Vi har precis checkat ut från vårt hotell här i Boston. Det är första gången jag bodde på XV Beacon Hotel på 15 Beacon Street men jag ser fram emot att bo här igen nästa gång jag är i Boston.
Stilen pÃ¥ XV Beacon Hotel är modernt men klassiskt. Det känns nytt och fräsch men ändÃ¥ lite gammaldags med till exempel kranar där det kommer varmt vatten frÃ¥n den vänstra och kallt vatten frÃ¥n den högra. Jag gillar sÃ¥dan elegans frÃ¥n förr – om det ändÃ¥ är nytt.
Vanligtvis brukar jag gilla stilen som finns på hotell såsom The Ames i Boston; sparsmakat och stilrent. Men efter tre resor till Boston där vi bokat The Ames varje gång var det dags för något nytt, och jag är nöjd med boendet på XV Beacon Hotel.
Vare kväll när vi kommit hem efter middagen har det funnits små överraskningar på rummet; en liten chokladask, en tallrik med kakor, en påse nötter, vattenflskor och lite sådant.
Jag upplever att det finns tvÃ¥ typer av resande människor: de som tycker att hotellet inte spelar nÃ¥gon roll alls eftersom man inte spenderar sÃ¥ mycket tid pÃ¥ rummet – och sÃ¥ den andra gruppen som jag tillhör. Som ser hotellet som en del av upplevelsen. Jag lägger gärna lite extra pengar pÃ¥ hotell när jag reser. Som nu när vi valt att bo pÃ¥ XV Beacon Hotel till exempel – eller när vi nu Ã¥ker till New York för nÃ¥gra dagar där.
Ãven om jag gillar att bo bra sÃ¥ är jag ingen big spender när det kommer till mat. Min favoritrestaurang är en riktigt bra kvarterskrog snarare än fine dining. Jag upplever att med vardagsnära matupplevelser ger mig mer av ett intryck frÃ¥n en stad än vad en exklusiv matupplevelse gör. Den skulle liksom kunna vara lite varsomhelst i världen och ändÃ¥ se ungefär likadan ut. Magnus Nilssons Fäviken hör kanske till undantagen – och andra i samma genre där själva lokalen är lite mer speciell.