steka tomat läste jag om någonstans och blev nyfiken. Jag gillar egentligen inte varma tomater men detta blev riktigt gott med lite flingsalt på toppen!

Nästa rätt med potatis jag bara måste prova är potatis på pizza!

Vill du ha receptet på en supergod varm sallad ska du kolla här på ett riktigt gott recept från Leila Lindholm som jag gjorde för ett år sedan ungefär!

krossad potatis krossad potatis

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!